New York style τσίζκεϊκ α λα γκρέκα
Φτιαγμένο από κουραμπιέδες, ανεβατό, γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο και φιστίκια Αιγίνης
Φτιαγμένο από κουραμπιέδες, ανεβατό, γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο και φιστίκια Αιγίνης
Μια εύκολη, γιορτινή και πρωτότυπη πρόταση για το αγαπημένο κρεατικό. Η μαρινάδα δίνει ένταση και η γλυκανισάτη γεύση της μαραθόριζας δροσιά στο τελικό αποτέλεσμα.
Ευωδιάζει κανέλα, γαρύφαλο και μανταρίνι ενώ το φουντούκι μαζί με την σοκολάτα εγγυώνται ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Μια εναλλακτική πρόταση για τα γιορτινά τραπέζια
Το μυστικό βρίσκεται στο αργό βράσιμο του κρέατος μια μέρα πριν. Η πέτσα θωρακίζει το κρέας και το κρατά μαλακό και μετά το ψήσιμο στον φούρνο, ενώ το γλασάρισμα με τη σάλτσα του δίνει μοναδική γεύση.
Συστατικό υλικό των παραδοσιακών μας συνταγών, το «σπασμένο» σιτάρι διεκδικεί το ρόλο του στο γιορτινό τραπέζι.
Είναι νόστιμα, θυμίζουν Χριστούγεννα και μπορούν εύκολα να γίνουν στολίδια για το δέντρο μας, αν κάνουμε προσεκτικά μια μικρή τρύπα στο επάνω μέρος τους, μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο που είναι ακόμη μαλακά.
Μια γευστική πρόταση, ιδανική για δεύτερο πιάτο στο γιορτινό τραπέζι
Τα μυστικά τους: δεν ανακατεύουμε πολύ τα υλικά, τα πλάθουμε ισομεγέθη, τα ψήνουμε ομοιόμορφα σε προθερμασμένο φούρνο και τα μελώνουμε αμέσως μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο, καθώς είναι ζεστά.
Γίνεται ένας κουραμπιές να έχει μόνο 68 θερμίδες; Κι όμως, γίνεται!
Προσθέτουμε μερικούς κύβους γλυκειάς κρητικής γραβιέρας και απογειώνουμε το πιάτο μας.
Παντρεύουμε φρούτα, ξηρούς καρπούς και λαχανικά και φτιάχνουμε μια πρωτότυπη σαλάτα που ευωδιάζει μυρωδικά και πορτοκάλι
Μια σαλάτα που τρώγεται είτε ζεστή είτε κρύα, ιδανική για το lunch box.
Ενα πλούσιο και νοστιμότατο πιάτο με υλικά εποχής
Ψήνουμε και σερβίρουμε το φαγητό μας μέσα σε μια κολοκύθα!
Φτιάχνουμε το αγαπημένο παραδοσιακό γλυκό με κατσικίσιο γάλα.
Νόστιμο «μεζεδάκι» για τα παιδικά πάρτι.
Είναι πρωτότυπα, είναι νόστιμα και έχουν μόνο 350 θερμίδες έκαστο.
Σερβίρουμε θρυμματίζοντας στην επιφάνεια κάθε κρέμας ένα μπισκότο βρόμης.
Εύκολη και γρήγορη σαλάτα με λίγα υλικά
Με ελάχιστα υλικά «τυροκομούμε» στην κουζίνα μας γρήγορα και εύκολα.
Σε ελάχιστο χρόνο και με λίγα σκεύη φτιάχνουμε ένα φίνο, υγιεινό και οικονομικό πιάτο.
Ένα νόστιμο πρώτο πιάτο για το γιορτινό ή το κυριακάτικο τραπέζι – μπορούμε να τα έχουμε όλα έτοιμα από πριν και να σοτάρουμε απλώς τις γαρίδες στο τέλος.
Με λιγότερες από 300 θερμίδες ανά μερίδα.
Για να γίνει επίπεδο το παστέλι, μπορούμε, προτού το κόψουμε, να καλύψουμε το μείγμα με λαδόκολλα και να το ισιώσουμε πιέζοντας με τα χέρια απαλά ή με τον πλάστη.
Το τσιμιτσούρι είναι αργεντίνικη σάλτσα, συνοδευτικό κρεάτων, που αποτελείται κυρίως από κόλιαντρο, μαϊντανό και σκόρδο!
Μπορούμε να την σερβίρουμε με λίγα φύλλα φρέσκο κόλιανδρο – είναι ένα μυρωδικό που της ταιριάζει ιδανικά.
Φουσκώνει ωραία, είναι νόστιμη, χορταστική και πλούσια σε πρωτεΐνες - Ο,τι πρέπει για το κυριακάτικο brunch.
Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος
Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη
Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος
Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673
ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442