Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024
weather-icon 21o

Cooking

Γεύση παλιάς Αθήνας και συννεφένια choux στο Pastry Family που μένει απαράλλαχτο από το 1969

Η ιστορία του παλιού αστικού ζαχαροπλαστείου με τους διάσημους πελάτες που συνεχίζει εδώ και μισό αιώνα να φτιάχνει ποιοτικά γλυκά γαλλικής σχολής για τους Αθηναίους.

Γεωργία Παπαστάμου
Γεωργία Παπαστάμου

Βαθιά νόστιμο κότσι μπακαλιάρου φρικασέ από την Ειρήνη Γιωργουδιού

Ποιος είπε ότι το ψάρι δεν έχει θέση σε ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι; Η προσφάτως διακριθείσα Young Chef στον γαστρονομικό διαγωνισμό Restaurant 100 μαγειρεύει ουρά μπακαλιάρου με χόρτα εποχής σοτέ, πουρέ από λευκή γλυκοπατάτα και σάλτσα φρικασέ.

Γεωργία Δρακάκη
Γεωργία Δρακάκη

Συνταγή για την τέλεια τάρτ τατέν

Γι΄αυτήν την υπέροχη χειμωνιάτικη τάρτα τα μήλα μαγειρεύονται μέσα σε καραμέλα πριν ψηθούν μαζί με την ζύμη.

Σύνταξη
Σύνταξη

Τα πιο νόστιμα μυστικά του ψωμιού μέσα από ένα βιβλίο

Στις σελίδες του «ARTOS, η Τέχνη της Αρτοποιίας» φιλοξενούνται περισσότερες από 70 συνταγές από Ελλάδα και Ευρώπη, παραδοσιακές αλλά και σύγχρονες τεχνικές, που έρχονται να καλύψουν όλες τις πτυχές της αρτοποιίας

Σύνταξη
Σύνταξη

Πέντε πρωτότυπες ιδέες για χριστουγεννιάτικα πρωινά

Τα πρωινά που ξυπνάμε αργά, που φοράμε κάλτσες όλη μέρα, που η τηλεόραση παίζει χριστουγεννιάτικες ταινίες...μας αξίζουν νόστιμα και πλούσια πιάτα για πρωινό, είτε γλυκό είτε αλμυρό.

Γεωργία Δρακάκη
Γεωργία Δρακάκη

Το μενού των Χριστουγέννων

Κόκορας γεμιστός, βελούδινη σούπα κολοκύθας, εκλεκτή τάρτα με γκοργκοντζόλα και αχλάδια, αλλά και εντυπωσιακές σοκολατένιες μπάλες στολίζουν, μεταξύ άλλων, το γιορτινό τραπέζι των ονείρων.

Σύνταξη
Σύνταξη

Η ανάπτυξη του ελληνικού terroιr

Η αναβίωση τριών ελληνικών ποικιλιών σταφυλιού, που κάποτε κινδύνευσαν με εξαφάνιση, οδήγησε στη δημιουργία κορυφαίων κρασιών, ανταγωνιστικών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύνταξη
Σύνταξη

Αυτά είναι μερικά από τα ωραιότερα βιβλία μαγειρικής του 2020

Από τις κουζίνες γιαγιάδων στην ανατολική Αφρική μέχρι συνταγές για κλασικές, αμερικάνικες πίτες-τα αγαπημένα μας βιβλία μαγειρικής για το 2020 μας ταξιδεύουν στον κόσμο μέσα από το φαγητό.

Γεωργία Παπαστάμου
Γεωργία Παπαστάμου

Αυτά είναι τα μυστικά οφέλη της μπύρας

H μπύρα είναι ένα φυσικό αλκοολούχο ποτό που παρασκευάζεται από νερό (βρίσκεται συνήθως στην μπίρα σε ποσοστό 93%, ενώ το αλκοόλ σε ποσοστό περίπου 5%), βύνη κριθαριού (σε αυτήν οφείλει τη χαρακτηριστική της γεύση), μαγιά (μετατρέπει τα σάκχαρα σε αλκοόλη και διοξείδιο του άνθρακα, δηλαδή ανθρακικό) και λυκίσκο (αρωματικό φυτό που αρωματίζει την μπίρα και λειτουργεί ως φυσικό συντηρητικό).

Σύνταξη
Σύνταξη

Festive φιλετάκια χοιρινά με ρύζι από τον Γιάννη Καρυπίδη

Ο σεφ που έφερε στο Γαλάτσι αέρα γαστρονομικό και αριστοκρατικό μέσω του εστιατορίου του αγαπά την απλότητα και την οικειότητα στα πιάτα του. Με αυτήν την λογική, μας προτείνει μια εύκολη και νόστιμη ιδέα για το γιορτινό τραπέζι.

Γεωργία Δρακάκη
Γεωργία Δρακάκη

Οι Sipsmith και Paul Smith συνεργάζονται σε ένα νέο premium μπουκάλι

Δύο εμβληματικές βρετανικές μάρκες έχουν συγκεντρωσεί το αδιάκοπο πάθος τους για την ανώτερη γεύση και καλοφτιαγμένα προιόντα για να κατασκευάσουν ένα μπουκάλι περιορισμένης έκδοσης του London Dry Gin.

Λευτέρης Τρίγκας
Λευτέρης Τρίγκας
Λευτέρης Τρίγκας
Λευτέρης Τρίγκας

Ο Τάσος Αντωνίου φτιάχνει "αρχαία ελληνική πίτσα"

Ο Τάσος Αντωνίου δίνει στο in.gr την δική του εκδοχή για αυτήν την λαχταριστή ανοιχτή πίτα ή πίτσα την οποία θα βάλετε στο μηνιαίο σας διαιτολόγιο με το που την δοκιμάσετε μία φορά.

Γεωργία Δρακάκη
Γεωργία Δρακάκη

Ναι, το λεμόνι είναι superfood

Όλα τα οφέλη του κίτρινου εσπεριδοειδούς και πώς θα το εντάξουμε περισσότερο στην διατροφή μας.

Σύνταξη
Σύνταξη

Η συνταγή του Jamie Oliver για βρετανικά mince pies

H Mince pie είναι μια γλυκιά πίτα αγγλικής προέλευσης, γεμάτη με ένα μείγμα αποξηραμένων φρούτων και μπαχαρικών που ονομάζεται «mincemeat», που παραδοσιακά σερβίρεται κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων σεζόν σε μεγάλο μέρος του αγγλόφωνου κόσμου.

Σύνταξη
Σύνταξη

Μοσχαρίσια μάγουλα όπως δεν τα έχετε ξαναφάει από τον Γιάννη Λιόκα

Ο τραχανάς, ο ελληνικός καφές και το λεμονοθύμαρο παντρεύονται με το μοσχαρίσιο κρέας και δημιουργούν ένα πιάτο εκπάγλου γεύσης, όπως αυτά στα οποία μας έχει συνηθίσει ο διακεκριμένος σεφ.

Γεωργία Δρακάκη
Γεωργία Δρακάκη

Δοκιμάσαμε αυθεντικά τάκος στην πλατεία Καρύτση

Αν δυσκολευόσουν και εσύ να βρεις καλό μεξικάνικο στην Αθήνα, δοκίμασε τα τάκος al pastor που φτιάχνει ο Poncho σε ένα μικροσκοπικό μαγαζί στο κέντρο της πόλης.

Γεωργία Παπαστάμου
Γεωργία Παπαστάμου

Λαχταριστά λαζάνια με μανιτάρια πορτσίνι και μπεσαμέλ

Υλικά για 6 μερίδες Για μία δόση μπεσαμέλ 600 ml άπαχο γάλα 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 γρ. βούτυρο 1 μικρό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) 1 φύλλο δάφνης 125 γρ. γραβιέρα (τριμμένη) Αλάτι, πιπέρι Για τα λαζάνια 15 γρ. ξερά μανιτάρια πορτσίνι 750 γρ. διάφορα φρέσκα μανιτάρια σε φέτες 150 ml βραστό νερό 3 κουταλιές […]

Σύνταξη
Σύνταξη

Έτσι θα συντηρείτε σωστά τα τυριά σας

Είστε βέβαιοι ότι ξέρετε πώς να συντηρείτε και να αποθηκεύετε σωστά τα τυριά στο σπίτι, ώστε να τα απολαμβάνετε στο έπακρον;

Σύνταξη
Σύνταξη

Σούπα γλυκοπατάτας

Ένας υπέροχος τρόπος να εντάξουμε τη γλυκοπατάτα στη διατροφή μας

Σύνταξη
Σύνταξη

Οι τροφές που μας κάνουν πιο χαρούμενους

Φυσικά, δεν υπάρχουν «μαγικές» τροφές που αυτόματα μας κάνουν χαρούμενους. Υπάρχουν όμως τροφές που φαίνεται να ενισχύουν την ψυχολογία μας.

Ελιάννα Κωφού
Ελιάννα Κωφού

«Γκουρμέ» κολοκυθόπιτα από τον Γιώργο Ζαχείλα

Ο δραστήριος σεφ που ξεκίνησε την καριέρα του από την Θεσσαλονίκη, απογειώνει, αυτήν την στιγμή ένα επιτυχημένο project στο Παγκράτι με τις ευρηματικές ιδέες του και την μαγειρική του αντίληψη. Δοκιμάστε την συνταγή του και θα καταλάβετε.

Γεωργία Δρακάκη
Γεωργία Δρακάκη

Ο Jacquemus μας δείχνει βήμα - βήμα συνταγή για αυθεντική pizza Margherita

H Vogue Paris κατά τη διάρκεια της καραντίνας, ζήτησε από τον σχεδιαστή, Simon Porte Jacquemus να μας δείξει μέσα από ένα ολιγόλεπτο βίντεο την αγαπημένη του συνταγή για αυθεντική pizza Margherita!

Λευτέρης Τρίγκας
Λευτέρης Τρίγκας
Λευτέρης Τρίγκας
Λευτέρης Τρίγκας

Ο Γιώργος Πίττας έγραψε το γαστρονομικό βιβλίο της χρονιάς

Ο πολυταξιδεμένος αποθησαυριστής της ελληνικής γαστρονομίας και των θεσμών της μιλά στο in.gr για την περιπέτεια κατάρτισης ενός βιβλίου με τίτλο: "Αλφαβητάρι Ελληνικής Γαστρονομίας".

Γεωργία Δρακάκη
Γεωργία Δρακάκη

Αβοκάντο: ο βασιλιάς των χίπστερ είναι πιο θρεπτικός από όσο νομίζαμε

Λιγάκι έχει παραγίνει το κακό με το αβοκάντο. Σε τοστ, σε ομελέτες, σε σάλτσες, παντού! Για όσους κουραστήκαμε να το τρώμε, αυτό το κείμενο ίσως μας κάνει να αλλάξουμε γνώμη.

Γεωργία Δρακάκη
Γεωργία Δρακάκη

Ιδέες για υγιεινά σνακ στην καραντίνα

Αξίζει να εντάξετε τον προγραμματισμό και την οργάνωση των σνακ σας στην καθημερινότητά σας ακόμη κι αν περνάτε τις ημέρες σας στο σπίτι

Ελιάννα Κωφού
Ελιάννα Κωφού

Φτιάξτε εύκολα σπιτικά νιόκι πατάτας

Η καραντίνα μας έχει βάλει για τα καλά στην κουζίνα και αυτή η συνταγή για νιόκι πατάτας θα σας κάνει επαγγελματίες σεφ σε μόλις λίγα λεπτά

Σύνταξη
Σύνταξη

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024