Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024
weather-icon 21o

Cooking

Περουβιανό σεβίτσε από την Μάρλεν Γκριντάκη

Ελαφρύ, αρωματικό και άκρως παραδοσιακό από την λάτρη της λατινοαμερικανικής κουζίνας Μάρλεν, η οποία ξεχώρισε στο Master Chef και έκτοτε δεν έχει σταματήσει να μαγειρεύει επαγγελματικά

Γεωργία Δρακάκη
Γεωργία Δρακάκη

Ελαιόλαδο: Τα οφέλη του στην υγεία και στην ομορφιά

Το ελαιόλαδο, και μάλιστα το έξτρα παρθένο, είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά και πολυφαινόλες, τα οποία καταπολεμούν τις ασθένειες που σχετίζονται με τη γήρανση, όπως καρδιοπάθειες και υψηλή πίεση

Σύνταξη
Σύνταξη

Μόνο δύο μοναχοί γνωρίζουν την πλήρη συνταγή για το Chartreuse

Η ιστορία του ξεκινά τον 11ο αιώνα, με τη δημιουργία του μοναστικού τάγματος των Chartreuse (Σαρτρέζ) από τον Bruno, πρύτανη του πανεπιστημίου της Ρεμς, που το 1084 αποφάσισε να μονάσει

Λευτέρης Τρίγκας
Λευτέρης Τρίγκας
Λευτέρης Τρίγκας
Λευτέρης Τρίγκας

Χρυσαφένια & αφράτα τηγανόψωμα με φέτα

Πόσον καιρό είχατε να ακούσετε την λέξη "τηγανόψωμο"; Ναι, είναι πράγματι λίγο vintage αυτό το έδεσμα, αλλά η νοστιμιά του παραμένει αξεπέραστη.

Σύνταξη
Σύνταξη

Η «Κληρονομιά της Γεύσης» μας έρχεται από τη Λάρισα

H «Κληρονομιά της Γεύσης» (Τhe Herritage of Taste) είναι μια κοινωνικοπολιτιστική πρωτοβουλία της ομάδας Qualia, μιας ομάδας νέων ανθρώπων που κατοικούν στη Λάρισα, εξ’ ολοκλήρου αφιερωμένη στη σχέση τροφής και ανθρώπινης κατάστασης

Πηνελόπη Μποσταντζόγλου
Πηνελόπη Μποσταντζόγλου

Πανεύκολα, χριστουγεννιάτικα brownies με σοκολάτα

Χωρίς καμία διαφορά στην κλασική συνταγή, με λίγη φαντασία στην παρουσίαση, τα αγαπημένα όλων μας brownies γίνονται γιορτινά και μοιάζουν με χριστουγεννιάτικα δεντράκια!

Σύνταξη
Σύνταξη

Γνωρίζετε πού βρίσκεται το πιο παλιό ζαχαροπλαστείο της Αθήνας;

Με έδρα του την Κηφισιά, αυτό το ζαχαροπλαστείο φτιάχνει πεντανόστιμα, ποιοτικά γλυκά από το 1892 και ο ιδιοκτήτης της 4ης γενιάς μιλά στο in.gr για την ιστορία του Βάρσου που επιμένει "σε πείσμα των καιρών".

Γεωργία Δρακάκη
Γεωργία Δρακάκη

Γεύση παλιάς Αθήνας και συννεφένια choux στο Pastry Family που μένει απαράλλαχτο από το 1969

Η ιστορία του παλιού αστικού ζαχαροπλαστείου με τους διάσημους πελάτες που συνεχίζει εδώ και μισό αιώνα να φτιάχνει ποιοτικά γλυκά γαλλικής σχολής για τους Αθηναίους.

Γεωργία Παπαστάμου
Γεωργία Παπαστάμου

Βαθιά νόστιμο κότσι μπακαλιάρου φρικασέ από την Ειρήνη Γιωργουδιού

Ποιος είπε ότι το ψάρι δεν έχει θέση σε ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι; Η προσφάτως διακριθείσα Young Chef στον γαστρονομικό διαγωνισμό Restaurant 100 μαγειρεύει ουρά μπακαλιάρου με χόρτα εποχής σοτέ, πουρέ από λευκή γλυκοπατάτα και σάλτσα φρικασέ.

Γεωργία Δρακάκη
Γεωργία Δρακάκη

Συνταγή για την τέλεια τάρτ τατέν

Γι΄αυτήν την υπέροχη χειμωνιάτικη τάρτα τα μήλα μαγειρεύονται μέσα σε καραμέλα πριν ψηθούν μαζί με την ζύμη.

Σύνταξη
Σύνταξη

Τα πιο νόστιμα μυστικά του ψωμιού μέσα από ένα βιβλίο

Στις σελίδες του «ARTOS, η Τέχνη της Αρτοποιίας» φιλοξενούνται περισσότερες από 70 συνταγές από Ελλάδα και Ευρώπη, παραδοσιακές αλλά και σύγχρονες τεχνικές, που έρχονται να καλύψουν όλες τις πτυχές της αρτοποιίας

Σύνταξη
Σύνταξη

Πέντε πρωτότυπες ιδέες για χριστουγεννιάτικα πρωινά

Τα πρωινά που ξυπνάμε αργά, που φοράμε κάλτσες όλη μέρα, που η τηλεόραση παίζει χριστουγεννιάτικες ταινίες...μας αξίζουν νόστιμα και πλούσια πιάτα για πρωινό, είτε γλυκό είτε αλμυρό.

Γεωργία Δρακάκη
Γεωργία Δρακάκη

Το μενού των Χριστουγέννων

Κόκορας γεμιστός, βελούδινη σούπα κολοκύθας, εκλεκτή τάρτα με γκοργκοντζόλα και αχλάδια, αλλά και εντυπωσιακές σοκολατένιες μπάλες στολίζουν, μεταξύ άλλων, το γιορτινό τραπέζι των ονείρων.

Σύνταξη
Σύνταξη

Η ανάπτυξη του ελληνικού terroιr

Η αναβίωση τριών ελληνικών ποικιλιών σταφυλιού, που κάποτε κινδύνευσαν με εξαφάνιση, οδήγησε στη δημιουργία κορυφαίων κρασιών, ανταγωνιστικών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύνταξη
Σύνταξη

Αυτά είναι μερικά από τα ωραιότερα βιβλία μαγειρικής του 2020

Από τις κουζίνες γιαγιάδων στην ανατολική Αφρική μέχρι συνταγές για κλασικές, αμερικάνικες πίτες-τα αγαπημένα μας βιβλία μαγειρικής για το 2020 μας ταξιδεύουν στον κόσμο μέσα από το φαγητό.

Γεωργία Παπαστάμου
Γεωργία Παπαστάμου

Αυτά είναι τα μυστικά οφέλη της μπύρας

H μπύρα είναι ένα φυσικό αλκοολούχο ποτό που παρασκευάζεται από νερό (βρίσκεται συνήθως στην μπίρα σε ποσοστό 93%, ενώ το αλκοόλ σε ποσοστό περίπου 5%), βύνη κριθαριού (σε αυτήν οφείλει τη χαρακτηριστική της γεύση), μαγιά (μετατρέπει τα σάκχαρα σε αλκοόλη και διοξείδιο του άνθρακα, δηλαδή ανθρακικό) και λυκίσκο (αρωματικό φυτό που αρωματίζει την μπίρα και λειτουργεί ως φυσικό συντηρητικό).

Σύνταξη
Σύνταξη

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024
Απόρρητο