Ανακοίνωση εξέδωσε το Λιμενικό σχετικά με περιστατικό πυροβολισμών που σημειώθηκε με τουρκικό αλιευτικό σκάφος που μετέφερε μετανάστες.
Όπως έκανε γνωστό, το τουρκικό αλιευτικό κατέφυγε σε χρήση πυροβόλου όπλου εναντίον του πλωτού περιπολικού του Λιμενικού. Όπως διευκρινίζει η ανακοίνωση, το Λιμενικό έριξε βολές προς ασφαλή τομέα, κάτι που έκανε το αλιευτικό να τραπεί σε φυγή.
Στη συνέχεια ακολούθηκε καταδίωξη, που κατέληξε στην προσέγγιση του αλιευτικού από τις τουρκικές Αρχές.
Η ανακοίνωση από το Λιμενικό
«Τις πρωινές ώρες σήμερα, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ) ενημερώθηκε ότι ένα αλιευτικό σκάφος (Α/Κ) αποβιβάζει αλλοδαπούς στην περιοχή Αγίου Φωκά νότια ν. Λέσβου. Το πλωτό περιπολικό εντόπισε το τουρκικό αλιευτικό, αφού είχε αποβιβάσει τους αλλοδαπούς στη παραλία. Κατά τη προσέγγιση, ένας εκ των τεσσάρων επιβαινόντων διακινητών στο Τ/Κ-Α/Κ έβαλε με πυροβόλο όπλο κατά του περιπολικού σκάφους. Κατόπιν αυτών ερρίφθησαν βολές σε ασφαλή τομέα από το πλήρωμα του περιπολικού του Λιμενικού Σώματος, με αποτέλεσμα το τουρκικό αλιευτικό να αποχωρήσει με ανατολική πορεία για τα έναντι τουρκικά παράλια. Το ΠΛΣ ακολούθησε το Τ/Κ-Α/Κ μέχρι τα τουρκικά χωρικά ύδατα, ενώ παράλληλα ειδοποιήθηκαν οι ομόλογες τουρκικές Αρχές, οι οποίες σταμάτησαν το αλιευτικό.
Στην ευρύτερη χερσαία περιοχή εντοπίστηκαν 25 αλλοδαποί από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι έχουν μεταφερθεί σε ΚΥΤ ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ «ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ». Από το περιστατικό δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.»
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας