Αν νομίζετε ότι οι γιορτές περιέχουν μόνο «απαγορευμένα» εδέσματα, ίσως έχει έρθει η ώρα να αναθεωρήσετε. Υπάρχουν και τα υγιεινά τρόφιμα των γιορτών, τα οποία διακρίνονται για τις θρεπτικές τους ιδιότητες.
Είναι ο απόλυτος εορταστικός καρπός και μπορούμε να τον απολαύσουμε άφοβα σε διάφορες εκδοχές
Οι πρωταγωνιστές του γιορτινού τραπεζιού διαφέρουν σε γεύση, θρεπτική αξία αλλά και θερμιδικό αποτύπωμα
Ένας μικρός οδηγός για να μην περάσουμε από την απόλαυση στην καταστροφή της υγείας και της διάθεσής μας
Ούτε κιμάς, ούτε ρύζι. Τα κάστανα και ένα σωστό ψήσιμο αρκούν για την τέλεια γαλοπούλα!
Το μέτρο θα είναι, για ακόμα μία φορά, ο οδηγός μας στην απόλαυση
Η Ριάνα μίλησε για το τι έχει κάνει κατά τη διάρκεια της καραντίνας και εκτός του να «εργάζεται πάντα στη μουσική», παίρνει λίγο χρόνο για να χαλαρώσει.
Λίγα μυστικά για πλήρη... επιτυχία!
Μελομακάρονα, κουραμπιέδες ή βασιλόπιτα; Μήπως...τίποτα από όλα; Η απάντηση θέλει σκέψη.
Θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο ταγμένους κρεατοφάγους: ζουμερό και αρωματικό πιάτο, ιδανικό για τις γιορτές
Μπορείτε να σερβίρετε το ντιπ με ψωμί, πίττες κομμένες σε κομμάτια, πασπαλισμένες με λίγο σουμάκ, ή με όμορφα λαχανικά της εποχής.
Με θαλπωρή, νοστιμιά και φαντασία ας γιορτάσουμε τις τελευταίες μέρες αυτής της δύσκολης χρονιάς
Ελαφρύ, αρωματικό και άκρως παραδοσιακό από την λάτρη της λατινοαμερικανικής κουζίνας Μάρλεν, η οποία ξεχώρισε στο Master Chef και έκτοτε δεν έχει σταματήσει να μαγειρεύει επαγγελματικά
Το ελαιόλαδο, και μάλιστα το έξτρα παρθένο, είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά και πολυφαινόλες, τα οποία καταπολεμούν τις ασθένειες που σχετίζονται με τη γήρανση, όπως καρδιοπάθειες και υψηλή πίεση
Πρωτοχρονιάτικες γαστρονομικές παραδόσεις από δέκα χώρες του κόσμου.
Περίπου το 20% των τροφικών δηλητηριάσεων συνδέεται με την κατανάλωση πουλερικών και ο μήνας Δεκέμβριος είναι εκείνος που γίνονται οι περισσότερες τέτοιες αναφορές
Χειμωνιάτικα, απολαυστικά, τολμηρά, αυτά τα κοκτέιλ θα πρωταγωνιστήσουν στις πιο μαγικές στιγμές της χρονιάς μας
Βαριά και πικάντικα φαγητά: η γέμιση της γαλοπούλας, λουκάνικα, αλλαντικά, λιπαρά τυριά, δεν βοηθούν στη διατήρηση του βάρους
Αυτά τα Χριστούγεννα δε χρειάζεται να έχετε το δίλημμα γαλοπούλα ή ψητό χοιρινό
Δείτε την πανεύκολη συνταγή βήμα βήμα
Υπολογίζοντας το θερμιδικό τους φορτίο, ίσως βάλετε ένα μέτρο στην κατανάλωσή τους, χωρίς όμως και να τα στερηθείτε
Μοσχοβολά μπαχαρικά και εσπεριδοειδή και φτιάχνεται πανεύκολα
Ένα μυρωδάτο και θεραπευτικό ρόφημα που θα σε ζεστάνει.
Τη δική του συνταγή για χοιρινό με πατάτες στο φούρνο έδωσε στις Roomies ο γνωστός σεφ Λευτέρης Σουλτάτος
Η γνωστή σομελιέ παντρεύει κρασιά από τον ελληνικό αμπελώνα με τα κλασικά φαγητά των γιορτών για ένα άριστο γευστικό αποτέλεσμα
Πρόκειται για ένα σουβλατζίδικο που έμαθε στους Βρετανούς να τρώνε πραγματικά καλό γύρο και κεμπάπ
Με φύλλο κρολυστας ή σφολιάτα, με γέμιση τυριών, αλλαντικών ή χορταρικών...οι πίτες είναι αγαπημένη λιχουδιά και έχουν την δική τους θέση στο τραπέζι των γιορτών
Γλυκά από ζελέ χορεύουν τρεμουλιαστά και προξενούν την ευχαρίστηση εκατοντάδων χρηστών. O tempora, o mores!
Ανακαλύψαμε και μια συνταγή για εσάς που είστε vegan, επίσης.
Ιδού η απορία. Είναι πολύ θρεπτικοί, αλλά παχαίνουν κιόλας. Ή μήπως όχι;
Η ιστορία του ξεκινά τον 11ο αιώνα, με τη δημιουργία του μοναστικού τάγματος των Chartreuse (Σαρτρέζ) από τον Bruno, πρύτανη του πανεπιστημίου της Ρεμς, που το 1084 αποφάσισε να μονάσει
Σε συνεργασία με το Δειπνοσοφιστήριον και με την υποστήριξη του ΚΠΣΙΝ δημιουργείται ένας χώρος με σύγχρονη ελληνική κουζίνα
Η λαχταριστή συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου ζητά άφθονα φουντούκια, κρέμα και σοκολατένιο μπισκότο και είναι πεντανόστιμη
Συνταγή για ένα πανεύκολο, υγιεινό και εθιστικό σνακ.
Πόσον καιρό είχατε να ακούσετε την λέξη "τηγανόψωμο"; Ναι, είναι πράγματι λίγο vintage αυτό το έδεσμα, αλλά η νοστιμιά του παραμένει αξεπέραστη.
Μία εύκολη συνταγή για ένα κέικ που θα σας μείνει αξέχαστο.
H ΙΚΕΑ δημοσίευσε οδηγίες για να φτιάξεις τα πιο αναγνωρίσιμα έπιπλα της εταιρίας από μπισκότο.
Το Baba Au Rum λανσάρει το επίσημο e-shop του, ένα cocktail theme ηλεκτρονικό κατάστημα για τους λάτρεις της cocktail κουλτούρας!
H «Κληρονομιά της Γεύσης» (Τhe Herritage of Taste) είναι μια κοινωνικοπολιτιστική πρωτοβουλία της ομάδας Qualia, μιας ομάδας νέων ανθρώπων που κατοικούν στη Λάρισα, εξ’ ολοκλήρου αφιερωμένη στη σχέση τροφής και ανθρώπινης κατάστασης
Χωρίς καμία διαφορά στην κλασική συνταγή, με λίγη φαντασία στην παρουσίαση, τα αγαπημένα όλων μας brownies γίνονται γιορτινά και μοιάζουν με χριστουγεννιάτικα δεντράκια!
Το έχουμε σίγουρα στην κουζίνα μας. Ξέρουμε, όμως, τι θησαυρός είναι;
Με έδρα του την Κηφισιά, αυτό το ζαχαροπλαστείο φτιάχνει πεντανόστιμα, ποιοτικά γλυκά από το 1892 και ο ιδιοκτήτης της 4ης γενιάς μιλά στο in.gr για την ιστορία του Βάρσου που επιμένει "σε πείσμα των καιρών".
Σε ηλικία 64 ετών εκοιμήθη ο γέροντας Επιφάνιος Μυλοποταμινός, γνωστός ως αρχιμάγειρος του Αγίου Ορους
Είναι σημαντικό να μην ξεφεύγει η διατροφή μας από ορισμένα όρια που μας κατοχυρώνουν μια βασική ισορροπία
Στο χέρι σας είναι να ανακαλύψετε, δοκιμάζοντας και απορρίπτοντας, τον τέλειο για εσάς συνδυασμό, ανάμεσα στο αγαπημένο σας πούρο και το ποτό που του πάει περισσότερο
Ένα αργοψημένο χοιρινό με καραμελένια κρούστα. Σερβίρεται με ρύζι, φύλλα μαρουλιού και σάλτσα τζίντζερ & φρέσκο κρεμμύδι.
Τέτοια Cinammon rolls δεν θα έχετε ξαναφάει: με pecan και espresso glaze, η συνταγή της γνωστής pastry chef θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.
Η ιστορία του παλιού αστικού ζαχαροπλαστείου με τους διάσημους πελάτες που συνεχίζει εδώ και μισό αιώνα να φτιάχνει ποιοτικά γλυκά γαλλικής σχολής για τους Αθηναίους.
Ποιος είπε ότι το ψάρι δεν έχει θέση σε ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι; Η προσφάτως διακριθείσα Young Chef στον γαστρονομικό διαγωνισμό Restaurant 100 μαγειρεύει ουρά μπακαλιάρου με χόρτα εποχής σοτέ, πουρέ από λευκή γλυκοπατάτα και σάλτσα φρικασέ.
Γι΄αυτήν την υπέροχη χειμωνιάτικη τάρτα τα μήλα μαγειρεύονται μέσα σε καραμέλα πριν ψηθούν μαζί με την ζύμη.
Μαρία Σολωμού και Ντορέτα Παπαδημητρίου μαγειρεύουν συντροφιά με τον Χριστόφορο Πέσκια, μια διαφορετική συνταγή
Λαχταριστή, αφράτη, νόστιμη, η σωστή ομελέτα αποτελεί το ιδανικό ξεκίνημα μιας απαιτητικής ημέρας. Δείτε πώς θα την φτιάχνετε από εδώ και στο εξής.
Τελικά μέσα στο όλο αρνητικό κλίμα της πανδημίας, υπάρχουν και ορισμένα πράγματα όπως η μαγειρική που βοηθούν τον καθένα να ξεχαστεί
Στις σελίδες του «ARTOS, η Τέχνη της Αρτοποιίας» φιλοξενούνται περισσότερες από 70 συνταγές από Ελλάδα και Ευρώπη, παραδοσιακές αλλά και σύγχρονες τεχνικές, που έρχονται να καλύψουν όλες τις πτυχές της αρτοποιίας
Δείτε την πανεύκολη συνταγή, με φύλλο σφολιάτας, για την φτιάξετε στο σπίτι και να την απολαύσετε ζεστή ή κρύα, το επόμενο πρωί
Πόσο τυρί μπορεί να χωρέσει πάνω σε μια πίτσα; Από ό, τι φαίνεται...πολύ, πάρα πολύ!
Έχουμε ακούσει, κατά καιρούς, διάφορες συνταγές για να ξεπεράσουμε το hangover. Τα πράγματα, όμως, είναι πολύ πιο απλά.
Αυτά τα μπισκότα είναι μαλακά στη μέση, τραγανά γύρω γύρω και γεμάτα γεύση λόγω του μίσο και του φυστικοβούτυρου.
Ο χειμώνας είναι η εποχή που συνήθως τρώμε συγκεκριμένα φρούτα, τα οποία μας θωρακίζουν από πολλές ασθένειες
Και επειδή έχει καραμελωμένη επίγευση μπορεί να ανεβάσει σε άλλο επίπεδο ένα ζεστό ρόφημα ή smoothie, αλλά και οποιοδήποτε γλυκό, ακόμα και τα χριστουγεννιάτικα γλυκά μας
Η πιο εύκολη, βολική και χορταστική λύση του χειμώνα
Αρκετοί από εμάς έχουμε αγαπήσει, εσχάτως, τα χειροποίητα: ψωμί στο σπίτι, μπίρα (!), τώρα και γιαούρτι.
Τα πρωινά που ξυπνάμε αργά, που φοράμε κάλτσες όλη μέρα, που η τηλεόραση παίζει χριστουγεννιάτικες ταινίες...μας αξίζουν νόστιμα και πλούσια πιάτα για πρωινό, είτε γλυκό είτε αλμυρό.
Τα οφέλη που προσφέρουν στην υγεία είναι πάρα πολλά και μάλιστα σε διαφορετικά επίπεδα
Δοκιμάζουμε μια εύκολη συνταγή για αλμυρά μάφιν.
Κόκορας γεμιστός, βελούδινη σούπα κολοκύθας, εκλεκτή τάρτα με γκοργκοντζόλα και αχλάδια, αλλά και εντυπωσιακές σοκολατένιες μπάλες στολίζουν, μεταξύ άλλων, το γιορτινό τραπέζι των ονείρων.
Η αναβίωση τριών ελληνικών ποικιλιών σταφυλιού, που κάποτε κινδύνευσαν με εξαφάνιση, οδήγησε στη δημιουργία κορυφαίων κρασιών, ανταγωνιστικών σε παγκόσμιο επίπεδο.
Οι βιταμίνες είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε από πού και πώς να τις πάρουμε, καθώς είναι απολύτως αναγκαίες για την υγεία μας
Από τις κουζίνες γιαγιάδων στην ανατολική Αφρική μέχρι συνταγές για κλασικές, αμερικάνικες πίτες-τα αγαπημένα μας βιβλία μαγειρικής για το 2020 μας ταξιδεύουν στον κόσμο μέσα από το φαγητό.
Πλούσια γεύση που χορταίνει απολαυστικά: αυτό πετυχαίνουν τα ζυμαρικά. Και φυσικά...τα ραβιόλια.
H μπύρα είναι ένα φυσικό αλκοολούχο ποτό που παρασκευάζεται από νερό (βρίσκεται συνήθως στην μπίρα σε ποσοστό 93%, ενώ το αλκοόλ σε ποσοστό περίπου 5%), βύνη κριθαριού (σε αυτήν οφείλει τη χαρακτηριστική της γεύση), μαγιά (μετατρέπει τα σάκχαρα σε αλκοόλη και διοξείδιο του άνθρακα, δηλαδή ανθρακικό) και λυκίσκο (αρωματικό φυτό που αρωματίζει την μπίρα και λειτουργεί ως φυσικό συντηρητικό).
Συνταγή για στρούντελ με λαχταριστά μήλα και αχλάδια με φύλλο κρούστας
Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος
Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη
Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος
Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673
ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442