Πέλικανς – Μπακς 107-111: Μπορούν και χωρίς Γιάννη – Πέρασαν από τη Νέα Ορλεάνη
Οι Μιλγουόκι Μπακς πέρασαν από τη Νέα Ορλεάνη επικρατώντας των Πέλικανς με 111-107, χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στη σύνθεσή τους. Ιστορικοί Νικς, ήττες για Νάγκετς και Καβαλίερς.
Ασταμάτητοι μοιάζουν το τελευταίο διάστημα οι Μιλγουόκι Μπακς που σημείωσαν την τέταρτη διαδοχική νίκη τους στο ΝΒΑ, επικρατώντας με 111-107 εκτός έδρας των Νιου Ορλίνς Πέλικανς, και μάλιστα δίχως την παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο.
Τα «ελάφια» είχαν το πάνω χέρι κατά τη διάρκεια σχεδόν ολόκληρης της αναμέτρησης, πλην κάποιων εξαιρέσεων, και χρειάστηκε να κάνουν μια μικρή ανατροπή στο φινάλε, για να πανηγυρίσουν έτσι ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα, χωρίς τα… βαριά τους χαρτιά, αφού θυμίζουμε πως απουσιάζει και ο Ντέιμιαν Λίλαρντ.
Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Γκάρι Τρεντ Τζούνιορ με 23 πόντους, έχοντας τις πολύτιμες βοήθειες των Μπρουκ Λόπεζ με 20 πόντους και 12 ριμπάουντ και Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ με επίσης 20 πόντους. Από την άλλη, ο Αντόνιο Ριβς σταμάτησε στους 23 πόντους.
Στα άλλα παιχνίδια της βραδιάς, οι Νιου Γιορκ Νικς έφτασαν τις 50 νίκες για δεύτερη διαδοχική σεζόν μετά το 1995, μετά την επικράτησή τους επί των Φοίνιξ Σανς με 112-98. Παράλληλα, οι Σακραμέντο Κινγκς πέρασαν από το Κλίβελαντ με 120-113, όπως και οι Ρόκετς από το Σαν Φρανσίσκο με 106-96 επί των Γουόριορς.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Ο τρομπετίστας και συνθέτης Στέλιος Χατζηκαλέας, λίγο προτού ανέβει στη σκηνή του Half Note Jazz Club για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά The Sea Inside, μας μιλάει για τη τζαζ.
Βήμα πρόκρισης του Ερυθρού Αστέρα με το εκτός έδρας 1-0 επί της Λιλ, επίδειξη δύναμης της Στουτγάρδης στη Σκωτία – Όλα τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων των νοκ-άουτ play offs του Europa League