Γιατί τρώμε ποπ κορν στον κινηματογράφο;
Η ιστορία του ποπ κορν χρονολογείται πριν από περίπου 10.000 χρόνια στη Μεσοαμερική, το σημερινό Μεξικό, όπου η καλλιέργεια του καλαμποκιού «εξημερώθηκε» για πρώτη φορά.
Η ιστορία του ποπ κορν χρονολογείται πριν από περίπου 10.000 χρόνια στη Μεσοαμερική, το σημερινό Μεξικό, όπου η καλλιέργεια του καλαμποκιού «εξημερώθηκε» για πρώτη φορά.
Το μαγαζί θρύλος Maxim's, στέκει εκεί 130 χρόνια περνώντας από την αίγλη στην παρακμή, έχοντας υπάρξει διευθυντής του ακόμα και ο σπουδαίος Pierre Cardin. Ας θυμηθούμε την ιστορία του.
Η Αμερικανίδα χημικός, Michelle Francl, αναστάτωσε τους Βρετανούς με την εισήγηση της για προσθήκη αλατιού στο τσάι. Χρειάστηκε μάλιστα, να «παρέμβει» η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Λονδίνο μέσω Χ (Twitter).
Από τη hipster καφετέρια της γωνίας μέχρι τον «τοίχο του Instagram» -το διαδίκτυο μας έχει ωθήσει προς ένα είδος παγκόσμιας πανταχού παρουσίας- αυτό το φαινόμενο της ομοιομορφίας θα ενταθεί μόνο.
Είμαι σεφ με αστέρι Μισελέν και έτρωγα ό,τι μου άρεσε, αλλά μετά έπαθα καρδιακή προσβολή. Αυτές οι 10 τροφές μου έσωσαν τη ζωή λέει ο σεφ και κανείς δεν χάνει κάτι να τον ακούσει.
Δεύτερη η ελληνική κουζίνα παγκοσμίως στις λίστες του Taste Atlas 23/24
Ήρθε το τέλος μιας κουλτούρας πολλών ετών;
Είναι, τελικά, ρεαλιστικό να τηρήσουμε ένα διατροφικό πλάνο την περίοδο των γιορτών - Ειδικοί εξηγούν τι ισχύει, τι κάνουμε λάθος και μοιράζονται συμβουλές
Σε όλους αρέσει το σουβλάκι, αλλά πόσα γνωρίζετε για το πιο διάσημο ελληνικό fast food;
Εν μέσω εορταστικής περιόδου, οι τιμές του κακάο και της σοκολάτας ίπτανται. Οι λόγοι είναι πολλοί
Η διάσημη Ελληνίδα σεφ, Μαρία Λόη, περιγράφει στο CNN τις γαστρονομικές συνήθειες των Ελλήνων τα Χριστούγεννα.
Είναι ένα από τα εμβληματικά πιάτα της γαστρονομίας και πλέον έχει αναγνωριστεί ως τέτοιο.
Αν αναρωτιέστε αν πρέπει να μειώσετε την κατανάλωση αλκοόλ, δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με το πότε και πώς το αλκοόλ επηρεάζει την υγεία σας.
Δύο ιστορικοί προσπαθούν να εντοπίσουν μια για πάντα την προέλευση της pavlova.
Το τερπνόν μετά του ωφελίμου
Ποιο γλυκό έχει τις περισσότερες θερμίδες και ποιο μπορούμε να καταναλώνουμε χωρίς τύψεις;
Το Loch Lomond πήρε το βραβείο Whisky Exchange 2024.
Στην πρώτη πεντάδα με τις κουζίνες του κόσμου πολλά ελληνικά φαγητά και γλυκά
Πώς μπορούμε να διορθώσουμε τις κακές συνήθειες; - Ένας διατροφολόγος εξηγεί
Και δεύτερο ελληνικό γλυκό στην πρώτη 5άδα - Δείτε τη λίστα
Από πού όμως προέκυψε η ονομασία των πιο διάσημων γλυκών των γιορτών;
Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι συνεχείς ανατιμήσεις στα άλλοτε φθηνά γεύματα...
Διαβάστε τις σχετικές συμβουλές που συμπεριλαμβάνονται στο «Wine Guru: O μαγικός κόσμος του καλού κρασιού» που κυκλοφορεί στις 17 Δεκεμβρίου μαζί με το «Βήμα της Κυριακής».
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μοιράζεται συνταγές και συμβουλές για το γιορτινό τραπέζι στο ειδικό τεύχος «Αργυρώ: Γιορτινά & Αγαπημένα» που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το «Βήμα της Κυριακής».
Ισχυρίζεται ότι αυτή είναι η αυθεντική συνταγή της καρμπονάρας, προκαλώντας... εμφύλιο στην Ιταλία
Η πατρίδα της υψηλής ζαχαροπλαστικής στρέφεται στα αμερικανικά ντόνατς με εκατοντάδες ανθρώπους να σχηματίζουν ουρές σε γνωστή αλυσίδα ντονατσάδικου.
Ταξιδέψτε στα καφέ και τα εστιατόρια όπου γράφεται ιστορία και αποκαλύπτονται μυστικά με καλό κρασί και ορεκτικά.
Η κατανόηση του τρόπου μπορεί να οδηγήσει σε νέους δρόμους για την απώλεια βάρους.
Οι παντογνώστες των επαγγελματικών κουζινών μίλησαν: Τι πρέπει να αποφεύγετε στα εστιατόρια.
Ποια μπαχαρικά μπορούν να προστεθούν στη διατροφή μας και να μας προφυλάξουν από υψηλή πίεση, διαβήτη τύπου 2 και «κακή» χοληστερόλη
Η Μπαταμπάνγκ, μια επαρχιακή πόλη στην Καμπότζη, μπορεί να μην έχει αστέρια Michelin, αλλά έχει σνακ του δρόμου, όπως τραγανές τηγανητές μπανάνες και τηγανίτες γεμιστές με χοιρινό κιμά με κουρκουμά και, κυρίως, έχει καταφέρει να μπει στο διεθνή χάρτη της γαστρονομίας. «Οτιδήποτε νόστιμο στο Battambang;», τραγουδούσε ο δημοφιλής Καμποτζιανός τραγουδοποιός Sinn Sisamouth στο ομώνυμο τραγούδι […]
Στην Κόστα Ρίκα η διοργάνωση - 50 ομάδες από όλο τον κόσμο θα διαγωνιστούν σε έξι κατηγορίες
Ξεχώρισε ανάμεσα σε σχεδόν 24.000 τυρία στον οδηγό του «Taste Atlas»
Η παρουσίαση του βιβλίου «Από στόμα σε στόμα» των Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και Αναστάσιου Παπαλαζάρου πραγματοποιήθηκε στο Σεράφειο με πλήθος διασήμων να δίνουν το παρών.
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να πίνουν κοκτέιλ με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ
Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν τη χορτοφαγία ως βασικό τρόπο διατροφής τους. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Vegan Διατροφής αυτά είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.
Πότε να τρώμε το φαγητό μας το βράδυ; Αργά ή νωρίς; Ας δούμε αν υπάρχει ιδανική στιγμή, σύμφωνα με έρευνες.
«Τα ξενικά είδη έχουν έρθει στις θάλασσές μας, ας τα βάλουμε και στη διατροφή μας»
Μετά το γλυκό, το αλμυρό, το ξινό, το πικρό και το ουμάμι, ερευνητές ανακάλυψαν μια νέα γεύση – Δείτε ποια!
Διάφορα αξιόλογα υποκατάστατα του παραδοσιακού καφέ, έχουν κάνει την εμφάνιση τους στην αγορά, σύμφωνα με το Harvard.
Απολαύστε το φαγητό σας σε μικρότερες μερίδες και αυξήστε την σωματική σας δραστηριότητα για να γίνει η απώλεια βάρους… «παιχνιδάκι».
Το εστιατόριο «Sobrino de Botín» στη Μαδρίτη, μετράει τριακόσια χρόνια ζωής.
Επιστημονική μελέτη διαπιστώνει ότι όντως το να τρώμε αργά το βράδυ μπορεί να οδηγήσει τόσο σε άνοδο το σάκχαρό μας όσο και το βάρος μας να αυξηθεί
Ένα φλυτζάνι καφέ πριν από τα ψώνια, οδηγεί σε διπλασιασμό των δαπανών και σε κατά 30% αύξηση των αγορών σε είδη
Σύμμαχος στη διακοπή του καπνίσματος η κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών
Ο Pierre Chen θέλει να γίνει ακόμα πλουσιότερος, οπότε πουλάει ούτε πέντε ούτε δέκα, αλλά 25,000 μπουκάλια κρασιού.
Τελειοποιούμε την τέχνη του καφέ και αυτό βγαίνει προς τα έξω
Και όμως, το σουβλάκι και το τζατζίκι είναι και σε αυτή τη λίστα!
Γιατί ειδικά στις παραγγελίες φαγητού μέσω διαδικτύου είναι τόσο συχνό η φωτογραφία της παραγγελίας να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Η μανία με το κρέας φέρνει στο νου μια εποχή που οι άνθρωποι κυνηγούσαν. Τι λέει η έρευνα και ποια δίαιτα «σχεδίασε» η φύση.
Όλοι οι δρόμοι... της απόλαυσης οδηγούσαν και αυτό το καλοκαίρι στην Αθηναϊκή Ριβιέρα και το Island. Tο Σάββατο το κορυφαίο club - restaurant ρίχνει αυλαία με ένα μεγάλο πάρτι!
Οι δυτικές διατροφικές συνήθειες εισέβαλαν σε χώρες με χαμηλά εισοδήματα και κυριάρχησαν ως επιλογές της καθημερινότητας.
Δίχως αμφιβολία, πρόκειται για το πιο πικάντικο πιάτο στον κόσμο.
Στην ερώτηση, «να πιω ένα Aperol Spritz ή να κάνω ένα παιδί», οι Ιταλίδες επιλέγουν το πρώτο...
Πότε τη φτιάχνουμε και γιατί χρησιμοποιούμε επτά ή εννέα υλικά;
Και όμως, το παγωτό δεν δροσίζει στον καύσωνα, το αντίθετο μάλιστα μπορεί να μας κάνει να ζεσταθούμε περισσότερο
Όταν η τεχνητή νοημοσύνη ανέλαβε ρόλο σεφ δεν τα πήγε και τόσο καλά. Το Savey Meal-bot της Pak ‘n’ Save δημιούργησε ευφάνταστες, αλλά μάλλον θανατηφόρες συνταγές
Με βάση τα σταφύλια αλλά και τα δημητριακά, οι Γάλλοι δημιούργησαν ένα ποτό - υβρίδιο κρασιού και μπίρας που φιλοδοξεί να δώσει «γαλλική ταυτότητα» στη ζυθοποιία
Ταπεινό στο μάτι, πλούσιο σε γεύση
Το Taste Atlas είναι γνωστό για τις λίστες που δημοσιεύει, με τα καλύτερα πιάτα του κόσμου αλλά και τις καλύτερες κουζίνες. Μάλιστα, έχει «χρήσει» την ελληνική ως την δεύτερη καλύτερη στον κόσμο, πίσω από την ιταλική.
Δεν πάει το μυαλό σας...
Αντιμέτωπο με τις Αρχές βρίσκεται εστιατόριο στη Κίνα, αφού η πρόκληση που έθεσε στους πελάτες του παραβίασε το νόμο περί σπατάλης τροφίμων.
Δείτε τον λόγο...
Εύκολα και γρήγορα!
Τι αγχώνει τις νεότερες γενιές σε ένα εστιατόριο και πώς το αντιμετωπίζουν
Πάρτε μερικές ιδέες για αλμυρές λαχταριστές μπρουσκέτες
Τα απλά πράγματα στο σπίτι μπορούν να καθορίσουν ολόκληρες εθνότητες
Τι δουλειά έχει ένα iconic αυτοκίνητο πίσω από ένα ζουμερό hot dog;
Ελληνες σεφ και μετανάστες ενώνουν τις δυνάμεις τους στο Φεστιβάλ Μαγειρικής Cooking #WithRefugees που διοργανώνει η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στην Αθήνα από τις 18 ως τις 22 Ιουνίου
Το νέο πρότζεκτ του πασίγνωστου μάγειρα.
«Ένα σημαντικό ορόσημο στη βιομηχανία τροφίμων»
Τι δείχνουν τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας του
Από την επιχείρηση έμειναν μόνο τα γραφεία, τα οποία ο Άκης Πετρετζίκης μετέφερε, στην Γλυφάδα.
Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος
Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη
Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος
Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673
ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442