Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o

Slow Food

Δοκίμασα κρέας που έχει παραχθεί στο εργαστήριο από ζώα χωρίς τη θανάτωσή τους

Ένα «ακίνδυνο» δείγμα κυττάρων από έναν χοίρο μπορεί να παράγει εκατομμύρια τόνους «καλλιεργημένου κρέατος» και διαφημίζεται ως πολύ καλύτερο για το κλίμα. Μήπως αυτό είναι το μέλλον της ηθικής διατροφής, αναρωτιέται ο Όλιβερ Μίλμαν στην Guardian.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Λαχταριστά τσιπς κολοκύθας

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για να φτιάξουμε ψητά τσιπς κολοκύθας και να τα απολαύσουμε χωρίς ενοχές

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Βασιλόπιτα: Οι εναλλακτικές συνταγές που θα γίνουν ποίημα στην κουζινομηχανή σας

Φτιάχνουμε με ευκολία και άνεση βασιλόπιτα κέικ ή τσουρέκι και αναβαθμίζουμε τις μαγειρικές μας ικανότητες, επιλέγοντας την καλύτερη κουζινομηχανή.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Συμβουλές για αποτοξίνωση μετά το φαγοπότι των εορτών

Το φούσκωμα και τα παραπανίσια κιλά που μας φέρνουν τα τραπέζια των εορτών αποτελούν κάθε χρόνο κάτι το αναπόφευκτο. Συνεπώς η αποτοξίνωση του οργανισμού μας είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Ποιος δημιούργησε το κοτόπουλο tikka masala; Ο θάνατος ενός βασιλιά του κάρυ αναβιώνει μια συζήτηση

Ο θάνατος ενός Πακιστανό-Σκωτσέζου σεφ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι μαγείρεψε το πρώτο κοτόπουλο tikka masala στον κόσμο, προκαλεί μια πλημμύρα από αφιερώματα σε αυτό που περιγράφεται ως «το εθνικό πιάτο της Βρετανίας» - και αναζωπυρώνει μια συζήτηση σχετικά με την πραγματική του προέλευση.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Η Τρικαλινή Γαστρονομία με το brand name «Meteorisimo»

Σήμερα στα Τρίκαλα η γαστρονομία έχει το δικό της ξεχωριστό brand name «Meteorisimo», μέσω του οποίου διασυνδέεται ο γαστρονομικός πολιτισμός με τα τοπικά προϊόντα και τη σύγχρονη γαστρονομία

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Σαλάτα Coleslaw µε ντρέσινγκ καρύδας για ένα ελαφρύ γεύμα

Μάθετε να φτιάχνετε κι εσείς αυτή τη διάσημη σαλάτα αντί να την παραγγέλνετε. Συνδυάζεται ιδανικά με ζυμαρικά και ψητά κρεατικά. Ό,τι πρέπει για ένα γρήγορο και ελαφρύ μεσημεριανό

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Τι τρώγαμε πριν την γαλοπούλα;

Παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα φαγητά από όλη την Ελλάδα για να εμπνευστούμε για το γιορτινό μας τραπέζι και να τα απολαύσουμε όπως παλιά.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Vegan Fiesta Hellas: Φιέστα της πράσινης διατροφής το Σαββατοκύριακο στην Αγορά Κυψέλης

Ενημερωθείτε για τον βιγκανισμό, δείτε πώς μπορείτε να υποκαταστήσετε τα ζωικά προϊόντα, απολαύστε οικολογικά καλλυντικά και ρούχα, ακόμα και μαθήματα γιόγκα.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Σymposio: Μια διονυσιακή γιορτή στην καρδιά της Βαρβακείου αγοράς

Έργα τέχνης, live performances -από όπερα μέχρι σύγχρονο ηλεκτρονικό ήχο - και multi culture food pairing, είναι μερικά από όσα πρόκειται να δούμε την Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, στο 2ο κατά σειρά Σymposio

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Της μόδας το κρασί χωρίς αλκοόλ

Η μπύρα χωρίς αλκοόλ είναι εδώ και πολύ καιρό κάτι το συνηθισμένο. Κρασί χωρίς αλκοόλ όμως όχι. Σιγά-σιγά κατακτά έδαφος, αν και είναι αρκετά πιο ακριβό.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών: Τα απολάμβαναν από την αρχαιότητα και τα ονόμαζαν «λάγανον»

Τα λαχταριστά και αγαπημένα μακαρόνια έχουν μεγάλη ιστορία και μάλιστα από την αρχαιότητα. Πολλοί λαοί διεκδίκησαν την «πρωτιά», ωστόσο στην Αρχαία Ελλάδα φαίνεται να αποτελούσαν βασική διατροφική επιλογή και λιχουδιά.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Κερδισμένη για μια ακόμα φορά η διπλωματία της ελληνικής γαστρονομίας

Πλούσιες γεύσεις από την Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες του 19ου συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Στραπατσάδα ή καγιανάς

Φτιάχνουμε εύκολα και γρήγορα λαχταριστή στραπατσάδα ή καγιανά

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Το Βερολίνο της Φώφης Ακριθάκη στο νέο εστιατόριο του Μουσείου Μπενάκη

Αυτό που συμβαίνει στο ανανεωμένο και φρέσκο εστιατόριο του Μουσείου, είναι η νέα συνεργασία με το Αρχείο Ακριθάκη που φέρνει στην Αθήνα της δεκαετίας του 2020 το Βερολίνο των δεκαετιών του 1970, του ’80 και του ’90, το Βερολίνο της Φώφης Ακριθάκη, μέσα από έργα τέχνης και ντοκουμέντα. Ζωντανεύει την ατμόσφαιρα του περίφημου εστιατορίου που παρέμεινε καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του, από το 1977 έως το 1995, το στέκι, ο τόπος συναναστροφής, το κορυφαίο εστιατόριο του Βερολίνου.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Σπιτικό σουβλάκι

Φτιάχνουμε σπιτικό σουβλάκι και το απολαμβάνουμε χωρίς ενοχές

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Έρευνα: Όλο και λιγότερο μαγειρεύουν οι νέοι στην Ελλάδα – 40% κάτω από τον μέσο όρο της γενιάς Gen Z παγκοσμίως

Η έρευνα διαπιστώνει επίσης ότι οι Έλληνες μεταξύ 15-24 ετών τρώνε τα περισσότερα σπιτικά μαγειρεμένα βραδινά γεύματα (4.5 ανά εβδομάδα), παραπάνω και από τις μεγαλύτερες σε ηλικία ομάδες

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Καφές εναντίον τσαγιού: Ο «πόλεμος» έχει τελικά νικητή

Τι έδειξε η σύγκριση των δύο αγαπημένων ροφημάτων μέσα από τις πολυάριθμες επιστημονικές έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, τα οφέλη και τη γενικότερη επίδρασή τους στην υγεία

Κίττυ Ξενάκη
Κίττυ Ξενάκη
Κίττυ Ξενάκη
Κίττυ Ξενάκη

Ρυζόγαλο με άρωμα πορτοκάλι

Το αγαπημένο μας ρυζόγαλο, που το συνδυάζουμε πάντα με τη ζαχαροπλαστική της γιαγιάς, είναι ένα υγιεινό και εύγευστο επιδόρπιο.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024