Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας, όταν ιδιωτικό ασθενοφόρο συγκρούστηκε αρχικά με αυτοκίνητο, χτύπησε στην συνέχεια σε κολόνα και κατέληξε σε πεζούς.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το τροχαίο σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Βασιλέως Κωνσταντίνου, στο ύψος της Ερατοσθένους, στο ανοδικό ρεύμα.
Η πρόσκρουση είχε ως αποτέλεσμα την πτώση της κολώνας, η οποία καταπλάκωσε δύο πεζούς που κινούνταν στο σημείο. Παράλληλα, τραυματίστηκε και δύο άτομα που επέβαιναν στο ασθενοφόρο, ενώ υπήρχε και ένας ήδη τραυματίας εντός του ασθενοφόρου. Οι δύο από τους πέντε τραυματίες μεταφέρθηκαν στο ΝΙΜΤΣ και οι υπόλοιποι στον Ευαγγελισμό. Σε σοβαρότερη κατάσταση νοσηλεύεται μια εκ των πεζών που χτύπησε από την κολώνα.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των αρχών για τα ακριβή αίτια του τροχαίου.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.