Τελικά, πόσο «καθαρό» είναι το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας;
Φέτος, γιορτάζουμε τα Κούλουμα με οικολογική συνείδηση, με τη βοήθεια του Μακεδονικού Χαλβά
Φέτος, γιορτάζουμε τα Κούλουμα με οικολογική συνείδηση, με τη βοήθεια του Μακεδονικού Χαλβά
Τα σχέδια του Γιάννη Σαλκιντζή για το υπεραιωνόβιο «μπογατσάτζιδικο», το έθιμο της Πρωτοχρονιάς και πως προτιμούσε τη μπουγάτσα του ο Ελευθέριος Βενιζέλος
To Σymposio Festival αύριο, Κυριακή από τις 12 το μεσημέρι
Το κίνημα των φουτουριστών του 1909 προσπάθησε να καταργήσει τα ζυμαρικά και το μόνο που κέρδισε ήταν αυτό το νόστιμο πιάτο.
Βασικοί κανόνες για ασφάλεια χωρίς σπατάλη τροφίμων.
Ο συνδυασμός τελικά δεν βλάπτει τον οργανισμό, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Agricultural and Food Chemistry»
Ο Θεόδωρος και ο Γιώργος Γεννιτσάκης άνοιξαν ένα κομψό «μαγειρείο το πρωί-τζαζ μπαρ το βράδυ» στο ένατο διαμέρισμα της πόλης για να κάνουν το όνειρο της μαμάς τους πραγματικότητα.
Νέα αποστακτήρια ξεφυτρώνουν, παλιά εκσυγχρονίζονται. Η νέα χρυσή εποχή του ουίσκι μόλις ξεκίνησε…
Πρόσφατες αναφορές καθώς και η απόφαση να κλείσει το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο έχουν προκαλέσει αντιδράσεις εναντίον του 1% των εστιατορίων. Ποιο είναι το ανθρώπινο κόστος αυτού του είδους φαγητού και πόσο θα διαρκέσει;
Ένα «ακίνδυνο» δείγμα κυττάρων από έναν χοίρο μπορεί να παράγει εκατομμύρια τόνους «καλλιεργημένου κρέατος» και διαφημίζεται ως πολύ καλύτερο για το κλίμα. Μήπως αυτό είναι το μέλλον της ηθικής διατροφής, αναρωτιέται ο Όλιβερ Μίλμαν στην Guardian.
Εύκολη και γρήγορη συνταγή για να φτιάξουμε ψητά τσιπς κολοκύθας και να τα απολαύσουμε χωρίς ενοχές
Ο Φλεβάρης, ως γνωστόν ο μήνας των ερωτευμένων δημιουργεί ένα κλίμα γιορτής.
Τα τρίγωνα Πανοράματος, το εμβληματικό γλυκό της Θεσσαλονίκης, διεκδικούν πιστοποίηση Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης.
Φτιάχνουμε με ευκολία και άνεση βασιλόπιτα κέικ ή τσουρέκι και αναβαθμίζουμε τις μαγειρικές μας ικανότητες, επιλέγοντας την καλύτερη κουζινομηχανή.
Το φούσκωμα και τα παραπανίσια κιλά που μας φέρνουν τα τραπέζια των εορτών αποτελούν κάθε χρόνο κάτι το αναπόφευκτο. Συνεπώς η αποτοξίνωση του οργανισμού μας είναι ιδιαίτερα σημαντική.
Δεν πάει ο νους σας...
Δεκάδες βιοτεχνικά αρτοποιεία (φούρνοι της γειτονιάς), έμπειροι αρτοποιοί ανέλαβαν τη δημιουργία της βασιλόπιτας.
Παραμονή Πρωτοχρονιάς και η βασιλόπιτα σας πρέπει να ξεχωρίσει στο εορταστικό τραπέζι.
Εύκολη, γρήγορη και με μόλις 6 υλικά για εκείνους που δεν έχουν μεγάλη εξοικείωση με τη ζαχαροπλαστική.
Χυλοπίτες για μακροζωία, καλαμποκόψωμο για πλούτο και ψάρι για επιτυχία
Ο βαυαρός οινοποιός που ερωτεύτηκε την Αχαΐα, έμελλε να σημαδέψει ανεξίτηλα την ελληνική οινοποιητική παράδοση
Το κλειδί για να νικήσετε το hangover είναι η ενυδάτωση
Ο θάνατος ενός Πακιστανό-Σκωτσέζου σεφ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι μαγείρεψε το πρώτο κοτόπουλο tikka masala στον κόσμο, προκαλεί μια πλημμύρα από αφιερώματα σε αυτό που περιγράφεται ως «το εθνικό πιάτο της Βρετανίας» - και αναζωπυρώνει μια συζήτηση σχετικά με την πραγματική του προέλευση.
Είναι κρέας... 15 ετών
Ο γαστρονομικός ιστότοπος Chef’s Pencil δημιούργησε έναν χάρτη που δείχνει τα πιο δημοφιλή χριστουγεννιάτικα πιάτα σε όλο τον κόσμο
Στις κορυφαίες προτιμήσεις ανθρώπων από όλο τον πλανήτη η ελληνική κουζίνα. Τα πιο δημοφιλή πιάτα και οι προτάσεις.
Η σωστή προετοιμασία και οργάνωση στην κουζίνα είναι το παν
Για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, το Χριστόψωμο είναι ευλογημένο ψωμί. Το κόβουν ανήμερα τα Χριστούγεννα, ανταλλάσσοντας πολλές ευχές.
Έχετε ό,τι χρειάζεστε για να φτιάξετε και να σερβίρετε την γαλοπούλα τα Χριστούγεννα;
Σήμερα στα Τρίκαλα η γαστρονομία έχει το δικό της ξεχωριστό brand name «Meteorisimo», μέσω του οποίου διασυνδέεται ο γαστρονομικός πολιτισμός με τα τοπικά προϊόντα και τη σύγχρονη γαστρονομία
Εύκολη συνταγή για σπιτικές κροκέτες τόνου
Μάθετε να φτιάχνετε κι εσείς αυτή τη διάσημη σαλάτα αντί να την παραγγέλνετε. Συνδυάζεται ιδανικά με ζυμαρικά και ψητά κρεατικά. Ό,τι πρέπει για ένα γρήγορο και ελαφρύ μεσημεριανό
Ο πληθωρισμός πλήττει σκληρά τις τιμές των τροφίμων. Τι συμβιβασμούς πρέπει να κάνει, λοιπόν, κάποιος στην κουζίνα του;
Ιδανική για όσους κάνουν δίαιτα ή όσους προσέχουν τη διατροφή τους
Απέχει 45 λεπτά από την πόλη, δεν έχει μενού και τα φαγητά μαγειρεύονται αποκλειστικά σε πήλινα σκεύη
Χριστουγεννιάτικα γλυκά με σοκολάτα, κανέλα και - φυσικά - μπόλικο, ελληνικότατο μέλι για να απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας.
Πεντανόστιμες, πρωτότυπες, εύκολες και γρήγορες συνταγές!
Φέτος τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά δοκιμάζουμε κορυφαία γιορτινά ποτά από όλο τον κόσμο και δίνουμε νέα διάσταση στις γιορτές.
Παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα φαγητά από όλη την Ελλάδα για να εμπνευστούμε για το γιορτινό μας τραπέζι και να τα απολαύσουμε όπως παλιά.
Η μπαγκέτα είναι το σύμβολο της γαλλικής κουζίνας
Φρέσκα σαλατικά και μυρωδικά καλλιεργούνται 30 μέτρα κάτω από τους δρόμους του Λονδίνου.
Ενημερωθείτε για τον βιγκανισμό, δείτε πώς μπορείτε να υποκαταστήσετε τα ζωικά προϊόντα, απολαύστε οικολογικά καλλυντικά και ρούχα, ακόμα και μαθήματα γιόγκα.
Γιορτινές βραδιές τον καιρό του πληθωρισμού
Τα... συμπτώματα που θα εμφανιστούν και τα υποκατάστατα που μπορείτε να απολαύσετε.
Φτιάξτε το σαν επαγγελματίας pastry chef και κερδίστε ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους
Το φουά γκρα είναι λιπαρό γαστρονομικό έδεσμα από το συκώτι χήνας ή πάπιας και αποτελούσε βασική διατροφική συνήθεια της βασιλικής οικογένειας.
Έργα τέχνης, live performances -από όπερα μέχρι σύγχρονο ηλεκτρονικό ήχο - και multi culture food pairing, είναι μερικά από όσα πρόκειται να δούμε την Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, στο 2ο κατά σειρά Σymposio
Δύο χειμωνιάτικες συνταγές για απολαυστική σπανακόπιτα και γευστικότατο ρολό κιμά με την ευκολία του airfryer.
Επιλέχθηκε μεταξύ 4.434 τυριών από 42 χώρες.
Η μπύρα χωρίς αλκοόλ είναι εδώ και πολύ καιρό κάτι το συνηθισμένο. Κρασί χωρίς αλκοόλ όμως όχι. Σιγά-σιγά κατακτά έδαφος, αν και είναι αρκετά πιο ακριβό.
Εύκολη συνταγή για πικάντικη καρμπονάρα με ντομάτα
Λαμβάνοντας το Χρυσό Μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου, τοποθετήθηκε στο top 3 των κρασιών
Αγαπημένο όσπριο, δημοφιλές πιάτο της ελληνικής κουζίνας με σημαντική διατροφική αξία.
«Η Ελλάδα αγκαλιάζει γεύσεις της τουρκικής κουζίνας»
Ποια είναι η ιδανική ώρα για να τη απολαμβάνουμε και πόσα κομμάτια είναι αρκετά;
Πιθανότατα να καταναλώνετε κάποια μορφή καφεΐνης όσο το διαβάζετε αυτό...
Η πορεία της σοκολάτας από «αμβρωσία» στα ράφια των σούπερ μάρκετ
Τα λαχταριστά και αγαπημένα μακαρόνια έχουν μεγάλη ιστορία και μάλιστα από την αρχαιότητα. Πολλοί λαοί διεκδίκησαν την «πρωτιά», ωστόσο στην Αρχαία Ελλάδα φαίνεται να αποτελούσαν βασική διατροφική επιλογή και λιχουδιά.
Πλούσιες γεύσεις από την Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες του 19ου συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO.
Συνταγή για να απογειώσετε τις πένες σας
Φτιάχνουμε εύκολα και γρήγορα λαχταριστή στραπατσάδα ή καγιανά
Τι πρέπει να αλλάξουμε;
Αυτό που συμβαίνει στο ανανεωμένο και φρέσκο εστιατόριο του Μουσείου, είναι η νέα συνεργασία με το Αρχείο Ακριθάκη που φέρνει στην Αθήνα της δεκαετίας του 2020 το Βερολίνο των δεκαετιών του 1970, του ’80 και του ’90, το Βερολίνο της Φώφης Ακριθάκη, μέσα από έργα τέχνης και ντοκουμέντα. Ζωντανεύει την ατμόσφαιρα του περίφημου εστιατορίου που παρέμεινε καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του, από το 1977 έως το 1995, το στέκι, ο τόπος συναναστροφής, το κορυφαίο εστιατόριο του Βερολίνου.
Σάντουιτς κοτόπουλου, ιδανικό σνακ για την δουλειά ή και για το σπίτι
Η πρώτη καταγραφή της τουρκικής κουζίνας στον γαλλικό οδηγό υψηλής γαστρονομίας Michelin είναι γεγονός.
Φτιάχνουμε σπιτικό σουβλάκι και το απολαμβάνουμε χωρίς ενοχές
Η έρευνα διαπιστώνει επίσης ότι οι Έλληνες μεταξύ 15-24 ετών τρώνε τα περισσότερα σπιτικά μαγειρεμένα βραδινά γεύματα (4.5 ανά εβδομάδα), παραπάνω και από τις μεγαλύτερες σε ηλικία ομάδες
Τι έδειξε η σύγκριση των δύο αγαπημένων ροφημάτων μέσα από τις πολυάριθμες επιστημονικές έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, τα οφέλη και τη γενικότερη επίδρασή τους στην υγεία
Πέραν των δροσερών χυμών με φρέσκα φρούτα, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας φυσικό αναψυκτικό.
Είναι μυοσφαιρίνη, μια πρωτεΐνη που δίνει στο ωμό κρέας την χαρακτηριστική του κόκκινη απόχρωση.
Τουλάχιστον ένα από αυτά είναι κάτι που πολλοί βάζουν στο τραπέζι τους καθημερινά.
Το αγαπημένο μας ρυζόγαλο, που το συνδυάζουμε πάντα με τη ζαχαροπλαστική της γιαγιάς, είναι ένα υγιεινό και εύγευστο επιδόρπιο.
Εύκολη, γρήγορη και οικονομική
Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος
Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη
Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος
Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673
ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442