Νετανιάχου: Κατηγορεί τον επικεφαλής της Σιν Μπετ ότι ερευνούσε υπουργό χωρίς την άδειά του
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου θέλησε να αποπέμψει από επικεφαλής της υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας, Σιν Μπετ, τον Ρόνεν Μπαρ αλλά το δικαστήριο μπλόκαρε την απόφασή του
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε σήμερα τον επικεφαλής της Σιν Μπετ, την αποπομπή του οποίου μπλόκαρε την Παρασκευή το Ανώτατο Δικαστήριο, ότι ερεύνησε χωρίς την άδειά του τον ακροδεξιό υπουργό Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ.
“Ο ισχυρισμός με βάση τον οποίο ο πρωθυπουργός είχε δώσει άδεια στον επικεφαλής της Σιν Μπετ, τον Ρόνεν Μπαρ, να συγκεντρώσει στοιχεία εις βάρος του υπουργού Μπεν Γκβιρ είναι ένα ακόμη ψέμα που αποκαλύφθηκε”, τόνισε το γραφείο του Νετανιάχου.
Το τηλεοπτικό δίκτυο 12 του Ισραήλ μετέδωσε ότι η υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας (Σιν Μπετ) διεξήγαγε εδώ και μερικούς μήνες “μυστική διαδικασία” έρευνας για τη διείσδυση ακροδεξιών στοιχείων στην αστυνομία και για τον αρμόδιο υπουργό, τον Μπεν Γκβιρ.
“Το έγγραφο που δημοσιεύθηκε, το οποίο περιέχει σαφή εντολή του επικεφαλής της Σιν Μπετ για τη συγκέντρωση στοιχείων εις βάρος πολιτικών αξιωματούχων, παραπέμπει σε σκοτεινά καθεστώτα, υπονομεύει τα θεμέλια της δημοκρατίας και έχει στόχο να ρίξει τη δεξιά κυβέρνηση”, πρόσθετε η ανακοίνωση.
Στην επίθεση και ο Μπεν Γκβιρ
Από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας χαρακτήρισε στο Χ τον Μπαρ “εγκληματία” και “ψεύτη, ο οποίος προσπαθεί τώρα να αρνηθεί την απόπειρά του να συνωμοτήσει κατά βουλευτών μιας δημοκρατικής χώρας, ακόμη και μετά την αποκάλυψη των εγγράφων στο κοινό και τον κόσμο”.
Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ ανέστειλε την Παρασκευή την εφαρμογή της πρωτοφανούς απόφασης της κυβέρνησης να αποπέμψει τον Ρόνεν Μπαρ, μια κίνηση που επέτεινε τον βαθύ διχασμό της ισραηλινής κοινωνίας.
Πηγή: ΑΠΕ
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
- Η Premier League αποθέωσε τον Κωστούλα για το καταπληκτικό γκολ (vid)
- Κίνα: Η κίνηση που επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που θα διεξάγονται οι μελλοντικές συγκρούσεις
- «Η επιθετικότητα απέναντι στη Γροιλανδία είναι ζήτημα της ΕΕ και όχι μόνο της Δανίας»
- Επιχειρήσεις: Οι διευθυντές χρειάζονται ακόμα, ιδιωτικό γραφείο;
- Μπράιτον – Μπόρνμουθ 1-1: Ο Κωστούλας έσωσε τους «γλάρους» με απίθανο γκολ (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)
























![Καραμπόλα περισσότερων από 100 αυτοκινήτων στο Μίσιγκαν – Οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στα οχήματα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/michigan-visibility-315x220.jpg)















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442