Φτιάξτε εύκολα σπιτικά νιόκι πατάτας
Η καραντίνα μας έχει βάλει για τα καλά στην κουζίνα και αυτή η συνταγή για νιόκι πατάτας θα σας κάνει επαγγελματίες σεφ σε μόλις λίγα λεπτά
Η καραντίνα μας έχει βάλει για τα καλά στην κουζίνα και αυτή η συνταγή για νιόκι πατάτας θα σας κάνει επαγγελματίες σεφ σε μόλις λίγα λεπτά
Ένα φλιτζάνι εμπλουτισμένου κακάο μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων, συμπέραναν Γερμανοί επιστήμονες.
Πόσα ξέρετε στ' αλήθεια για τα κρασιά που λέτε πως προτιμάτε να πίνετε;
Το φαγητό μπορεί να είναι επιβίωση, απόλαυση ή διασκέδαση. Μπορεί, όμως, να λειτουργήσει και ως… παρηγορητικό φάρμακο!
Υιοθετώντας ξένα έθιμα, δεν παθαίνουμε τίποτα κακό. Ο υπερκαταναλωτισμός να' ναι καλά κι εμείς ό, τι μπορούμε...
Το χειμώνα, όπως και όλες τις εποχές, τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν σύμμαχο στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, τα οποία αφομοιώνονται εύκολα από το σώμα μας και συμβάλλουν στην τόνωση των βιολογικών λειτουργιών του οργανισμού μας
Το αγριέλαιο περιέχει σε υψηλή περιεκτικότητα τα αντιοξειδωτικά ελαιοκανθάλη (γνωστή για τον αντιφλεγμονώδη χαρακτήρα της) και ελαιασίνη, σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις από το ελαιόλαδο. Αποτελεί ένα φαρμακευτικό προϊόν διατροφής που εξασφαλίζει καλύτερη υγεία και μακροζωία
Η μπάρα δημητριακών είναι ένα από τα γεύματα που σου δίνει ενέργεια όπου και να είσαι
Κι όμως, υπάρχουν τροφές που αντί να μας χορταίνουν, μας ανοίγουν την όρεξη
Μια πίτσα αλλιώτικη και τροπική
Ο Βενιαμίν Φραγκλίνος και ο Αβραάμ Λίνκολν, πρωτεργάτες του αμερικανικού έθνους έκαναν τη γαλοπούλα εθνικό φαγητό
Η δραστήρια σεφ που, από το Master Chef, κατέκτησε σε σύντομο χρονικό διάστημα τις καρδιές όλων των ενημερωμένων foodies της πόλης χάρη στα δημιουργικά της projects, φτιάχνει μια απλή, γευστικότατη μακαρονάδα για "κάτι διαφορετικό", αλλά χωρίς μπελάδες και βαθμούς δυσκολίας.
Δεν είναι τυχαίο ότι η μαγειρική είχε αναδειχθεί... νικήτρια της καραντίνας την περασμένη άνοιξη, με εργένηδες και οικογένειες να μπαίνουν στην κουζίνα και να αναζητούν νέες συνταγές
Μπορεί τα μπαρ να μένουν κλειστά μέχρι νεωτέρας, αλλά μπορούμε εύκολα να τα φέρουμε στο σπίτι. Τρεις από τους πιο επιδραστικούς bartenders της νέας γενιάς παρουσιάζουν τις συνταγές τους και μάς βάζουν ιδέες.
Οι μητέρες μας τα έφτιαχναν, αλλά ήξεραν πως δεν θα τα φάμε εύκολα. Τώρα, τα έχουμε αγαπήσει και αναβαθμίσει!
Ο Γιώργος Χατζηπαράσχος, ένας από τους τελευταίους αρτοποιούς στην Ελλάδα που φτιάχνει χειροποίητο φύλλο, αποθεώνεται από το Business Insider
Οι καταναλωτές στον κοροναϊό μείωσαν τις δαπάνες τους για έτοιμα γεύματα και αγόρασαν περισσότερα φρούτα και λαχανικά, στρεφόμενοι σε μια πιο υγιεινή διατροφή κατά τη διάρκεια του lockdown
Ποιος χρειάζεται το πρωινό ή το μεσημεριανό φαγητό όταν υπάρχει η επιλογή του brunch; Ο Κερκυραίος σεφ, που ξεκίνησε από τις κουζίνες του Μποτρίνι και έφασε να πετυχαίνει σημαντικές συνεργασίες με πολύ γνωστά εστιατόρια της Ελλάδας, ξεκλειδώνει τα μυστικά του πολυαγαπημένου όλων croque madame.
Μηχανικά, βάζετε στο ψυγείο σχεδόν τα πάντα από αυτά που ψωνίζετε. Λαχανικά, αυγά, σάλτσες,τυριά...Και όμως, κάποια κακώς τα αποθηκεύετε στην ψύξη.
Η ηθοποιός Δωροθέα Μερκούρη μέσα από το Instagram της μοιράστηκε μία συνταγή για λαχταριστό κέικ καρύδας με λίγες θερμίδες
Το θέμα δεν είναι τι τρώμε, αλλά ότι το τρώμε όλοι μαζί. Καμιά φορά, φυσικά, ακόμα και οι πλέον θεμελιωμένες παραδόσεις οφείλουν να ανανεώνονται για να παραμένουν ανθεκτικές στον χρόνο.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Όρασης, το κρητικό μέλι Anemelon πραγματοποιεί μία ιδιαίτερη εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού.
Η ποδάγρα δεν είναι μια τυχαία ασθένεια: απασχολεί τους γιατρούς εδώ και αιώνες, ενώ έχει επηρεάσει ακόμα και την τέχνη! Εσείς πόσα γνωρίζετε για τη "νόσο των βασιλέων";
Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, σύμφωνα με τους ειδικούς. Όταν, μάλιστα, εκτός από θρεπτικό, είναι και νόστιμο, τότε αποτελεί το ιδανικό ξεκίνημα για την ημέρα μας!
Τα μπιφτέκια έχουν πλούσιες διατροφικές ιδιότητες. Η συνταγή χωρίς ψωμί ή φρυγανιά είναι ότι πρέπει για δίαιτες.
Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για διατροφική εμμονή η αίσθηση ότι «μυρίζει» ένα συγκεκριμένο φαγητό
Η Μαρία Σολωμού μπαίνει στην κουζίνα και… μεγαλουργεί, υπό την καθοδήγηση της αγαπημένης ηθοποιού και pastry chef, Άντας Λιβιτσάνου.
Οι παλιοί έτρωγαν ψωμί, τυρί και ελιές για να χορτάσουν, αλλά στις μέρες μας ένα σάντουιτς που σέβεται τον εαυτό του χρειάζεται να έχει λίγη περισσότερη δημιουργικότητα.
H διάσωση της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης, ο σεβασμός στην πρώτη ύλη και η κατανάλωση εποχικών προϊόντων ανήκουν στις βασικές αρχές του οικο-γαστρονομικού αυτού κινήματος.
Η "βιταμίνη του ήλιου", παραδόξως, λείπει από το 60% περίπου των Ελλήνων! Υπάρχουν, ευτυχώς, και άλλοι τρόποι πρόσληψής της.
Ο γνωστός pastry chef από την Αστυπάλαια που έχει διαπρέψει στις κουζίνες επιτυχημένων ελληνικών εστατορικών projects μας προτείνει μια πεντανόστιμη και ανέλπιστα εύκολη συνταγή ενός επιδορπίου που θα αγαπήσουμε: τραγανό apple crumble με σάλτσα αλμυρής καραμέλας!
Ο Έλον Μασκ εγκαινίασε τη δική του τεκίλα
Το lunch break δεν ήταν ποτέ ιδιαιτέρως δημοφιλής τάση ανάμεσα στους εν Ελλάδι εργαζόμενους. Τώρα, η πανδημία τού έχει καταφέρει κι άλλα χτυπήματα, Προς τι τόσος λόγος, όμως, για μια συνήθεια που κατά βάση οι περισσότεροι υποτιμούμε;
Η κουζίνα του Πόντου είναι κατά βάση αγροτική και χαρακτηρίζεται από απλότητα και βαθιά νοστιμιά. Αυτά τα τέσσερα πιάτα θα ενταχθούν με τον εύκολο τρόπο στο μηνιαίο σας διατροφολόγιο γιατί είναι πρωτότυπα, εύγεστα και θρεπτικά.
Σε υγιεινά μα νόστιμα…. πλαίσια «κινήθηκε» σήμερα η κουζίνα της εκπομπής «Πάμε Δανάη!».
Έπιναν κρασί από το πρωί, απολάμβαναν πίτες και ξηρούς καρπούς, ενώ το ψωμί και το λάδι δεν έλειπαν από το τραπέζι τους.
Ο Απόστολος Ρουβάς ετοίμασε στην κουζίνα του «Πάμε Δανάη!» μια θρεπτική και νόστιμη συνταγή
Η επικεφαλής του «Δείπνου Αγάπης» μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» για την προσφορά της οργάνωσης και των μελών του.
Τι χρειαζόμαστε τους μήνες του χειμώνα
Με μια γλυκιά συνταγή ξεκίνησε την εβδομάδα στην κουζίνα του «Πάμε Δανάη!» ο Απόστολος Ρουβάς
Γνωστοί σεφ προτείνουν μέσω του in.gr εντυπωσιακές συνταγές
Η Ντορέττα Παπαδημητρίου με τη βοήθεια του ΣΕΦ Άνταμ Κοντοβά μαγείρεψε τηγανιτό κοτόπουλο με γιαούρτι και καυτερή σάλτα
To αμερικάνικο αυτό food documentary του Netflix είναι ένας τρόπος να ταξιδέψουμε στην διάρκεια του δεύτερου lockdown, αλλά και να μπούμε με όρεξη στην κουζίνα μας.
Ένα διαφορετικό γιουβέτσι για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.
Οταν η μαγείρισσα έχει πολλές δουλειές, όταν έχουν προηγηθεί διατροφικές υπερβολές καταφεύγει σε αυτή τη χορταστική πατατοσαλάτα.
Ένα από τα πιο νόστιμα και παραδοσιακά πιάτα της Κέρκυρας ετοίμασε στην κουζίνα του «Πάμε Δανάη!» ο σεφ της εκπομπής Απόστολος Ρουβάς
Μισό λεπτό σιγής για όλες τις φορές που θέλεις απλώς να χορτάσεις χωρίς πολλά πολλά και σου φέρνουν μπροστά σου ένα ψωμάκι στον ατμό που χωράει στην χούφτα σου.
Ο Απόστολος Ρουβάς στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε Δανάη!», έκανε το fast food σπιτική υπόθεση
Λαχταριστές συνταγές
Πικάντικο φαγητό για vegan (και όχι μόνο) που ετοιμάζεται σε μισή ώρα.
Μια πρωτότυπη και εξαιρετικά νόστιμη συνταγή με κουνουπίδι
Εύκολο, γρήγορο και υγιεινό γλυκό που λατρεύουν τα παιδιά, φτιαγμένο με φρέσκο φρούτο, ανθότυρο και έτοιμο φύλλο
Ενα πρωτότυπο έδεσμα με τα τελευταία βλίτα της χρονιάς
Μια φθινοπωρινή συνταγή με την υπογραφή του Απόστολου Ρουβά
Η πιο απλή, αλλά ταυτόχρονα η πιο νόστιμη σούπα-κακαβιά που έχουμε απολαύσει, με ελάχιστα υλικά
Μια λαχταριστή μηλόπιτα ετοίμασε η Ντίνα Νικολάου παρέα με τον Απόστολο Ρουβά και την Δανάη Μπάρκα στην κουζίνα του «Πάμε Δανάη!»
Τα λαχανικά ψήνονται στο φούρνο, η «κρέμα» είναι φτιαγμένη με γιαούρτι και κατίκι ενώ η μόνη λιπαρή ουσία που χρησιμοποιούμε είναι λίγο ελαιόλαδο.
Το πικάντικο τυρί συνδυάζεται υπέροχα με την σος από φρέσκα σύκα και την γλύκα του παστελιού
Κατερίνα, Ντορέτα και Μαρία γίνονται σεφ στην κουζίνα του Roomies
Είναι αρκετά πικάντικο – γι αυτό και μπορεί να έχει και θέση μεζέ
Μπορούμε να τα απολαύσουμε ως ορεκτικό ή ως σνακ
Ενας εναλλακτικός τρόπος για να απολαύσουμε τα δημοφιλή όσπρια.
Εύκολο «μαμαδίστικο» φαγητό
Μια παραδοσιακή, αλμυρή συνταγή ετοίμασε το πρωί της Πέμπτης στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε Δανάη!» ο σεφ Απόστολος Ρουβάς
Ο Απόστολος Ρουβάς ετοιμάζει στην κουζίνα του «Πάμε Δανάη!» μια γευστική τάρτα σοκολάτας
Η ντομάτα αλλάζει μια ιταλική συνταγή ζαχαροπλαστικής και την μετατρέπει σε εξαίσιο αλμυρό πιάτο
Ο Απόστολος Ρουβάς ετοιμάζει στην κουζίνα του «Πάμε Δανάη!» ένα γευστικό ρολό χοιρινού σε απολαυστικό πέστο βασιλικού και πουρέ σελινόριζας
Ο πιο νόστιμος τρόπος να απολαύσετε το κοτόπουλo
Ο Απόστολος Ρουβάς ετοιμάζει στην κουζίνα του «Πάμε Δανάη!» ογκρατέν λαχανικών με μπεσαμέλ
Έτοιμο σε τρία μόλις βήματα
Ο Απόστολος Ρουβάς ετοιμάζει στην κουζίνα του «Πάμε Δανάη!» μια γρήγορη και πεντανόστιμη σαλάτα
Ο Απόστολος Ρουβάς μαγειρεύει στην κουζίνα του «Πάμε Δανάη!» μια διαφορετική εκδοχή της παραδοσιακής ποροτοκαλόπιτας
Ο Απόστολος Ρουβάς μαγειρεύει στην κουζίνα του «Πάμε Δανάη!» ένα άκρως φθινοπωρινό και θρεπτικό πιάτο
Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος
Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη
Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος
Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673
ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442