
Ζελένσκι: Τι συζητήσαμε με τον Τραμπ για τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια
«Συζητήσαμε μόνο για έναν σταθμό», αυτόν της Ζαπορίζια, να περάσει υπό αμερικανικό έλεγχο, διευκρίνισε ο Ζελένσκι αναφερόμενος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τραμπ.
Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι διευκρίνισε ότι κατά την τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Ντόναλντ Τραμπ συζήτησε το ενδεχόμενο να περάσει υπό αμερικανικό έλεγχο μόνο ένας πυρηνικός σταθμός της Ουκρανίας, αυτός στη Ζαπορίζια, ο οποίος έχει καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters/S. Stapleton, επάνω, ο Ζελένσκι, αριστερά, με τον Τραμπ).
Στο ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να πάρουν υπό την κατοχή τους πυρηνικούς σταθμούς στην Ουκρανία, αναφέρθηκε ο Λευκός Οίκος
«Συζητήσαμε μόνο για έναν σταθμό, ο οποίος τελεί υπό ρωσική κατοχή», είπε ο ουκρανός πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες Τετάρτη με τον αμερικανό ομόλογό του.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, ο Τραμπ μίλησε στον Ζελένσκι για το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να πάρουν «στην κατοχή τους» πυρηνικούς σταθμούς στην Ουκρανία, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
«Ουσιαστική» επικοινωνία
Πέραν αυτών, ο ουκρανός πρόεδρος δήλωσε πως είχε μια «πολύ ουσιαστική και ειλικρινή» τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό ομόλογό του, στη διάρκεια της οποίας επιβεβαίωσε πως το Κίεβο είναι διατεθειμένο ν’ αναστείλει τις επιθέσεις του εναντίον ρωσικών ενεργειακών υποδομών.
«Συμφωνήσαμε ότι η Ουκρανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να εξακολουθήσουν να συνεργάζονται για να επιτευχθεί ο τερματισμός του πολέμου και η διαρκής ειρήνη. Πιστεύουμε πως μαζί με την Αμερική, με τον πρόεδρο Τραμπ και υπό αμερικανική ηγεσία, διαρκής ειρήνη μπορεί να επιτευχθεί φέτος», ανέφερε ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (περισσότερα εδώ).
- Αναβάθμιση και κατασκευή νέων παιδικών χαρών στην Αθήνα
- «Άρχισαν τα όργανα»: Οι φίλοι της Λίβερπουλ καίνε φανέλες του Αλεξάντερ Άρνολντ (vid)
- «No Other Land»: Η ανακοίνωση της Ακαδημίας για την επίθεση στον Χαμντάν Μπαλάλ και η απάντηση του Γιουβάλ Αβραάμ
- «MEGA NEWS» – Το νέο 24ώρο κανάλι ειδήσεων του MEGA έρχεται τη Δευτέρα 31 Μαρτίου
- Ρωσία: Ο Λαβρόφ θα συζητήσει για την Ουκρανία με τον Κινέζο ΥΠΕΞ κατά την επίσκεψή του
- Μαρίνος Καλλιγάς: Η συνοχή του αρχαίου και του μεσαιωνικού κόσμου