Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o

Slow Food

Ποιος εφηύρε την πίτσα; Πού και πότε γεννήθηκε το πιο δημοφιλές, λεπτό ψωμί στον κόσμο;

Αν και η εφεύρεση της πίτσας όπως την ξέρουμε έγινε στη Νάπολη του 18ου αιώνα, η πλήρης ιστορία αυτού του αγαπημένου πιάτου εκτείνεται μέχρι την αρχαία Αίγυπτο, τη Ρώμη και την Ελλάδα.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Oι «δέκα πληγές» του Pharaoh

Θυμάμαι ακόμη το διαμέρισμα μιας μακρινής θείας, εδώ παραδίπλα, στην 3ης Σεπτεμβρίου. Αυτή η περιοχή υπήρξε από τις πιο αριστοκρατικές συνοικίες της Αθήνας.

Νίνα - Μαρία Πασχαλίδου
Νίνα - Μαρία Πασχαλίδου
Νίνα - Μαρία Πασχαλίδου
Νίνα - Μαρία Πασχαλίδου

Μπάρες πρωτεΐνης: Μπορούν όντως να σας βοηθήσουν να «χτίσετε μυς»;

Ποια είναι η κατάλληλη μπάρα πρωτεΐνης για εσάς και ποια είναι τα συστατικά που θα πρέπει να περιλαμβάνει για να ικανοποιήσει τις διατροφικές σας ανάγκες και τους fitness στόχους σας;

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Μαγειρίτσα vegan

Αυτό το Πάσχα δοκιμάστε την vegan εκδοχή της μαγειρίτσας.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Τρόφιμα με αλεύρι από γρύλο, αλευροσκουλήκι και ακρίδα! - Πως θα τα εντοπίσετε

Η εντομοφαγία θεωρείται ότι θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και ήδη παρασκευάζονται και καταναλώνονται ζύμες, μπισκότα και άλλα προϊόντα με αλεύρι εντόμων.

Ανδρέας Παναγόπουλος
Ανδρέας Παναγόπουλος
Ανδρέας Παναγόπουλος
Ανδρέας Παναγόπουλος

Φιλέτο σολομού με σαλάτα

Θρεπτικό και υγιεινό φιλέτο σολομού με σαλάτα εύκολα και γρήγορα

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Τα υπέρ και τα κατά της χορτοφαγίας

Μία από τις πιο συνήθεις διατροφικές τάσεις των τελευταίων δεκαετιών είναι οι δίαιτες χορτοφαγίας. Τι πρέπει να ξέρουν όμως όσοι έχουν περιορίσει ή αποκλείσει την κατανάλωση ζωικών προϊόντων; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα μιας τέτοιας δίαιτας;

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Οι άνθρωποι εξακολουθούν να αγαπούν το fine dining – απλά αισθάνονται ένοχοι γι’ αυτό

Με την αυξανόμενη εισοδηματική ανισότητα και τις ατελείωτες ιστορίες για κακές εργασιακές πρακτικές σε πολυτελή εστιατόρια, ποιος μπορεί να τους κατηγορήσει;

Έφη Αλεβίζου
Έφη Αλεβίζου
Έφη Αλεβίζου
Έφη Αλεβίζου

Τσικνοπέμπτη για… χορτοφάγους

Αντί να καταναλώσετε μεγάλες ποσότητες κρέατος μπορείτε να βρείτε εναλλακτικές λύσεις

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Με τη (φυλλο)σοφία 100 ετών το κρητικό «μπογατσάτζιδικο» «σαλπάρει» για Ευρώπη

Τα σχέδια του Γιάννη Σαλκιντζή για το υπεραιωνόβιο «μπογατσάτζιδικο», το έθιμο της Πρωτοχρονιάς και πως προτιμούσε τη μπουγάτσα του ο Ελευθέριος Βενιζέλος

Ξανθή Γούναρη
Ξανθή Γούναρη
Ξανθή Γούναρη
Ξανθή Γούναρη

Το γάλα στον καφέ κρύβει αντιφλεγμονώδη οφέλη

Ο συνδυασμός τελικά δεν βλάπτει τον οργανισμό, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Agricultural and Food Chemistry»

Μάρθα Καϊτανίδη
Μάρθα Καϊτανίδη

Το εστιατόριο της Μαρίας από τις Σέρρες σερβίρει μαμαδίστικο φαγητό στο Παρίσι

Ο Θεόδωρος και ο Γιώργος Γεννιτσάκης άνοιξαν ένα κομψό «μαγειρείο το πρωί-τζαζ μπαρ το βράδυ» στο ένατο διαμέρισμα της πόλης για να κάνουν το όνειρο της μαμάς τους πραγματικότητα.

Έφη Αλεβίζου
Έφη Αλεβίζου
Έφη Αλεβίζου
Έφη Αλεβίζου

«Απαγορευόταν να γελάσει»: Η ζωή μιας απλήρωτης ασκούμενης στο Noma

Πρόσφατες αναφορές καθώς και η απόφαση να κλείσει το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο έχουν προκαλέσει αντιδράσεις εναντίον του 1% των εστιατορίων. Ποιο είναι το ανθρώπινο κόστος αυτού του είδους φαγητού και πόσο θα διαρκέσει;

Έφη Αλεβίζου
Έφη Αλεβίζου
Έφη Αλεβίζου
Έφη Αλεβίζου

Δοκίμασα κρέας που έχει παραχθεί στο εργαστήριο από ζώα χωρίς τη θανάτωσή τους

Ένα «ακίνδυνο» δείγμα κυττάρων από έναν χοίρο μπορεί να παράγει εκατομμύρια τόνους «καλλιεργημένου κρέατος» και διαφημίζεται ως πολύ καλύτερο για το κλίμα. Μήπως αυτό είναι το μέλλον της ηθικής διατροφής, αναρωτιέται ο Όλιβερ Μίλμαν στην Guardian.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Λαχταριστά τσιπς κολοκύθας

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για να φτιάξουμε ψητά τσιπς κολοκύθας και να τα απολαύσουμε χωρίς ενοχές

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Βασιλόπιτα: Οι εναλλακτικές συνταγές που θα γίνουν ποίημα στην κουζινομηχανή σας

Φτιάχνουμε με ευκολία και άνεση βασιλόπιτα κέικ ή τσουρέκι και αναβαθμίζουμε τις μαγειρικές μας ικανότητες, επιλέγοντας την καλύτερη κουζινομηχανή.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Συμβουλές για αποτοξίνωση μετά το φαγοπότι των εορτών

Το φούσκωμα και τα παραπανίσια κιλά που μας φέρνουν τα τραπέζια των εορτών αποτελούν κάθε χρόνο κάτι το αναπόφευκτο. Συνεπώς η αποτοξίνωση του οργανισμού μας είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Ποιος δημιούργησε το κοτόπουλο tikka masala; Ο θάνατος ενός βασιλιά του κάρυ αναβιώνει μια συζήτηση

Ο θάνατος ενός Πακιστανό-Σκωτσέζου σεφ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι μαγείρεψε το πρώτο κοτόπουλο tikka masala στον κόσμο, προκαλεί μια πλημμύρα από αφιερώματα σε αυτό που περιγράφεται ως «το εθνικό πιάτο της Βρετανίας» - και αναζωπυρώνει μια συζήτηση σχετικά με την πραγματική του προέλευση.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024