Tο πρώτο Listening Bar στην Αθήνα - Βινύλια, μουσική και γεύσεις
Τα listening bars εμφανίστηκαν την δεκαετία του ’50 στην Ιαπωνία και δημιούργησαν ένα μεγάλο κύμα που ζωντανεύει ξανά στις μέρες μας σε όλον τον κόσμο.
Τα listening bars εμφανίστηκαν την δεκαετία του ’50 στην Ιαπωνία και δημιούργησαν ένα μεγάλο κύμα που ζωντανεύει ξανά στις μέρες μας σε όλον τον κόσμο.
Πάνω από το 77% των εταιρειών ζυθοποιίας ανήκει αποκλειστικά σε άνδρες ενώ μόλις το 3% των εταιρειών ζυθοποιίας ανήκει σε γυναίκες.
Τι πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το ολοένα και πιο δημοφιλές - και απίστευτα γλυκό - ποτό;
Tο Kimuraya, συνεργάστηκε με την ιαπωνική εταιρεία NEC Corp για να παράγει αυτό που ονομάζει «Ren AI Pan» - που μεταφράζεται ως AI Love Bread.
O σομελιέ Jean-Michel Deluc φημίζεται για την εμπειρία του στα γαλλικά κρασιά.
Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Strateg'eat, το 38% των νέων στη Γαλλία προτιμά τα μπισκότα από τα κρουασάν και το pain au chocolat.
Είναι ιεροσυλία να βάζουμε πάγο στου ουίσκι ή προσωπικό γούστο;
Εμπλουτίζουμε τη διατροφή μας με τροφές που προετοιμάζουν τον οργανισμό μας για έναν ξεκούραστο ύπνο.
Κάθε συστατικό που περιέχει αυτή η σαλάτα προσφέρει μοναδικά οφέλη για την υγεία μας.
Αν σας αρέσει η νόστιμη και οικονομική κουζίνα, αυτά τα μέρη πρέπει να μπουν στη λίστα των διακοπών σας.
Το αγαπημένο ρόφημα των Ελλήνων λατρεύεται σε άλλες χώρες
Στο πάρτι που θα ακολουθήσει, ο σεφ Wolfgang Puck θα σερβίρει δεκάδες πιάτα, όπως ζαμπόν Ιβηρικής, σούσι, πίτσες, παέγια (με chorizo), βάφλες και σοκολατένια αγαλματίδια Όσκαρ.
«Είναι το πιο δημοφιλές ελληνικό street food και προήλθε από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όταν οι στρατιώτες του σούβλιζαν το κρέας στα ξίφη τους και το έψηναν στη φωτιά» γράφει το Taste Atlas
Ένα απολαυστικό «ταξίδι» που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη το 1924 με προορισμό τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.
Και όμως δεν είναι το τζατζίκι.
Ποιες είναι οι συνολικά 10 ελληνικές σαλάτες που περιλαμβάνονται στις καλύτερες της Ευρώπης - Το 45% της 11άδας ανήκει δικαιωματικά στην ελληνική κουζίνα
Την ίδια στιγμή που λαμβάνει το πράσινο φως στην Ολλανδία, το τεχνητό κρέας απαγορεύεται στην Ιταλία – Γιατί, όμως;
Έχει τραβήξει την προσοχή της NASA και του Αμερικανικού Στρατού, οι οποίοι και οι δύο εξερευνούν τις δυνατότητες τρισδιάστατης εκτύπωσης τροφίμων
Ο γαστροναύτης αποκάλυψε, κάποια στιγμή, ότι πίστευε ότι μια από τις χειρότερες γαστρονομικές δημιουργίες που γνωρίζει ο άνθρωπος προέρχεται από τη Δύση.
«Με τρελαίνει το γεγονός ότι τις σοκολάτες μου θα τις φάνε άνθρωποι όπως ο Μπράντλεϊ Κούπερ και η Μάργκοτ Ρόμπι» λέει η ιδιοκτήτρια του σοκαλοτοπωλείου, Fiona McArthur.
«Το να συστήνεσαι ως «βίγκαν», να περιηγείσαι σε κοινωνικές εκδηλώσεις που σχετίζονται με το φαγητό και να βομβαρδίζεσαι με ερωτήσεις, αστεία και μερικές φορές ακόμη και εχθρότητα είναι δύσκολο».
Το 1894, ο Λιμούλ Μπένεντικτ, ένας χρηματιστής της Wall Street, μπήκε στο ξενοδοχείο Waldorf για πρωινό. Τότε, συνέβη κάτι μαγικό.
Η γεύση του μοιάζει με κολοκυθόσπορους, φουντούκια, αλλά και λίγο με γαρίδες
Ενδεχομένως να είναι καιρός να επανεξετάσετε τη σχέση σας με το αλκοόλ.
«Έχουμε δει ανθρώπους να κλαίνε» δήλωσε μια ιδιοκτήτρια εστιατορίου, το οποίο φημίζεται για αυτό το εθνικό πιάτο.
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας καταναλώνει μόνο νερό, τσάι ή μαύρο καφέ από τις 5 το απόγευμα της Κυριακής έως τις 5 το πρωί της Τρίτης, κάτι που μπορεί να έχει οφέλη για τη γήρανση και την επιδιόρθωση του DNA.
Η ιστορία του ποπ κορν χρονολογείται πριν από περίπου 10.000 χρόνια στη Μεσοαμερική, το σημερινό Μεξικό, όπου η καλλιέργεια του καλαμποκιού «εξημερώθηκε» για πρώτη φορά.
Το μαγαζί θρύλος Maxim's, στέκει εκεί 130 χρόνια περνώντας από την αίγλη στην παρακμή, έχοντας υπάρξει διευθυντής του ακόμα και ο σπουδαίος Pierre Cardin. Ας θυμηθούμε την ιστορία του.
Η Αμερικανίδα χημικός, Michelle Francl, αναστάτωσε τους Βρετανούς με την εισήγηση της για προσθήκη αλατιού στο τσάι. Χρειάστηκε μάλιστα, να «παρέμβει» η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Λονδίνο μέσω Χ (Twitter).
Από τη hipster καφετέρια της γωνίας μέχρι τον «τοίχο του Instagram» -το διαδίκτυο μας έχει ωθήσει προς ένα είδος παγκόσμιας πανταχού παρουσίας- αυτό το φαινόμενο της ομοιομορφίας θα ενταθεί μόνο.
Είμαι σεφ με αστέρι Μισελέν και έτρωγα ό,τι μου άρεσε, αλλά μετά έπαθα καρδιακή προσβολή. Αυτές οι 10 τροφές μου έσωσαν τη ζωή λέει ο σεφ και κανείς δεν χάνει κάτι να τον ακούσει.
Δεύτερη η ελληνική κουζίνα παγκοσμίως στις λίστες του Taste Atlas 23/24
Ήρθε το τέλος μιας κουλτούρας πολλών ετών;
Είναι, τελικά, ρεαλιστικό να τηρήσουμε ένα διατροφικό πλάνο την περίοδο των γιορτών - Ειδικοί εξηγούν τι ισχύει, τι κάνουμε λάθος και μοιράζονται συμβουλές
Σε όλους αρέσει το σουβλάκι, αλλά πόσα γνωρίζετε για το πιο διάσημο ελληνικό fast food;
Εν μέσω εορταστικής περιόδου, οι τιμές του κακάο και της σοκολάτας ίπτανται. Οι λόγοι είναι πολλοί
Η διάσημη Ελληνίδα σεφ, Μαρία Λόη, περιγράφει στο CNN τις γαστρονομικές συνήθειες των Ελλήνων τα Χριστούγεννα.
Είναι ένα από τα εμβληματικά πιάτα της γαστρονομίας και πλέον έχει αναγνωριστεί ως τέτοιο.
Αν αναρωτιέστε αν πρέπει να μειώσετε την κατανάλωση αλκοόλ, δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με το πότε και πώς το αλκοόλ επηρεάζει την υγεία σας.
Δύο ιστορικοί προσπαθούν να εντοπίσουν μια για πάντα την προέλευση της pavlova.
Το τερπνόν μετά του ωφελίμου
Ποιο γλυκό έχει τις περισσότερες θερμίδες και ποιο μπορούμε να καταναλώνουμε χωρίς τύψεις;
Το Loch Lomond πήρε το βραβείο Whisky Exchange 2024.
Στην πρώτη πεντάδα με τις κουζίνες του κόσμου πολλά ελληνικά φαγητά και γλυκά
Πώς μπορούμε να διορθώσουμε τις κακές συνήθειες; - Ένας διατροφολόγος εξηγεί
Και δεύτερο ελληνικό γλυκό στην πρώτη 5άδα - Δείτε τη λίστα
Από πού όμως προέκυψε η ονομασία των πιο διάσημων γλυκών των γιορτών;
Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι συνεχείς ανατιμήσεις στα άλλοτε φθηνά γεύματα...
Διαβάστε τις σχετικές συμβουλές που συμπεριλαμβάνονται στο «Wine Guru: O μαγικός κόσμος του καλού κρασιού» που κυκλοφορεί στις 17 Δεκεμβρίου μαζί με το «Βήμα της Κυριακής».
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μοιράζεται συνταγές και συμβουλές για το γιορτινό τραπέζι στο ειδικό τεύχος «Αργυρώ: Γιορτινά & Αγαπημένα» που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το «Βήμα της Κυριακής».
Ισχυρίζεται ότι αυτή είναι η αυθεντική συνταγή της καρμπονάρας, προκαλώντας... εμφύλιο στην Ιταλία
Η πατρίδα της υψηλής ζαχαροπλαστικής στρέφεται στα αμερικανικά ντόνατς με εκατοντάδες ανθρώπους να σχηματίζουν ουρές σε γνωστή αλυσίδα ντονατσάδικου.
Ταξιδέψτε στα καφέ και τα εστιατόρια όπου γράφεται ιστορία και αποκαλύπτονται μυστικά με καλό κρασί και ορεκτικά.
Η κατανόηση του τρόπου μπορεί να οδηγήσει σε νέους δρόμους για την απώλεια βάρους.
Οι παντογνώστες των επαγγελματικών κουζινών μίλησαν: Τι πρέπει να αποφεύγετε στα εστιατόρια.
Ποια μπαχαρικά μπορούν να προστεθούν στη διατροφή μας και να μας προφυλάξουν από υψηλή πίεση, διαβήτη τύπου 2 και «κακή» χοληστερόλη
Η Μπαταμπάνγκ, μια επαρχιακή πόλη στην Καμπότζη, μπορεί να μην έχει αστέρια Michelin, αλλά έχει σνακ του δρόμου, όπως τραγανές τηγανητές μπανάνες και τηγανίτες γεμιστές με χοιρινό κιμά με κουρκουμά και, κυρίως, έχει καταφέρει να μπει στο διεθνή χάρτη της γαστρονομίας. «Οτιδήποτε νόστιμο στο Battambang;», τραγουδούσε ο δημοφιλής Καμποτζιανός τραγουδοποιός Sinn Sisamouth στο ομώνυμο τραγούδι […]
Στην Κόστα Ρίκα η διοργάνωση - 50 ομάδες από όλο τον κόσμο θα διαγωνιστούν σε έξι κατηγορίες
Ξεχώρισε ανάμεσα σε σχεδόν 24.000 τυρία στον οδηγό του «Taste Atlas»
Η παρουσίαση του βιβλίου «Από στόμα σε στόμα» των Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και Αναστάσιου Παπαλαζάρου πραγματοποιήθηκε στο Σεράφειο με πλήθος διασήμων να δίνουν το παρών.
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να πίνουν κοκτέιλ με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ
Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν τη χορτοφαγία ως βασικό τρόπο διατροφής τους. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Vegan Διατροφής αυτά είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.
Πότε να τρώμε το φαγητό μας το βράδυ; Αργά ή νωρίς; Ας δούμε αν υπάρχει ιδανική στιγμή, σύμφωνα με έρευνες.
«Τα ξενικά είδη έχουν έρθει στις θάλασσές μας, ας τα βάλουμε και στη διατροφή μας»
Μετά το γλυκό, το αλμυρό, το ξινό, το πικρό και το ουμάμι, ερευνητές ανακάλυψαν μια νέα γεύση – Δείτε ποια!
Διάφορα αξιόλογα υποκατάστατα του παραδοσιακού καφέ, έχουν κάνει την εμφάνιση τους στην αγορά, σύμφωνα με το Harvard.
Απολαύστε το φαγητό σας σε μικρότερες μερίδες και αυξήστε την σωματική σας δραστηριότητα για να γίνει η απώλεια βάρους… «παιχνιδάκι».
Το εστιατόριο «Sobrino de Botín» στη Μαδρίτη, μετράει τριακόσια χρόνια ζωής.
Επιστημονική μελέτη διαπιστώνει ότι όντως το να τρώμε αργά το βράδυ μπορεί να οδηγήσει τόσο σε άνοδο το σάκχαρό μας όσο και το βάρος μας να αυξηθεί
Ένα φλυτζάνι καφέ πριν από τα ψώνια, οδηγεί σε διπλασιασμό των δαπανών και σε κατά 30% αύξηση των αγορών σε είδη
Σύμμαχος στη διακοπή του καπνίσματος η κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών
Ο Pierre Chen θέλει να γίνει ακόμα πλουσιότερος, οπότε πουλάει ούτε πέντε ούτε δέκα, αλλά 25,000 μπουκάλια κρασιού.
Τελειοποιούμε την τέχνη του καφέ και αυτό βγαίνει προς τα έξω
Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος
Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη
Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος
Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673
ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442