Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Evija : Το ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο της Lotus

Evija : Το ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο της Lotus

Η Lotus αποκάλυψε την ονομασία του νέου ηλεκτροκίνητου hypercar εν όψει της πρεμιέρας του, στα μέσα Ιουλίου.

H βρετανική φίρμα θα συνεχίσει την παράδοση που θέλει όλα τα μοντέλα της να υιοθετούν ονομασία που ξεκινά με το γράμμα «Ε» και με το νέο ηλεκτροκίνητο hypercar που ετοιμάζει και το οποίο σύμφωνα με το νεότερο teaser-video της Lotus θα «ακούει» στην ονομασία Evija.

Πέρα από την ονομασία, το νέο teaser αφήνει σε κοινή θέα τον κόκκινο διακόπτη εκκίνησης, τα χειριστήρια των ηλεκτρικών παραθύρων και τον επιλογέα του αυτόματου κιβωτίου. Επίσης, εκτός από το όνομα Evija που διακρίνεται στον ψηφιακό πίνακα οργάνων, το εσωτερικό του νέου υπεραυτοκινήτου δείχνει να διαθέτει ατμοσφαιρικό φωτισμό από LED που βρίσκονται στη βάση του παρμπρίζ και διατρέχουν όλη την έκταση του ταμπλό.

Σε ό,τι αφορά τα πιο ουσιώδη χαρακτηριστικά του βρετανικού hypercar, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, θα προσφέρει ισχύ που θα ξεπερνά τους 1.000 ίππους ενώ οι μπαταρίες με τις οποίες θα εξοπλίζεται θα εξασφαλίζουν αυτονομία περίπου 400 χλμ.

Το ηλεκτρικό σύνολο θα αποτελεί προϊόν συνεξέλιξης της Lotus και τoυ τμήματος Advanced Engineering της Williams ενώ αναφορικά με τη σχεδίαση, η Evija αναμένεται να έχει αντίστοιχο μήκος με την Evora, διαθέτοντας ωστόσο μεγαλύτερο πλάτος αλλά και χαμηλότερο ύψος.

Παράλληλα, στην κατασκευή της αναμένεται να αξιοποιηθούν εκτεταμένες ποσότητες ανθρακονήματος προκειμένου να διατηρηθεί το βάρος σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα.
Τα αποκαλυπτήρια του νέου μοντέλου αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις 16 Ιουλίου στο Λονδίνο, ενώ όπως έχει ήδη ανακοινώσει η Lotus επιφυλάσσει μερικές ακόμα πληροφορίες για το φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood όπου η Evija αναμένεται ανα πραγματοποιήσει μια ινγκόγνιτο εμφάνιση.

Sports in

Τάισον: «Χαρούμενος που πήρα ακόμη ένα βραβείο, ανυπομονώ για τη νέα σεζόν» (pic)

Ο Τάισον αναφέρθηκε στο βραβείο του καλύτερου πασέρ του πρωταθλήματος, αλλά και στη νέα χρονιά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024