Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024
weather-icon 21o

Cooking

New York style τσίζκεϊκ α λα γκρέκα

Φτιαγμένο από κουραμπιέδες, ανεβατό, γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο και φιστίκια Αιγίνης

Σύνταξη
Σύνταξη

Τάρτα μανιταριών

Μια γευστική πρόταση, ιδανική για δεύτερο πιάτο στο γιορτινό τραπέζι

Σύνταξη
Σύνταξη

Σαλάτα με δίχρωμη κινόα

Παντρεύουμε φρούτα, ξηρούς καρπούς και λαχανικά και φτιάχνουμε μια πρωτότυπη σαλάτα που ευωδιάζει μυρωδικά και πορτοκάλι.

Σύνταξη
Σύνταξη

Τα μυστικά της παραδοσιακής λαγάνας

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο αρτοποιός από την Κρήτη, Νίκος Βαμβουκάκης, για το πιο χαρακτηριστικό έδεσμα της Καθαράς Δευτέρας, που δεν είναι άλλο από την παραδοσιακή λαγάνα

Σύνταξη
Σύνταξη

Χαλβάς με ταχίνι

Ο χαλβάς με ταχίνι είναι γνωστός με πολλά ονόματα: σησαμένιος, «του μπακάλη», μακεδονικός ή Δραπετσώνας.

Σύνταξη
Σύνταξη

Συνταγές για την πιο απολαυστική ταραμοσαλάτα

Με πατάτα, ψωμί ή καρύδι; Όποια από τις τρεις εναλλακτικές και αν επιλέξετε το σίγουρο είναι πως Καθαρά Δευτέρα και Σαρακοστή χωρίς ταραμοσαλάτα δε γίνεται!

Σύνταξη
Σύνταξη

Τάρτα σφολιάτας

Την γεμίζουμε με παλαιωμένο ανθότυρο, γραβιέρα, φέτα, πράσα και μυρώνια.

Σύνταξη
Σύνταξη

Μπιφτέκια από κινόα

Είναι εύκολα στην εκτέλεση και μπορούν να σερβιριστούν με σαλάτα ή ρύζι ή να γίνουν μπέργκερ

Σύνταξη
Σύνταξη

Κυκλαδίτικη τυροκουλούρα

Μια τηγανητή τυρόπιτα με τις μοναδικές γεύσεις των Κυκλαδίτικων τυριών και πρωτότυπο σχήμα

Σύνταξη
Σύνταξη

Πάνκεϊκ με 2 υλικά

Μία μπανάνα και 2 αυγά αρκούν γι’ αυτό το πλούσιο σε πρωτεΐνη μικρογεύμα που μας γεμίζει ενέργεια.

Σύνταξη
Σύνταξη

Σιγοψημένη πανσέτα

Συνοδεύουμε με φινόκιο, γλυκοπατάτες και κλημεντίνες

Σύνταξη
Σύνταξη

Πρασινάδες με ρόδι

Μεγάλη σημασία για το γευστικό αποτέλεσμα έχει το μαρινάρισμα των μανιταριών.

Σύνταξη
Σύνταξη

Τέλεια μπισκότα σαν μπράουνι

Η πλούσια γεύση τους οφείλεται στο ότι στη ζύμη χρησιμοποιούμε κουβερτούρα και όχι κακάο.

Σύνταξη
Σύνταξη

Μάφιν με παντζάρι

Στη λογική του carrot cake – αλλά με παντζάρι

Σύνταξη
Σύνταξη

Χταπόδι με πουρέ μελιτζάνας

Για να πετύχει ο πουρές, αφήνουμε τις μελιτζάνες να βγάλουν τα νερά τους για τουλάχιστον 2 ώρες.

Σύνταξη
Σύνταξη

Χοιρινό με μελιτζάνες στη γάστρα

Μια πιρουνιά με λίγη μελιτζάνα, ένα κομματάκι κρέας, φέτα και τηγανητή πατάτα που έχει ποτιστεί στη μελωμένη σάλτσα

Σύνταξη
Σύνταξη

Κάρι κολοκύθας με ρεβίθια

Ενα χορτοφαγικό πιάτο πλούσιο σε πρωτεΐνη, σίδηρο, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά

Σύνταξη
Σύνταξη

Ρεβίθια με παντζάρι και γαύρο

Χρειάζεται λίγο περισσότερη προετοιμασία αλλά μπορεί να απλοποιηθεί αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμα ή κατεψυγμένα ρεβίθια.

Σύνταξη
Σύνταξη

Φαχίτας κοτόπουλου

Το μυστικό της νοστιμιάς αυτού του πιάτου, που έχει πολύ λίγες θερμίδες, βρίσκεται στον συνδυασμό των μπαχαρικών του.

Σύνταξη
Σύνταξη

Τυρόπιτα κιουνεφέ

Χρησιμοποιούμε κρεμώδη τυριά, αρωματίζουμε με λεμονοθύμαρο και πασπαλίζουμε με φιστίκι Αιγίνης

Σύνταξη
Σύνταξη

Τρίγωνα Πανοράματος

Φτιάχνουμε μόνοι μας στο σπίτι το παραδοσιακό γλυκό της Θεσσαλονίκης.

Σύνταξη
Σύνταξη

Κουνέλι με καρυδάτη κόκκινη σάλτσα

Το σκόρδο είναι ένα από τα βασικά στοιχεία του πιάτου. Αν όμως δεν θέλουμε να έχει έντονη μυρωδιά, μπορούμε να ζεματίσουμε το σκόρδο σε καυτό νερό προτού το προσθέσουμε στο φαγητό είτε να χρησιμοποιήσουμε λιγότερες σκελίδες

Σύνταξη
Σύνταξη

Κοκκινιστά : Ο ορισμός του comford food

To Foodie του ΒΗΜΑgazino παρουσιάζει διαφορετικά είδη κρέατος μαγειρεμένα με πλούσια σάλτσα ντομάτας από διάσημους έλληνες σεφ.

Σύνταξη
Σύνταξη

Μήλα ψητά

Το αγαπημένο γλυκό σε μια (ακόμα) πιο υγιεινή εκδοχή.

Σύνταξη
Σύνταξη

Το ιδανικό ταίριασμα κρασιού και αλλαντικών

To Foodie του ΒΗΜΑgazino παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για να σερβίρουμε πάντοτε το σωστό κρασί ή την πιο ταιριαστή μπίρα με τα αγαπημένα μας αλλαντικά.

Σύνταξη
Σύνταξη

Κουσκούς με λαχανικά και αρωματικά

Σερβίρουμε σε πιατέλα, βάζοντας το κουσκούς περιμετρικά και αφήνοντας το κέντρο ελεύθερο, όπου βάζουμε τα λαχανικά.

Σύνταξη
Σύνταξη

Κόκορας κοκκινιστός

Μια συνταγή από τη Μήλο – ιδανικά χρησιμοποιούμε, αν βρούμε, μηλέικο πελτέ (είναι φτιαγμένος από άνυδρα ντοματίνια και έχει εξαίσια γεύση)

Σύνταξη
Σύνταξη

Ρεβίθια με καραμελωμένα κρεμμύδια

Σερβίρουμε τα όσπρια με τα κρεμμύδια και λουκάνικο γαλοπούλας. Προαιρετικά γαρνίρουμε με έξτρα πιπέρι ή/και θυμάρι.

Σύνταξη
Σύνταξη

Ρολάκια πίτσας

Τέλεια πρόταση για σνακ ή για παιδικό πάρτι

Σύνταξη
Σύνταξη

Κοτόπουλο με lemongrass και αρακά

Το πιάτο αυτό έχει τις βασικές γεύσεις από ένα παραδοσιακό πιάτο του Βιετνάμ και μαγειρεύεται πολύ γρήγορα .

Σύνταξη
Σύνταξη

Καρμπονάρα με σαλάμι αέρος Κέρκυρας

Το σαλάμι αέρος Κέρκυρας εκτός από γεύση του ώριμου αλλαντικού δίνει άρωμα από το κάπνισμα, το σκόρδο και το πιπέρι

Σύνταξη
Σύνταξη

Αθηναϊκή σαλάτα

Η παράδοση θέλει των Φώτων να τρώμε ψαρικά

Σύνταξη
Σύνταξη

Αυτή είναι η ακριβότερη σοκολάτα στον κόσμο

Πληρώνεις μόλις….212 ευρώ και παίρνεις 50 γραμμάρια γευστικής μαγείας… Είναι η ακριβότερη σοκολάτα στον κόσμο και φτιάχνεται από τη σοκολατοβιομηχανία To’ak, αποκλειστικά από κακάο και ζάχαρη! Ο λόγος  της τσουχτερής τιμής της δεν είναι άλλος από την πρώτη ύλη, αφού η σοκολάτα αυτή παράγεται από τα σπάνια κακαόδεντρα του Ισημερινού. Κάθε μπάρα αποτελείται κατά 81% μαύρη […]

Σύνταξη
Σύνταξη

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024