Οι Λέικερς νίκησαν τους Μέμφις Γκρίζλις με 134-127 στο ντεμπούτο του πρώην προπονητή της Παρί, Τόμας Ίσαλο στον πάγκο των ηττημένων.
Το Λ.Α έφτασε ακόμα και στο +20, αλλά στο τέλος έπαιξε με την φωτιά με τις αρκούδες να πλησιάζουν, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να απειλήσουν περισσότερο τον Τζέιμς και την παρέα του.
Ο Όστιν Ριβς με 31 πόντους, 7 ριμπάουντ και 8 ασίστ έλαμψε για τους νικητές, με τον Λούκα Ντόντσιτς να προσθέτει 29 πόντους, 8 ριμπάουντ και 9 ασίστ και τον ΛεΜπρόν Τζέιμς 25 πόντους και 8 ασίστ, με τους τρεις τους να είναι υπεύθυνοι για 25 από τις 30 ασίστ της ομάδας τους.
Για τους Γκρίζλις, ο Ντέσμοντ Μπέιν είχε 29 πόντους, ο Τζάρεν Τζάκσον 24 πόντους και ο Τζα Μοράντ 22 πόντους (αλλά 9/23 σουτ), 8 ριμπάουντ και 10 ασίστ.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Ο Εβάν Φουρνιέ είναι έτοιμος για τον τελικό με τον Παναθηναϊκό και ο Γάλλος σούπερσταρ δήλωσε ότι παιχνίδια ειδικών συνθηκών σαν ένα ντέρμπι «αιωνίων» που κρίνει τρόπαιο, δεν κρίνεται στα καθαρά... μπασκετικά στοιχεία.
Το προσεχές Μουντιάλ -αν φυσικά κληθεί στην αποστολή της Εθνικής Βραζιλίας- δεν αποκλείεται να είναι και η τελευταία παράσταση στην σπουδαία καριέρα του Νεϊμάρ, όπως δήλωσε ο ίδιος.