Πανεύκολα, χριστουγεννιάτικα brownies με σοκολάτα
Χωρίς καμία διαφορά στην κλασική συνταγή, με λίγη φαντασία στην παρουσίαση, τα αγαπημένα όλων μας brownies γίνονται γιορτινά και μοιάζουν με χριστουγεννιάτικα δεντράκια!
Χωρίς καμία διαφορά στην κλασική συνταγή, με λίγη φαντασία στην παρουσίαση, τα αγαπημένα όλων μας brownies γίνονται γιορτινά και μοιάζουν με χριστουγεννιάτικα δεντράκια!
Το έχουμε σίγουρα στην κουζίνα μας. Ξέρουμε, όμως, τι θησαυρός είναι;
Με έδρα του την Κηφισιά, αυτό το ζαχαροπλαστείο φτιάχνει πεντανόστιμα, ποιοτικά γλυκά από το 1892 και ο ιδιοκτήτης της 4ης γενιάς μιλά στο in.gr για την ιστορία του Βάρσου που επιμένει "σε πείσμα των καιρών".
Σε ηλικία 64 ετών εκοιμήθη ο γέροντας Επιφάνιος Μυλοποταμινός, γνωστός ως αρχιμάγειρος του Αγίου Ορους
Είναι σημαντικό να μην ξεφεύγει η διατροφή μας από ορισμένα όρια που μας κατοχυρώνουν μια βασική ισορροπία
Στο χέρι σας είναι να ανακαλύψετε, δοκιμάζοντας και απορρίπτοντας, τον τέλειο για εσάς συνδυασμό, ανάμεσα στο αγαπημένο σας πούρο και το ποτό που του πάει περισσότερο
Ένα αργοψημένο χοιρινό με καραμελένια κρούστα. Σερβίρεται με ρύζι, φύλλα μαρουλιού και σάλτσα τζίντζερ & φρέσκο κρεμμύδι.
Τέτοια Cinammon rolls δεν θα έχετε ξαναφάει: με pecan και espresso glaze, η συνταγή της γνωστής pastry chef θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.
Η ιστορία του παλιού αστικού ζαχαροπλαστείου με τους διάσημους πελάτες που συνεχίζει εδώ και μισό αιώνα να φτιάχνει ποιοτικά γλυκά γαλλικής σχολής για τους Αθηναίους.
Ποιος είπε ότι το ψάρι δεν έχει θέση σε ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι; Η προσφάτως διακριθείσα Young Chef στον γαστρονομικό διαγωνισμό Restaurant 100 μαγειρεύει ουρά μπακαλιάρου με χόρτα εποχής σοτέ, πουρέ από λευκή γλυκοπατάτα και σάλτσα φρικασέ.
Γι΄αυτήν την υπέροχη χειμωνιάτικη τάρτα τα μήλα μαγειρεύονται μέσα σε καραμέλα πριν ψηθούν μαζί με την ζύμη.
Μαρία Σολωμού και Ντορέτα Παπαδημητρίου μαγειρεύουν συντροφιά με τον Χριστόφορο Πέσκια, μια διαφορετική συνταγή
Λαχταριστή, αφράτη, νόστιμη, η σωστή ομελέτα αποτελεί το ιδανικό ξεκίνημα μιας απαιτητικής ημέρας. Δείτε πώς θα την φτιάχνετε από εδώ και στο εξής.
Τελικά μέσα στο όλο αρνητικό κλίμα της πανδημίας, υπάρχουν και ορισμένα πράγματα όπως η μαγειρική που βοηθούν τον καθένα να ξεχαστεί
Στις σελίδες του «ARTOS, η Τέχνη της Αρτοποιίας» φιλοξενούνται περισσότερες από 70 συνταγές από Ελλάδα και Ευρώπη, παραδοσιακές αλλά και σύγχρονες τεχνικές, που έρχονται να καλύψουν όλες τις πτυχές της αρτοποιίας
Δείτε την πανεύκολη συνταγή, με φύλλο σφολιάτας, για την φτιάξετε στο σπίτι και να την απολαύσετε ζεστή ή κρύα, το επόμενο πρωί
Πόσο τυρί μπορεί να χωρέσει πάνω σε μια πίτσα; Από ό, τι φαίνεται...πολύ, πάρα πολύ!
Έχουμε ακούσει, κατά καιρούς, διάφορες συνταγές για να ξεπεράσουμε το hangover. Τα πράγματα, όμως, είναι πολύ πιο απλά.
Αυτά τα μπισκότα είναι μαλακά στη μέση, τραγανά γύρω γύρω και γεμάτα γεύση λόγω του μίσο και του φυστικοβούτυρου.
Ο χειμώνας είναι η εποχή που συνήθως τρώμε συγκεκριμένα φρούτα, τα οποία μας θωρακίζουν από πολλές ασθένειες
Και επειδή έχει καραμελωμένη επίγευση μπορεί να ανεβάσει σε άλλο επίπεδο ένα ζεστό ρόφημα ή smoothie, αλλά και οποιοδήποτε γλυκό, ακόμα και τα χριστουγεννιάτικα γλυκά μας
Η πιο εύκολη, βολική και χορταστική λύση του χειμώνα
Αρκετοί από εμάς έχουμε αγαπήσει, εσχάτως, τα χειροποίητα: ψωμί στο σπίτι, μπίρα (!), τώρα και γιαούρτι.
Τα πρωινά που ξυπνάμε αργά, που φοράμε κάλτσες όλη μέρα, που η τηλεόραση παίζει χριστουγεννιάτικες ταινίες...μας αξίζουν νόστιμα και πλούσια πιάτα για πρωινό, είτε γλυκό είτε αλμυρό.
Τα οφέλη που προσφέρουν στην υγεία είναι πάρα πολλά και μάλιστα σε διαφορετικά επίπεδα
Δοκιμάζουμε μια εύκολη συνταγή για αλμυρά μάφιν.
Κόκορας γεμιστός, βελούδινη σούπα κολοκύθας, εκλεκτή τάρτα με γκοργκοντζόλα και αχλάδια, αλλά και εντυπωσιακές σοκολατένιες μπάλες στολίζουν, μεταξύ άλλων, το γιορτινό τραπέζι των ονείρων.
Η αναβίωση τριών ελληνικών ποικιλιών σταφυλιού, που κάποτε κινδύνευσαν με εξαφάνιση, οδήγησε στη δημιουργία κορυφαίων κρασιών, ανταγωνιστικών σε παγκόσμιο επίπεδο.
Οι βιταμίνες είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε από πού και πώς να τις πάρουμε, καθώς είναι απολύτως αναγκαίες για την υγεία μας
Από τις κουζίνες γιαγιάδων στην ανατολική Αφρική μέχρι συνταγές για κλασικές, αμερικάνικες πίτες-τα αγαπημένα μας βιβλία μαγειρικής για το 2020 μας ταξιδεύουν στον κόσμο μέσα από το φαγητό.
Πλούσια γεύση που χορταίνει απολαυστικά: αυτό πετυχαίνουν τα ζυμαρικά. Και φυσικά...τα ραβιόλια.
H μπύρα είναι ένα φυσικό αλκοολούχο ποτό που παρασκευάζεται από νερό (βρίσκεται συνήθως στην μπίρα σε ποσοστό 93%, ενώ το αλκοόλ σε ποσοστό περίπου 5%), βύνη κριθαριού (σε αυτήν οφείλει τη χαρακτηριστική της γεύση), μαγιά (μετατρέπει τα σάκχαρα σε αλκοόλη και διοξείδιο του άνθρακα, δηλαδή ανθρακικό) και λυκίσκο (αρωματικό φυτό που αρωματίζει την μπίρα και λειτουργεί ως φυσικό συντηρητικό).
Συνταγή για στρούντελ με λαχταριστά μήλα και αχλάδια με φύλλο κρούστας
Ο σεφ που έφερε στο Γαλάτσι αέρα γαστρονομικό και αριστοκρατικό μέσω του εστιατορίου του αγαπά την απλότητα και την οικειότητα στα πιάτα του. Με αυτήν την λογική, μας προτείνει μια εύκολη και νόστιμη ιδέα για το γιορτινό τραπέζι.
Δύο εμβληματικές βρετανικές μάρκες έχουν συγκεντρωσεί το αδιάκοπο πάθος τους για την ανώτερη γεύση και καλοφτιαγμένα προιόντα για να κατασκευάσουν ένα μπουκάλι περιορισμένης έκδοσης του London Dry Gin.
Ένα απολαυστικά τραγανό, γλυκό σνακ που μπορείς να κάνεις και δώρο τα Χριστούγεννα.
Τζίντζερ, γαρύφαλλο, κανέλα, μοσχοκάρυδο-όλες οι χριστουγεννιάτικες μυρωδιές σε ένα εύκολο μπισκότο.
Αν καταψύξετε τα κατάλληλα τρόφιμα με τον σωστό τρόπο, θα καταφέρετε να διατηρήσετε την ποιότητά τους σχεδόν απαράλλακτη.
Μας αξίζει ένα χαλαρωτικό Σαββατοκύριακο στο σπίτι χωρίς μία κουζίνα χάος-αρκεί να φάμε μαζί και να είναι νόστιμα.
Το τέλειο χειμωνιάτικο γλυκό για τις στιγμές που θες κάτι εύκολο και ελαφρύ.
Σύμφωνα με το Le Figaro, δέκα είναι οι κορυφαίες σαμπάνιες που μπορούμε να εμπιστευθούμε φέτος.
Θα μπορούσε το κρέας να «αναπτυχθεί» σε εργαστήριο, από υπάρχοντα κύτταρα ζώων; Δόθηκε η πρώτη έγκριση στον κόσμο για κοτόπουλο «εργαστηρίου».
Τι έχουν δείξει οι έρευνες για τον ρόλο του τζίντζερ στο αδυνάτισμα
Ο Τάσος Αντωνίου δίνει στο in.gr την δική του εκδοχή για αυτήν την λαχταριστή ανοιχτή πίτα ή πίτσα την οποία θα βάλετε στο μηνιαίο σας διαιτολόγιο με το που την δοκιμάσετε μία φορά.
Όλα τα οφέλη του κίτρινου εσπεριδοειδούς και πώς θα το εντάξουμε περισσότερο στην διατροφή μας.
Το αγαπημένπο πιάτο μικρό και μεγάλων: τα μακαρόνια με κιμά. Κι αν μάθουμε να το φτιάχνουμε χωρίς κρέας;
Πανεύκολη συνταγή και το αποτέλεσμα εξόχως...εστιατορικό. Δοκιμάστε την!
Αν και τις τελευταίες δεκαετίες το λίπος είχε δαιμονοποιηθεί, πλέον γνωρίζουμε ότι ορισμένες λιπαρές τροφές είναι υγιεινές και απαραίτητες στη διατροφή μας
Η Mama Earth έφτιαξε τα καλύτερα Vegan Brownies με μαύρα φασόλια χωρίς γλουτένη
Ο Guardian φιλοξενεί ένα αφιέρωμα-ύμνο για ένα από τα πιο δημοφιλή ελληνικά φαγητά, το στιφάδο.
H Mince pie είναι μια γλυκιά πίτα αγγλικής προέλευσης, γεμάτη με ένα μείγμα αποξηραμένων φρούτων και μπαχαρικών που ονομάζεται «mincemeat», που παραδοσιακά σερβίρεται κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων σεζόν σε μεγάλο μέρος του αγγλόφωνου κόσμου.
Ο τραχανάς, ο ελληνικός καφές και το λεμονοθύμαρο παντρεύονται με το μοσχαρίσιο κρέας και δημιουργούν ένα πιάτο εκπάγλου γεύσης, όπως αυτά στα οποία μας έχει συνηθίσει ο διακεκριμένος σεφ.
Αν δυσκολευόσουν και εσύ να βρεις καλό μεξικάνικο στην Αθήνα, δοκίμασε τα τάκος al pastor που φτιάχνει ο Poncho σε ένα μικροσκοπικό μαγαζί στο κέντρο της πόλης.
Υλικά για 6 μερίδες Για μία δόση μπεσαμέλ 600 ml άπαχο γάλα 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 γρ. βούτυρο 1 μικρό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) 1 φύλλο δάφνης 125 γρ. γραβιέρα (τριμμένη) Αλάτι, πιπέρι Για τα λαζάνια 15 γρ. ξερά μανιτάρια πορτσίνι 750 γρ. διάφορα φρέσκα μανιτάρια σε φέτες 150 ml βραστό νερό 3 κουταλιές […]
Μόλις η θερμοκρασία πέσει, μια ζεστή και νόστιμη σούπα φαντάζει το ιδανικό γεύμα.
Είστε βέβαιοι ότι ξέρετε πώς να συντηρείτε και να αποθηκεύετε σωστά τα τυριά στο σπίτι, ώστε να τα απολαμβάνετε στο έπακρον;
Αυτή η συνταγή δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στους The New York Times μετά το θάνατο της Κάθριν Χέπμπορν το 2003
Ένας από τους πλέον διακεκριμένους pastry chefs της Ελλάδας με ευθύνες επικεφαλής, αλλά και consultor, ετοιμάζει μαζί σας την πιο γιορτινή τάρτα που θα έχετε φάει ποτέ!
Μπορεί η κολοκύθα να μην είναι ιδιαίτερα γνωστή στην ελληνική κουζίνα, είναι όμως ένα γευστικό και θρεπτικό λαχανικό που αξίζει μια θέση στη διατροφή μας
Ένας υπέροχος τρόπος να εντάξουμε τη γλυκοπατάτα στη διατροφή μας
Είναι η κατάλληλη εποχή για σούπα βελουτέ γλυκιάς κολοκύθας
Φυσικά, δεν υπάρχουν «μαγικές» τροφές που αυτόματα μας κάνουν χαρούμενους. Υπάρχουν όμως τροφές που φαίνεται να ενισχύουν την ψυχολογία μας.
Το καλοκαίρι μπορεί να σηκώνει ψάρι, γιατί περνάμε χρόνο πλάι στην θάλασσα, όμως τον χειμώνα ο οργανισμός μας τα έχει περισσότερη ανάγκη.
Η επιστημονικά αποδεδειγμένη μέθοδος να καταπολεμήσετε το κοιλιακό λίπος
Iδίως οι νεότεροι, αρχίζουν να το προτιμούν. Τι ξέρουμε, όμως, γι' αυτό το upcoming ιταλικό γλύκισμα;
Η νέα μόδα στα χριστουγεννιάτικα σνακ δεν είναι η πιο καλαίσθητη αλλά ούτε και το 2020 ήταν.
Φτιάξτε εύκολα ένα αφράτο και αρωματικό gingerbread για να μυρίσει το σπίτι σας γιορτές!
Ο δραστήριος σεφ που ξεκίνησε την καριέρα του από την Θεσσαλονίκη, απογειώνει, αυτήν την στιγμή ένα επιτυχημένο project στο Παγκράτι με τις ευρηματικές ιδέες του και την μαγειρική του αντίληψη. Δοκιμάστε την συνταγή του και θα καταλάβετε.
H Vogue Paris κατά τη διάρκεια της καραντίνας, ζήτησε από τον σχεδιαστή, Simon Porte Jacquemus να μας δείξει μέσα από ένα ολιγόλεπτο βίντεο την αγαπημένη του συνταγή για αυθεντική pizza Margherita!
Ο πολυταξιδεμένος αποθησαυριστής της ελληνικής γαστρονομίας και των θεσμών της μιλά στο in.gr για την περιπέτεια κατάρτισης ενός βιβλίου με τίτλο: "Αλφαβητάρι Ελληνικής Γαστρονομίας".
Λιγάκι έχει παραγίνει το κακό με το αβοκάντο. Σε τοστ, σε ομελέτες, σε σάλτσες, παντού! Για όσους κουραστήκαμε να το τρώμε, αυτό το κείμενο ίσως μας κάνει να αλλάξουμε γνώμη.
Αξίζει να εντάξετε τον προγραμματισμό και την οργάνωση των σνακ σας στην καθημερινότητά σας ακόμη κι αν περνάτε τις ημέρες σας στο σπίτι
Η καραντίνα μας έχει βάλει για τα καλά στην κουζίνα και αυτή η συνταγή για νιόκι πατάτας θα σας κάνει επαγγελματίες σεφ σε μόλις λίγα λεπτά
Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος
Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη
Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος
Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673
ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442