Τρίτη 23 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Οι 4+1 καλύτερες ταινίες του Σαββατοκύριακου

Οι 4+1 καλύτερες ταινίες του Σαββατοκύριακου

...

Επιμέλεια-επιλογή: Μαρία Παπουτσή

Επιλέξαμε και προτείνουμε για το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου τις παρακάτω ταινίες:

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


ΑΓΕΦΥΡΩΤΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ – ΣΚΑΪ 22:10
(An Unfinished Life)
Κοινωνική,
αμερικανική ταινία του 2005
Σκηνοθεσία: Λάσε Χάλστρομ
Παίζουν: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Τζένιφερ Λόπεζ, Μόργκαν Φρίμαν
Διάρκεια: 108′


Ένας πρώην αγρότης σοκαρισμένος ακόμη από το θάνατο του γιου του πριν από μια δεκαετία έχει αφήσει τη φάρμα του να καταστραφεί μαζί με το γάμο του. Μια μέρα εμφανίζεται το πρόσωπο εκείνο που θεωρεί υπεύθυνο για τον θάνατο του γιου του, η νύφη του. Έρχεται άφραγκη και κυνηγημένη, συνοδευόμενη από την κόρη της, για την οποία ορκίζεται ότι είναι η εγγονή του, που μέχρι τώρα αγνοούσε την ύπαρξη της. Ξαφνικά η ήσυχη ζωή του ταράζεται…

ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΣΤΟΡΓΗΣ – STAR 23:40
(The Bind Side)
Δραματική
, αμερικανικής παραγωγής ταινία του 2009
Σκηνοθεσία: Τζον Λι Χάνκοκ
Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Κάθι Μπέιτς, Τιμ Μακ Γκρο, Κουίντον Άαρον
Διάρκεια: 119′

Η ταινία εστιάζει στο ανατρεπτικό και συναρπαστικό ταξίδι ενός άστεγου έφηβου, που βρίσκει σπίτι, αγάπη, οικογένεια και καταφέρνει να αναδειχθεί σε αστέρι του μπέιζμπολ.

O Μάικλ Όχερ γνωρίζει λίγα πράγματα για την οικογένεια του. Ακόμα λιγότερα γνωρίζει για τα σπορ. Αυτό, που ξέρει καλύτερα ο άστεγος νεαρός, είναι οι δρόμοι και τα σκοτεινά σοκάκια του Μέμφις.Η καλοαναθρεμμένη Λι – Αν Τουόχι ξέρει ελάχιστα για τον κόσμο του Μάικλ. Ωστόσο όταν εκείνη και ο νεαρός συναντιούνται, εκείνος βρίσκει ένα σπίτι και η οικογένεια Τουόχι όμως βρίσκει κάποιον, που της αλλάζει τη ζωή: έναν νέο αγαπημένο γιο και αδελφό. Ο εύσωμος και περιθωριακό νεαρός με τη βοήθεια και την υποστήριξη της νέας του οικογένειας και ιδίως της Λι – Αν κατορθώνει να ξεπεράσει τα προβλήματα του και να αναδειχθεί στο νέο αστέρι του αμερικανικού ποδοσφαίρου…

  • Βασίζεται στο best seller βιβλίο του Mάικλ Λιούις «The Blind Side:Evolution of a game» και αφορά στην αληθινή ιστορία του παίκτη του αμερικάνικου ποδοσφαίρου Μάικλ Όχερ.
    Το budget της ταινίας ήταν μόλις 26 εκατομμύρια δολάρια και απέφερε σε εισπράξεις, μόνο κατά την προβολή της στις ΗΠΑ, 240 εκατομμύρια δολάρια.
    Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στην πολιτεία της Τζόρτζια.
    Για την ερμηνεία της η Σάντρα Μπούλοκ βραβεύθηκε με Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου και Χρυσή Σφαίρα.


ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΡΑΣΟΣ – ΑΝΤ1 01:30
(True Grit)
Γουέστερν
,
αμερικανικής παραγωγής 2010
Σκηνοθέτες: Τζόελ και Ίθαν Κοέν
Παίζουν: Τζεφ Μπρίτζες, Ματ Ντέιμον, Τζος Μπρόλιν, Χέιλι Στάινφελντ
Διάρκεια: 110′



Τα ιδιοφυή αδέλφια αποδομούν όπως εκείνα και μόνο εκείνα ξέρουν την πρωτότυπη ιστορία αυτοδικίας -τοποθετημένη στα 1870, αμέσως μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο- με στόχο να φωτίσουν την ψυχοσύνθεση της πρωταγωνίστριας, Μάτι Ρος, μιας δεκατετράχρονης που θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη για το φόνο του πατέρα της κι αποφασίζει να πάρει το νόμο στα χέρια της.

Φτάνει, λοιπόν, στο Αρκάνσας με σκοπό να βρει το δειλό Τομ Τσέινι που λέγεται πως σκότωσε τον πατέρα της και ζητά τη βοήθεια ενός φιλικού προς το αλκοόλ, μονόφθαλμου, ομοσπονδιακού αστυνομικού, του Ρούστερ Κόγκμπερν, ο οποίος, παρά τις αρχικές του αντιρρήσεις, δέχεται τελικά να τη βοηθήσει, και να τον καταδιώξει. Τον Τσέινι όμως καταδιώκει και ένας άλλος αστυνομικός, ο Λα Μπιφ, που θέλει κι αυτός από την πλευρά του να τον συλλάβει και να τον παραδώσει στις αρχές του Τέξας, ώστε να δικαστεί εκεί κι εκείνος να πάρει την αμοιβή της επικήρυξής του… Οι τρεις τους τώρα, καθένας για τους δικούς του λόγους, αναζητούν τον Τσέινι δίχως να ξέρει κανείς τους πού θα τους βγάλει αυτή η περιπέτεια…

  • Ήταν υποψήφια για 10 Όσκαρ: καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, διασκευασμένου σεναρίου, Α’ ανδρικού ρόλου, Β’ γυναικείου ρόλου, καλλιτεχνικής διεύθυνσης, φωτογραφίας, κοστουμιών, μίξης ήχου και μοντάζ ηχητικών εφέ. Άνοιξε το 61ο Φεστιβάλ Βερολίνου στις 10 Φεβρουαρίου 2011.
ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Η ΣΚΥΛΑ – ΕΡΤ3 22:00
(Scarlet Street)
Φιλμ Νουάρ, αμερικανικής παραγωγής του 1945
Σκηνοθεσία: Φριτς Λανγκ
Παίζουν: Έντουαρντ Ρόμπινσον, Τζόαν Μπένετ, Νταν Ντούρια
Διάρκεια: 103′



Το πρώτο μεγάλο φιλμ νουάρ, που έδειξε το δρόμο ακόμα και στο μετρ του είδους Φριτς Λανγκ (γύρισε το ριμέικ 14 χρόνια αργότερα). Η ιστορία, βασίζεται στο μυθιστόρημα (και στη συνέχεια θεατρικό έργο) των Georges de La Fouchardière και André Mouézy-Éon.
Η Σκύλα είναι μια από τις καλύτερες δημιουργίες της εποχής. Βρισκόμαστε στο 1931 και η ταινία αποτελεί μόλις τη δεύτερη με ήχο του Jean Renoir. Σε αντίθεση όμως με τις περισσότερες ταινίες οι οποίες εκείνη την εποχή ήταν ένα κινηματογραφημένο θέατρο, ο Renoir παραδίδει μαθήματα σκηνοθεσίας και μας παρουσιάζει μια απλή μεν, σκληρή και ρεαλιστική δε ιστορία, γύρω από τα
ανθρώπινα πάθη. Πολύ τολμηρή, επίσης, για την εποχή της. Πρόκειται για ένα μεγαλειώδες μελόδραμα, με έξοχες σκωπτικές πινελιές, που αφηγείται ένα τραγικό love story καταδικασμένο να μην αντέξει κάτω από το βάρος ενός ανελέητου κοινωνικού κυνισμού.

ΑΟΡΑΤΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ – MEGA 01:45

(The Ghost Writer)
Θρίλερ
, αμερικανικής παραγωγής του 2010
Σκηνοθεσία: Ρόμαν Πολάνσκι
Παίζουν: Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, Πιρς Μπρόσναν, Τζέιμς Μπελούσι, Τίμοθι Χάτον, Κιμ Κατράλ
Διάρκεια: 128′


Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μπεστ σέλερ του συγγραφέα Ρόμπερτ Χάρις.
Πρόκειται για την ιστορία ενός πρώην Βρετανού πρωθυπουργού, του ‘Ανταμ Λανγκ, που βρίσκει καταφύγιο σε ένα νησί στα ανατολικά παράλια των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όπου και γράφει την αυτοβιογραφία του.


Δείτε τι παίζει τώρα και όλες τις ταινίες της ημέρας


entertainment.in.gr

Sports in

Οι λίγκες και οι παίκτες στα «χαρακώματα» με την FIFA – Επιστολή στην Κομισιόν κατά της ομοσπονδίας

Το κλίμα «μυρίζει μπαρούτι» και οι λίγκες μαζί με την παγκόσμια ένωση παικτών, ζητούν από την Κομισιόν να παρέμβει βάζοντας φρένο στα πλάνα της FIFA

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024