Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024
weather-icon 21o

Cooking

Festive φιλετάκια χοιρινά με ρύζι από τον Γιάννη Καρυπίδη

Ο σεφ που έφερε στο Γαλάτσι αέρα γαστρονομικό και αριστοκρατικό μέσω του εστιατορίου του αγαπά την απλότητα και την οικειότητα στα πιάτα του. Με αυτήν την λογική, μας προτείνει μια εύκολη και νόστιμη ιδέα για το γιορτινό τραπέζι.

Γεωργία Δρακάκη

Ο Τάσος Αντωνίου φτιάχνει "αρχαία ελληνική πίτσα"

Ο Τάσος Αντωνίου δίνει στο in.gr την δική του εκδοχή για αυτήν την λαχταριστή ανοιχτή πίτα ή πίτσα την οποία θα βάλετε στο μηνιαίο σας διαιτολόγιο με το που την δοκιμάσετε μία φορά.

Γεωργία Δρακάκη
Γεωργία Δρακάκη

Ναι, το λεμόνι είναι superfood

Όλα τα οφέλη του κίτρινου εσπεριδοειδούς και πώς θα το εντάξουμε περισσότερο στην διατροφή μας.

Σύνταξη
Σύνταξη

Η συνταγή του Jamie Oliver για βρετανικά mince pies

H Mince pie είναι μια γλυκιά πίτα αγγλικής προέλευσης, γεμάτη με ένα μείγμα αποξηραμένων φρούτων και μπαχαρικών που ονομάζεται «mincemeat», που παραδοσιακά σερβίρεται κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων σεζόν σε μεγάλο μέρος του αγγλόφωνου κόσμου.

Σύνταξη
Σύνταξη

Μοσχαρίσια μάγουλα όπως δεν τα έχετε ξαναφάει από τον Γιάννη Λιόκα

Ο τραχανάς, ο ελληνικός καφές και το λεμονοθύμαρο παντρεύονται με το μοσχαρίσιο κρέας και δημιουργούν ένα πιάτο εκπάγλου γεύσης, όπως αυτά στα οποία μας έχει συνηθίσει ο διακεκριμένος σεφ.

Γεωργία Δρακάκη
Γεωργία Δρακάκη

Δοκιμάσαμε αυθεντικά τάκος στην πλατεία Καρύτση

Αν δυσκολευόσουν και εσύ να βρεις καλό μεξικάνικο στην Αθήνα, δοκίμασε τα τάκος al pastor που φτιάχνει ο Poncho σε ένα μικροσκοπικό μαγαζί στο κέντρο της πόλης.

Γεωργία Παπαστάμου
Γεωργία Παπαστάμου

Λαχταριστά λαζάνια με μανιτάρια πορτσίνι και μπεσαμέλ

Υλικά για 6 μερίδες Για μία δόση μπεσαμέλ 600 ml άπαχο γάλα 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 γρ. βούτυρο 1 μικρό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) 1 φύλλο δάφνης 125 γρ. γραβιέρα (τριμμένη) Αλάτι, πιπέρι Για τα λαζάνια 15 γρ. ξερά μανιτάρια πορτσίνι 750 γρ. διάφορα φρέσκα μανιτάρια σε φέτες 150 ml βραστό νερό 3 κουταλιές […]

Σύνταξη
Σύνταξη

Έτσι θα συντηρείτε σωστά τα τυριά σας

Είστε βέβαιοι ότι ξέρετε πώς να συντηρείτε και να αποθηκεύετε σωστά τα τυριά στο σπίτι, ώστε να τα απολαμβάνετε στο έπακρον;

Σύνταξη
Σύνταξη

Σούπα γλυκοπατάτας

Ένας υπέροχος τρόπος να εντάξουμε τη γλυκοπατάτα στη διατροφή μας

Σύνταξη
Σύνταξη

Οι τροφές που μας κάνουν πιο χαρούμενους

Φυσικά, δεν υπάρχουν «μαγικές» τροφές που αυτόματα μας κάνουν χαρούμενους. Υπάρχουν όμως τροφές που φαίνεται να ενισχύουν την ψυχολογία μας.

Ελιάννα Κωφού
Ελιάννα Κωφού

«Γκουρμέ» κολοκυθόπιτα από τον Γιώργο Ζαχείλα

Ο δραστήριος σεφ που ξεκίνησε την καριέρα του από την Θεσσαλονίκη, απογειώνει, αυτήν την στιγμή ένα επιτυχημένο project στο Παγκράτι με τις ευρηματικές ιδέες του και την μαγειρική του αντίληψη. Δοκιμάστε την συνταγή του και θα καταλάβετε.

Γεωργία Δρακάκη
Γεωργία Δρακάκη

Ο Jacquemus μας δείχνει βήμα - βήμα συνταγή για αυθεντική pizza Margherita

H Vogue Paris κατά τη διάρκεια της καραντίνας, ζήτησε από τον σχεδιαστή, Simon Porte Jacquemus να μας δείξει μέσα από ένα ολιγόλεπτο βίντεο την αγαπημένη του συνταγή για αυθεντική pizza Margherita!

Λευτέρης Τρίγκας
Λευτέρης Τρίγκας
Λευτέρης Τρίγκας
Λευτέρης Τρίγκας

Ο Γιώργος Πίττας έγραψε το γαστρονομικό βιβλίο της χρονιάς

Ο πολυταξιδεμένος αποθησαυριστής της ελληνικής γαστρονομίας και των θεσμών της μιλά στο in.gr για την περιπέτεια κατάρτισης ενός βιβλίου με τίτλο: "Αλφαβητάρι Ελληνικής Γαστρονομίας".

Γεωργία Δρακάκη
Γεωργία Δρακάκη

Αβοκάντο: ο βασιλιάς των χίπστερ είναι πιο θρεπτικός από όσο νομίζαμε

Λιγάκι έχει παραγίνει το κακό με το αβοκάντο. Σε τοστ, σε ομελέτες, σε σάλτσες, παντού! Για όσους κουραστήκαμε να το τρώμε, αυτό το κείμενο ίσως μας κάνει να αλλάξουμε γνώμη.

Γεωργία Δρακάκη
Γεωργία Δρακάκη

Ιδέες για υγιεινά σνακ στην καραντίνα

Αξίζει να εντάξετε τον προγραμματισμό και την οργάνωση των σνακ σας στην καθημερινότητά σας ακόμη κι αν περνάτε τις ημέρες σας στο σπίτι

Ελιάννα Κωφού
Ελιάννα Κωφού

Φτιάξτε εύκολα σπιτικά νιόκι πατάτας

Η καραντίνα μας έχει βάλει για τα καλά στην κουζίνα και αυτή η συνταγή για νιόκι πατάτας θα σας κάνει επαγγελματίες σεφ σε μόλις λίγα λεπτά

Σύνταξη
Σύνταξη

Αν θες να χάσεις λίπος μέσα σε έναν μήνα αυτό είναι το πρόγραμμα διατροφής σου

Το χειμώνα, όπως και όλες τις εποχές, τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν σύμμαχο στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, τα οποία αφομοιώνονται εύκολα από το σώμα μας και συμβάλλουν στην τόνωση των βιολογικών λειτουργιών του οργανισμού μας

Σύνταξη
Σύνταξη

Αγριέλαιο...το λάδι που βοηθάει στην αντιμετώπιση της υπέρτασης

Το αγριέλαιο περιέχει σε υψηλή περιεκτικότητα τα αντιοξειδωτικά ελαιοκανθάλη (γνωστή για τον αντιφλεγμονώδη χαρακτήρα της) και ελαιασίνη, σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις από το ελαιόλαδο. Αποτελεί ένα φαρμακευτικό προϊόν διατροφής που εξασφαλίζει καλύτερη υγεία και μακροζωία

Σύνταξη
Σύνταξη

Γρήγορη μακαρονάδα με κιμά γαλοπούλας από την Γωγώ Δελογιάννη

Η δραστήρια σεφ που, από το Master Chef, κατέκτησε σε σύντομο χρονικό διάστημα τις καρδιές όλων των ενημερωμένων foodies της πόλης χάρη στα δημιουργικά της projects, φτιάχνει μια απλή, γευστικότατη μακαρονάδα για "κάτι διαφορετικό", αλλά χωρίς μπελάδες και βαθμούς δυσκολίας.

Γεωργία Δρακάκη
Γεωργία Δρακάκη

Μαγειρική: Η διασκέδαση στα χρόνια της καραντίνας

Δεν είναι τυχαίο ότι η μαγειρική είχε αναδειχθεί... νικήτρια της καραντίνας την περασμένη άνοιξη, με εργένηδες και οικογένειες να μπαίνουν στην κουζίνα και να αναζητούν νέες συνταγές

Ελιάννα Κωφού
Ελιάννα Κωφού

Αυτά τα τρία ευφάνταστα cocktails θα φέρουν την bar κουλτούρα στο σπίτι σας

Μπορεί τα μπαρ να μένουν κλειστά μέχρι νεωτέρας, αλλά μπορούμε εύκολα να τα φέρουμε στο σπίτι. Τρεις από τους πιο επιδραστικούς bartenders της νέας γενιάς παρουσιάζουν τις συνταγές τους και μάς βάζουν ιδέες.

Γεωργία Δρακάκη
Γεωργία Δρακάκη

Τέλος τα σουβλάκια, ζήτω η κινόα κατά τη διάρκεια του lockdown

Οι καταναλωτές στον κοροναϊό μείωσαν τις δαπάνες τους για έτοιμα γεύματα και αγόρασαν περισσότερα φρούτα και λαχανικά, στρεφόμενοι σε μια πιο υγιεινή διατροφή κατά τη διάρκεια του lockdown

Λευτέρης Τρίγκας
Λευτέρης Τρίγκας
Λευτέρης Τρίγκας
Λευτέρης Τρίγκας

Χορταστικό croque madame με μπεσαμέλ μετσοβόνε από τον Χάρη Νικολούζο

Ποιος χρειάζεται το πρωινό ή το μεσημεριανό φαγητό όταν υπάρχει η επιλογή του brunch; Ο Κερκυραίος σεφ, που ξεκίνησε από τις κουζίνες του Μποτρίνι και έφασε να πετυχαίνει σημαντικές συνεργασίες με πολύ γνωστά εστιατόρια της Ελλάδας, ξεκλειδώνει τα μυστικά του πολυαγαπημένου όλων croque madame.

Γεωργία Δρακάκη
Γεωργία Δρακάκη

Ποια τρόφιμα δεν χρειάζονται ψυγείο;

Μηχανικά, βάζετε στο ψυγείο σχεδόν τα πάντα από αυτά που ψωνίζετε. Λαχανικά, αυγά, σάλτσες,τυριά...Και όμως, κάποια κακώς τα αποθηκεύετε στην ψύξη.

Σύνταξη
Σύνταξη

Φαγητό με την οικογένεια: αναβάθμιση τώρα

Το θέμα δεν είναι τι τρώμε, αλλά ότι το τρώμε όλοι μαζί. Καμιά φορά, φυσικά, ακόμα και οι πλέον θεμελιωμένες παραδόσεις οφείλουν να ανανεώνονται για να παραμένουν ανθεκτικές στον χρόνο.

Γεωργία Δρακάκη
Γεωργία Δρακάκη

Ουρική αρθρίτιδα: η νόσος των καλοφαγάδων

Η ποδάγρα δεν είναι μια τυχαία ασθένεια: απασχολεί τους γιατρούς εδώ και αιώνες, ενώ έχει επηρεάσει ακόμα και την τέχνη! Εσείς πόσα γνωρίζετε για τη "νόσο των βασιλέων";

Σύνταξη
Σύνταξη

Η πιο εύκολη συνταγή για αυγά benedict

Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, σύμφωνα με τους ειδικούς. Όταν, μάλιστα, εκτός από θρεπτικό, είναι και νόστιμο, τότε αποτελεί το ιδανικό ξεκίνημα για την ημέρα μας!

Σύνταξη
Σύνταξη

Τι γνωρίζετε για το slow food και την φιλοσοφία του;

H διάσωση της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης, ο σεβασμός στην πρώτη ύλη και η κατανάλωση εποχικών προϊόντων ανήκουν στις βασικές αρχές του οικο-γαστρονομικού αυτού κινήματος.

Σύνταξη
Σύνταξη

Πανεύκολο, «εστιατορικό» apple crumble από τον pastry chef Αντώνη Σελέκο

Ο γνωστός pastry chef από την Αστυπάλαια που έχει διαπρέψει στις κουζίνες επιτυχημένων ελληνικών εστατορικών projects μας προτείνει μια πεντανόστιμη και ανέλπιστα εύκολη συνταγή ενός επιδορπίου που θα αγαπήσουμε: τραγανό apple crumble με σάλτσα αλμυρής καραμέλας!

Γεωργία Δρακάκη
Γεωργία Δρακάκη

Η χαμένη αίγλη του lunch break και πώς θα την επαναφέρουμε

Το lunch break δεν ήταν ποτέ ιδιαιτέρως δημοφιλής τάση ανάμεσα στους εν Ελλάδι εργαζόμενους. Τώρα, η πανδημία τού έχει καταφέρει κι άλλα χτυπήματα, Προς τι τόσος λόγος, όμως, για μια συνήθεια που κατά βάση οι περισσότεροι υποτιμούμε;

Γεωργία Δρακάκη
Γεωργία Δρακάκη

3+1 εύκολα και λαχταριστά πιάτα της ποντιακής κουζίνας

Η κουζίνα του Πόντου είναι κατά βάση αγροτική και χαρακτηρίζεται από απλότητα και βαθιά νοστιμιά. Αυτά τα τέσσερα πιάτα θα ενταχθούν με τον εύκολο τρόπο στο μηνιαίο σας διατροφολόγιο γιατί είναι πρωτότυπα, εύγεστα και θρεπτικά.

Σύνταξη
Σύνταξη

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024
Απόρρητο