Μπαρτσελόνα – Οσασούνα 3-0: Εύκολο βράδυ και +3 από τη Ρεάλ
Με τον Ραφίνια εκτός αποστολής και χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα, η Μπαρτσελόνα νίκησε με 3-0 την Οσασούνα και ξέφυγε με τρεις βαθμούς από τη δεύτερη Ρεάλ.
Ο Ραφίνια δεν ήταν διαθέσιμος καθώς σε λιγότερες από 48 ώρες πριν είχε παίξει με την Βραζιλία κόντρα στην Αργεντινή, ωστόσο η Μπαρτσελόνα δεν είχε κανένα πρόβλημα κόντρα στην Οσασούνα. Η ομάδα του Χάνσι Φλικ επικράτησε με 3-0 στην αναμέτρηση της 27ης αγωνιστικής της La Liga, η οποία είχε αναβληθεί λόγω του ξαφνικού θανάτου του γιατρού των Καταλανών και ξέφυγε με τρεις βαθμούς από τη δεύτερη Ρεάλ.
Αυτή ήταν η όγδοη σερί νίκη στο πρωτάθλημα για τους «μπλαουγκράνα» που δείχνουν ασταμάτητοι. Η Οσασούνα ήταν μάλιστα η ομάδα που τους είχε υποχρεώσει στην πρώτη τους ήττα εντός συνόρων φέτος με το εντυπωσιακό 4-2 στον πρώτο γύρο.
Η Μπαρτσελόνα ήταν κυρίαρχη από το ξεκίνημα και αφού έχασε μία ευκαιρία με τον Όλμο στο 9′, άνοιξε το σκορ δύο λεπτά μετά με προβολή του Φεράν από σέντρα του Μπαλντέ. Στο 14′ ο Φεράν νικήθηκε από τον Ερέρα και στο 18′ ο Όλμο κέρδισε πέναλτι από τον τερματοφύλακα της Οσασούνα σε τετ α τετ. Ο Ερέρα τον νίκησε από τον άσπρη βούλα, αλλά ο διαιτητής έδωσε επανάληψη επειδή ένας αμυντικός μπήκε νωρίτερα στην περιοχή και με τη δεύτερη ο Όλμο έγραψε το 2-0 στο 21′.
Στη συνέχεια ο Ισπανός μεσοεπιθετικός στάθηκε άτυχος καθώς τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Φερμίν. Στο 39′ η Μπάρτσα έφτασε μία ανάσα από τρίτο γκολ, αλλά η εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Φεράν σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Το δεύτερο μέρος ήταν και πάλι μονόλογος για τους γηπεδούχους που αν και έριξαν ταχύτητα, πέτυχαν ακόμη ένα γκολ.
Στο 77′ συγκεκριμένα, ο Τόρε άνοιξε εξαιρετικά στον χώρο για τον Φερμίν, εκείνος γύρισε στον Λεβαντόφσκι που με κεφαλιά έκανε το 3-0. Αυτό ήταν το 95ο γκολ του Πολωνού φορ που ξεπέρασε τα γκολ του Ροναλντίνιο με τα μπλαουγκράνα. Στο 86′ ο Ερέρα νίκησε τον Βίκτορ σε τετ α τετ και το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Στην κατάσταση των τραυματιών του Ολυμπιακού αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου μια μέρα πριν τον τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.
Αυτός είναι ο Παναγιώτης Ρέτσος. Ο νεότερος αρχηγός στην ιστορία του Ολυμπιακού. Ο παίκτης που μέσα από την ομάδα της καρδιάς του ξεπέρασε τη σκοτεινή περίοδο της καριέρας του. Αφησε πίσω του τρομακτικές ατυχίες και με τα... επιφανειακά χτυπήματα, γελάει. Και συνεχίζει να παίζει. Ο ορισμός του πώς πρέπει να είναι ένας αρχηγός.
Αυτές είναι οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αποστολή του Ολυμπιακού στο σαββατιάτικο ματς της 22ης αγωνιστικής κόντρα στον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη.
Παρότι η περίοδος για τις μετακινήσεις παικτών στο NBA ολοκληρώθηκε για φέτος, παρότι ο ίδιος και το Μιλγουόκι δηλώνουν πως... μένουν μαζί, το τελευταίο ρεπορτάζ από τις ΗΠΑ κάνει λόγο για σχέδιο των Λος Άντζελες Λέικερς ώστε να μετακομίσει ο Greak Freak στην Καλιφόρνια το καλοκαίρι!