Μια εξαίσια σαλάτα που σερβίρεται με δυο dressing (βασιλικού και πελτέ ντομάτας)
Βάζουμε στην άκρη τις τηγανιτές πατάτες και επιλέγουμε υγιεινά και νόστιμα συνοδευτικά
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, τηγανίζουμε σε λίγο λάδι και έχουμε ένα πεντανόστιμο γεύμα ή κολατσιό
Εύκολο και γρήγορο γλυκό με μόνο 151 θερμίδες!
Για όσους αποφεύγουν το κρέας
Αυτή τη φορά η Υβόννη Μπόσνιακ μας έδωσε τη συνταγή για τα πιο υγιεινά cookies
Στην σπιτική ζύμη, εκτός από τις αγκινάρες, προσθέτουμε κρεμμύδια,τυρί, ελιές και σάλτσα ντομάτας και απολαμβάνουμε
Το μυστικό επιτυχίας αυτής της εξαίσιας σαλάτας βρίσκεται στο ντρέσινγκ
Το πιάτο της ημέρας σήμερα Μ. Σάββατο δεν είναι άλλο από την παραδοσιακή μαγειρίτσα.
Μια γευστική και εύκολη πρόταση για το αυριανό πασχαλινό τραπέζι.
Η Υβόννη Μπόσνιακ λατρεύει τη μαγειρική και μοιράστηκε μαζί μας τη συνταγή της για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρεκάκι
Μια σαλάτα με όσπρια που μπορεί να παίξει το ρόλο γεύματος
Τα ψητά ντολμαδάκια δεν λυώνουν όσο στην κατσαρόλα, τα φύλλα τους δεν ανοίγουν ούτε βράζουν
Το μελάνι της σουπιάς δίνει ιδιαίτερη ένταση, νοστιμιά αλλά και εμφάνιση στο πιάτο.
Το ανοιξιάτικο λαχανικό συνδυάζεται υπέροχα με τον μάραθο.
«Μένουμε σπίτι και φτιάχνουμε μπρετσελ» έγραψε η Υβόννη Μπόσνιακ στην λεζάντα της ανάρτηση της
Η Κυριακή των Βαίων θέλει ψάρι
Είναι μυρωδάτα και ιδανικά για όσους προσέχουν την διατροφή τους – κάθε μερίδα έχει 358 θερμίδες.
Μένουμε σπίτι και φτιάχνουμε Cinnamon Rolls με την Υβόννη Μπόσνιακ
Εύκολο, γρήγορο και νόστιμο πιάτο
Για το συγκεκριμένο πιάτο, αναζητούμε μεγάλη πεσκανδρίτσα – ιδανικά αγοράζουμε μια πεσκανδρίτσα που η ουρά της ζυγίζει ένα κιλό.
Το σκόρδο είναι ένα από τα βασικά στοιχεία του πιάτου
Χορταστική και γευστική σαλάτα με όσπρια, λαχανικά, μυρωδικά, τυρί, αυγό και μανιάτικο αλλαντικό.
Τρώγεται ζεστή ή κρύα και είναι ιδανική για το lunch box.
Η Δέσποινα Βανδή μπήκε στην κουζίνα και μας έδωσε την πιο νόστιμη συνταγή για κέικ.
Βάζουμε στην άκρη τις τηγανιτές πατάτες και επιλέγουμε υγιεινά και νόστιμα συνοδευτικά
Ολόκληρο το βίντεο και η συνταγή από την κουζίνα του Γιώργου Μαζωνάκη, με τη συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη για παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια
Μια πολύ νόστιμη και ελαφριά σούπα ιδανική για αυτή την εποχή, αλλά και ένας ωραίος τρόπος να απολαύσουμε το κουνουπίδι
Δενδρολίβανο, μαυροδάφνη και φιρίκια- ιδανικός συνδυασμός για το μαρινάρισμα του χοιρινού
O Δημήτρης Σταρόβας έχει πάθος με την μουσική και την μαγειρική και δημοσίευσε την πιο απολαυστική και εύκολη συνταγή για χορτόπιτα στο... τηγάνι!
Η σχεδιάστρια, Υβόννη Μπόσνιακ μετά την εξαιρετική συνταγή για ψωμάκια που έδωσε πριν λίγες μέρες σήμερα επέστρεψε με έναν γλυκό... πειρασμό!
Εξαιρετικά γευστικά και εύκολα μεζεδάκια με ντοματίνια, κατσικίσια φέτα, ρίγανη και σχινόπρασο.
Μια συνταγή από τη Μήλο – ιδανικά χρησιμοποιούμε, αν βρούμε, μηλέικο πελτέ (είναι φτιαγμένος από άνυδρα ντοματίνια και έχει εξαίσια γεύση).
Μια πρόταση για το κλασσικό έδεσμα της 25ης Μαρτίου. Συνοδεύεται με σκορδαλιά πατάτας με καρύδι και τηγανητές πατάτες
Ιδανικά για πάρτυ. Το μαρινάρισμα σε πέστο βασιλικού «απογειώνει» το μοσχαρίσιο κρέας.
Μη σας παραξενέψει η χρήση δύο πυρέξ ή ταψιών. Το ένα το χρησιμοποιούμε σαν βάρος, για να ενωθούν τα στρώματα της πατάτας και του κρεμμυδιού.
Μια εύκολη τυρόπιτα που ιδανικά σερβίρεται με μέλι
Μια νοστιμιά με καραμελωμένα μήλα και coulis από φρούτα του δάσους για το κυριακάτικο brunch.
Νόστιμη, πρωτότυπη, εύκολη, χορταστική!
Μια διαφορετική κολοκυθόπιτα με ανθότυρο και μετσοβόνε
Τα μπαχαρικά απογειώνουν το γευστικό αποτέλεσμα
Βακτήρια βλαβερά για τον οργανισμό μας περιέχουν το κρέας και τα πουλερικά. Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι τα πλένουν πριν το μαγείρεμα
Μια πρόταση για το πρώτο γεύμα του καινούργιου χρόνου.
Το κρέας του ιδιαίτερου αυτού πουλερικού είναι πιο σκούρο και θεωρείται πιο νόστιμο από της γαλοπούλας.
Φτιαγμένο από κουραμπιέδες, ανεβατό, γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο και φιστίκια Αιγίνης
Μια γευστική πρόταση, ιδανική για δεύτερο πιάτο στο γιορτινό τραπέζι
Παντρεύουμε φρούτα, ξηρούς καρπούς και λαχανικά και φτιάχνουμε μια πρωτότυπη σαλάτα που ευωδιάζει μυρωδικά και πορτοκάλι.
Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο αρτοποιός από την Κρήτη, Νίκος Βαμβουκάκης, για το πιο χαρακτηριστικό έδεσμα της Καθαράς Δευτέρας, που δεν είναι άλλο από την παραδοσιακή λαγάνα
Ο χαλβάς με ταχίνι είναι γνωστός με πολλά ονόματα: σησαμένιος, «του μπακάλη», μακεδονικός ή Δραπετσώνας.
Αν και ο «χαλβάς του μπακάλη» θεωρείται πιο παραδοσιακή επιλογή για την Καθαρά Δευτέρα, ο σιμιγδαλένιος είναι εξίσου νόστιμος και πιο εύκολος στη συνταγή.
Με πατάτα, ψωμί ή καρύδι; Όποια από τις τρεις εναλλακτικές και αν επιλέξετε το σίγουρο είναι πως Καθαρά Δευτέρα και Σαρακοστή χωρίς ταραμοσαλάτα δε γίνεται!
Την γεμίζουμε με παλαιωμένο ανθότυρο, γραβιέρα, φέτα, πράσα και μυρώνια.
Γευστική, πρωτότυπη και με λίγες θερμίδες
Οταν το αρμπόριο, κατ’ εξοχήν ρύζι για ριζότο, γίνεται αρωματισμένο ρυζόγαλο.
Είναι εύκολα στην εκτέλεση και μπορούν να σερβιριστούν με σαλάτα ή ρύζι ή να γίνουν μπέργκερ
Μια τηγανητή τυρόπιτα με τις μοναδικές γεύσεις των Κυκλαδίτικων τυριών και πρωτότυπο σχήμα
Η γραβιέρα δίνει χαρακτήρα στην πρωτότυπη τάρτα, που αρωματίζουμε με φύλλα φρέσκου βασιλικού.
Μία μπανάνα και 2 αυγά αρκούν γι’ αυτό το πλούσιο σε πρωτεΐνη μικρογεύμα που μας γεμίζει ενέργεια.
Συνοδεύουμε με φινόκιο, γλυκοπατάτες και κλημεντίνες
Ο ψιλοκομμένος μάραθος και το τζίντζερ δίνουν την ένταση που χρειάζεται το εξαίσιο αυτό πιάτο
Μεγάλη σημασία για το γευστικό αποτέλεσμα έχει το μαρινάρισμα των μανιταριών.
Η πλούσια γεύση τους οφείλεται στο ότι στη ζύμη χρησιμοποιούμε κουβερτούρα και όχι κακάο.
Στη λογική του carrot cake – αλλά με παντζάρι
Για να πετύχει ο πουρές, αφήνουμε τις μελιτζάνες να βγάλουν τα νερά τους για τουλάχιστον 2 ώρες.
Ο συνδυασμός του δυόσμου με το λάχανο και την κολοκύθα εντυπωσιάζει γευστικά.
Η βάση δεν χρειάζεται ψήσιμο, ενώ, επειδή δεν χρησιμοποιούμε καθόλου κρέμα γάλακτος, μειώνουμε ελαφρώς τα κορεσμένα λιπαρά.
Μια πιρουνιά με λίγη μελιτζάνα, ένα κομματάκι κρέας, φέτα και τηγανητή πατάτα που έχει ποτιστεί στη μελωμένη σάλτσα
Ενα χορτοφαγικό πιάτο πλούσιο σε πρωτεΐνη, σίδηρο, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά
Μια πολίτικης λογικής πίτα, αρχοντική και χορταστική. Το μυστικό είναι να μαγειρευτεί καλά ο κιμάς προτού μπει μέσα στην πίτα.
Χρειάζεται λίγο περισσότερη προετοιμασία αλλά μπορεί να απλοποιηθεί αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμα ή κατεψυγμένα ρεβίθια.
Το μυστικό της νοστιμιάς αυτού του πιάτου, που έχει πολύ λίγες θερμίδες, βρίσκεται στον συνδυασμό των μπαχαρικών του.
Μια γρήγορη, γεμάτη βιταμίνες πρόταση για το πρωινό μας.
Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος
Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη
Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος
Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673
ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442