ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 1-3: Στους τελικούς της Volley League οι Πράσινοι
Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον ΠΑΟΚ, με 3-1 στο «Παλατάκι» και έβαλε τέλος στην ημιτελική σειρά, με 3-1 νίκες και προκρίθηκε στους τελικούς της Volley League, όπου θα έχει πλεονέκτημα έδρας.
Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του ΠΑΟΚ, με 3-1 στο «Παλατάκι», για το τέταρτο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς της Volley League. Με αυτή τη νίκη, οι «πράσινοι» προκρίθηκαν στους τελικούς του πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσουν είτε τον Ολυμπιακό είτε τον Μίλων, έχοντας πλεονέκτημα έδρας.
Οι «πράσινοι» μπήκαν ιδανικά στην αναμέτρηση, έχοντας το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου σετ, το οποίο τελικά κέρδισαν με 25-21. Στο επόμενο, το «τριφύλλι» είχε πάλι κεφάλι στο σκορ, αλλά ο ΠΑΟΚ έβγαλε αντίδραση και με πρωταγωνιστή τον Μούχλια, κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να πάρει προβάδισμα, με 19-16.
Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν κράτησε για πολύ το υπέρ της σκορ, καθώς οι φιλοξενούμενοι με πολύ καλό σερβίς έφερε το σετ στα ίσα, με 23-23 και εν τέλει το κέρδισε, με 26-24, κάνοντας το 2-0, με ανατροπή στην ανατροπή.
Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο τρίτο σετ, αποφασισμένος για να μειώσει και είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος, με το «τριφύλλι» να μην αφήνει τους γηπεδούχους να ξεφύγουν. Τελικά, οι «ασπρόμαυροι» πήραν το σετ με 25-23 και μείωσαν σε 2-1.
Οι φιλοξενούμενοι δεν πτοήθηκαν και είχαν σκοπό να ολοκληρώσουν το ματς και την υπόθεση πρόκριση. Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν στο τρίτο σετ, παίρνοντας διαφορά με +6 (10-4) και ύστερα δεν κοίταξαν ποτέ πίσω. Η κατάκτηση του τέταρτου σετ ήταν απροσδόκητα εύκολη για τον Παναθηναϊκό, καθώς το πήρε με 25-12 και το ματς ολοκληρώθηκε με 3-1.
*Οι πόντοι του ΠΑΟΚ F&U προήλθαν από 4 άσσους, 39 επιθέσεις, 8 μπλοκ και 31 λάθη αντιπάλων και του Παναθηναϊκού προήλθαν από 5 άσσους, 56 επιθέσεις, 11 μπλοκ και 27 λάθη αντιπάλων.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Ο Ολυμπιακός θα πάει στη Γερμανία για τη ρεβάνς με τη Λεβερκούζεν, έτοιμος να δώσει τη μεγαλύτερη μάχη για να φτάσει στην ανατροπή, όπως ανέφερε στο μήνυμά του ο Ροντινέι.
Ασταμάτητοι οι Ντιτρόιτ Πίστονς, νίκησαν και μέσα στη Νέα Υόρκη τους Νικς με 126-111, με τον Κέιντ Κάνιγχαμ, να βάζει 42 πόντους. - Όλα τα αποτελέσματα του NBA.