Ο Τσιτσιπάς ξέσπασε όταν έκανε μπρέικ στο 9ο γκέιμ του τρίτου σετ, αλλά αντί να πανηγυρίσει τη νίκη απέναντι στον Στρουφ, πήγε και έκατσε στον πάγκο, όπως σε κάθε αλλαγή πλευράς.
Ο συμπατριώτης μας ξεκίνησε νωθρά την αναμέτρηση και έχασε το πρώτο σετ, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας πήρε τα δύο επόμενα και πέρασε στην επόμενη φάση της χωμάτινης διοργάνωσης, που πραγματοποιείται στην ισπανική πρωτεύουσα.
Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι και ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν συναισθηματικά φορτισμένος στο φινάλε της αναμέτρησης. Τόσο που δεν κατάλαβε ότι κέρδισε! Ο συμπατριώτης μας έκανε μπρέικ στο 9ο γκέιμ και έφτασε στο 6-3, που του έδωσε το σετ και τη νίκη, αλλά αντί να πανηγυρίσει, πήγε και έκατσε στον πάγκο όπως γίνεται σε κάθε αλλαγή πλευράς.
Μόλις κοίταξε το τιμ του, όπου βρισκόταν μάλιστα ο Απόστολος Τσιτσιπάς, να πανηγυρίζει, κατάλαβε ότι πήρε τη νίκη απέναντι στον Στρουφ. Σηκώθηκε και χαιρέτησε τον αντίπαλό του και τον διαιτητή, πανηγυρίζοντας στη συνέχεια την πρόκριση κόντρα στον Γερμανό.
Η ένταση, η πίεση και η συγκέντρωση που είχε ο Στέφανος ήταν τόσο μεγάλη, που τον έκαναν να… χαθεί για λίγο. Όμως, αυτό που έχει σημασία είναι η νίκη, με τον Τσιτσιπά να δείχνει χαρακτήρα και να παίρνει την πρόκριση για την επόμενη φάση.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν, με τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων» να εκφράζει τη σιγουριά του πως αν η ομάδα του έχει πίστη στις δυνατότητές της, τότε μπορεί να προκριθεί στα νοκ άουτ του Champions League.
Ο Κωνσταντής Τζολάκης πρωταγωνίστησε στο 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν και μετά το ματς δήλωσε πως έκανε… απλώς τη δουλειά του! - Τι δήλωσε ο Παναγιώτης Ρέτσος για το σπουδαίο αποτέλεσμα.
Η Ρεάλ ήταν καταιγιστική απέναντί στη Μονακό (6-1), όμως το σημαντικότερο σημαντικό είναι ότι επέτρεψε στον Ολυμπιακό να την πλησιάσει στον πόντο, καθώς οι Πειραιώτες έχουν πλέον 8 βαθμούς, έναντι 9 των Μονεγάσκων.