Ο Ολυμπιακός τερμάτισε στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκα κι όλοι μάλιστα αναγνώρισαν πως οι «ερυθρόλευκοι» άξιζαν αυτή την θέση.
Πρώτη θέση ναι, αλλά από… τύχη μηδέν καθώς ήρθαν έτσι τα πράγματα που η ομάδα του Πειραιά θα κοντραριστεί με την Ρεάλ Μαδρίτης για να πάει στο final 4 της διοργάνωσης.
Πρώτο παιχνίδι το βράδυ τη Τετάρτης και οι «μάχες» των δύο ομάδων αναμένονται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, άσχετα με το τι έχουν κάνει μέχρι στιγμής στην φετινή διοργάνωση.
Κι εδώ ακριβώς είναι και το «κλειδί» της σειράς για την ομάδα του Πειραιά. Πολλοί εστιάζουν στην εικόνα που είχε η «βασίλισσα» στην κανονική περίοδο της διοργάνωσης. Κι αυτή είναι δίχως άλλο μια πραγματικότητα.
Ωστόσο, είναι μια πραγματικότητα που έχει να κάνει με το… παρελθόν κι όχι μια πραγματικότητα που αφορά την μεγάλη δοκιμασία που έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός.
Ναι, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν ήταν και στα… καλύτερά της μέχρι στιγμής στην Ευρωλίγκα γιατί αν ήταν δεν θα έπαιζε στα play in.
Πάμε όμως παρακάτω. Σε μια σειρά που κρίνει πρόκριση σε final 4 όλα μπορούν να γίνουν κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να το έχουν υπόψιν οι παίκτες του Ολυμπιακού.
Ποιο είναι λοιπόν το βασικό ζητούμενο για την ομάδα του Πειραιά; Να πατήσει delete στην εικόνα που παρουσίασε η Ρεάλ Μαδρίτης στην κανονική περίοδο της διοργάνωσης και να ετοιμαστεί για την πιο δύσκολη σειρά των τελευταίων χρόνων.
Πιο δύσκολη από την περσινή κόντρα στην Μπαρτσελόνα, από εκείνη κόντρα στην Φενέρ αλλά κι από αυτήν απέναντι στην Μονακό.
Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ικανή για όλα και ο Ολυμπιακός πρέπει να δει κάθε παιχνίδι της σειράς σα να είναι ο τελικός του final 4. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και προσήλωση στον στόχο για να πάει η ομάδα του λιμανιού στο Άμπου Ντάμπι και το κυριότερο, ο Μπαρτζώκας και οι παίκτες του δεν πρέπει να πέσουν στην «παγίδα» της… κακής Ρεάλ.
Το βασικό ζητούμενο για τους «ερυθρόλευκους» είναι η σωστή νοοτροπία σε όλα τα παιχνίδια, αρχής γενομένης από τον αγώνα της Τετάρτης στο ΣΕΦ. Δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο εφησυχασμού και ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι προετοιμασμένος για μεγάλες «μάχες».
Κανείς δεν θα… χαριστεί στους «ερυθρόλευκους» και είναι προφανές ότι η Ρεάλ θα παραταχθεί απέναντι στον Ολυμπιακό με στόχο να φτιάξει την χρονιά της.
Η σειρά λοιπόν είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη και οι πειραιώτες πρέπει να δώσουν ότι έχουν και δεν έχουν για να πάρουν το εισιτήριο για το final 4. Πρέπει πάντα να θυμούνται ότι απέναντι τους θα είναι η Ρεάλ Μαδρίτης.
Κι όπως προαναφέραμε, η εικόνα της κανονικής περιόδου ανήκει στο παρελθόν.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν, με τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων» να εκφράζει τη σιγουριά του πως αν η ομάδα του έχει πίστη στις δυνατότητές της, τότε μπορεί να προκριθεί στα νοκ άουτ του Champions League.
Ο Κωνσταντής Τζολάκης πρωταγωνίστησε στο 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν και μετά το ματς δήλωσε πως έκανε… απλώς τη δουλειά του! - Τι δήλωσε ο Παναγιώτης Ρέτσος για το σπουδαίο αποτέλεσμα.
Η Ρεάλ ήταν καταιγιστική απέναντί στη Μονακό (6-1), όμως το σημαντικότερο σημαντικό είναι ότι επέτρεψε στον Ολυμπιακό να την πλησιάσει στον πόντο, καθώς οι Πειραιώτες έχουν πλέον 8 βαθμούς, έναντι 9 των Μονεγάσκων.