Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Ζητάω μια... πρώτη ευκαιρία - Προγραμματικοί σκελετοί στο συρτάρι του Μητσοτάκη

Τσίπρας: Ζητάω μια… πρώτη ευκαιρία – Προγραμματικοί σκελετοί στο συρτάρι του Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός άσκησε δριμεία κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ για την επόμενη ημέρα, σημειώνοντας πως έχει στο συρτάρι του προγραμματικούς σκελετούς και υποστηρίζοντας ότι η ΝΔ έχει πει ότι θα κόψει συντάξεις. Επέμεινε δε, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μιλήσει για 7ημερη εργασία και ότι θα κάνει περικοπές επιδομάτων και απολύσεις στο Δημόσιο

Με ευθείες βολές κατά του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, ξεκίνησε τη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύοντας παράλληλα «καρφιά» για τη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ. Την ίδια ώρα, λίγες μόνο ώρες μετά την «αφέλεια» που παραδέχτηκε πως είχε το 2015 ότι οι εταίροι μας δεν θα μας πίεζαν, υποστήριξε αυτή τη φορά πως στις Βρυξέλλες του την είχαν στημένη, ενώ κάλεσε τον ελληνικό λαό να του δώσει μια πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσει με λυμένα χέρια.

Οπως είπε αναφερόμενος στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, ήταν μία σκληρή συνέντευξη και εξέφρασε ενόχληση γιατί κατά τη διάρκεια της συνέντευξης δεν δόθηκε χρόνος για τα σοβαρά οικονομικά και εθνικά θέματα. «Το χάρηκα και το διασκέδασα. Εγώ δεν κρύβομαι από τους πολίτες» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, καταλογίζοντας στην Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έχει επιλέξει να κάνει ασφαλή διέλευση σε αυτές τις εκλογές.

«Επιλέγει ασφαλή επικοινωνιακά περιβάλλοντα και απέφυγε το debate με εμένα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της ΝΔ έχει στο συρτάρι του «προγραμματικούς» σκελετούς, τους οποίους άθελά του ο ίδιος έχει κάνει γνωστούς. «Γι’ αυτό και οι επικοινωνιολόγοι του, του είπαν να μην πάει σε debate. Υπάρχει η αίσθηση ότι αν αύριο εκλεγεί ο κ. Μητσοτάκης δεν θα την κατηγορήσει κανένας αν θα εφαρμόσει το 1 προς 5 στο δημόσιο, αν πάει σε απολύσεις, αν κόψει συντάξεις, αν εφαρμόσει την 7μερη εργασία. Αυτά τα έχει πει, για τον κόσμο είναι γνωστά…».

«Να μας εξηγήσουν γιατί το ασφαλιστικό χρειάζεται νέα μεταρρύθμιση» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θύμισε παλαιότερη συνέντευξη του αρχηγού της ΝΔ, στην οποία είχε δηλώσει ότι θα κόψει τις επικουρικές συντάξεις. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση απέτρεψε την περικοπή της προσωπικής διαφοράς και ότι διασφάλισε ότι δεν μειωθούν περαιτέρω οι συντάξεις και θα υπάρξει μικρή αύξηση.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επέμεινε ότι η ΝΔ δεν διέψευσε το σχέδιο της για πιστοληπτική γραμμή και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι θέλει να δώσει σε ιδιώτες την επικουρική ασφάλιση. Στην συνέχεια, εξαπέλυσε επίθεση σε όλους τους πρώην πρωθυπουργούς από τον Κώστα Καραμανλή έως τον Αντώνη Σαμαρά κατηγορώντας τους ότι άφησαν τεράστια ελλείμματα, ενώ εκείνος αφήνει πλεόνασμα και είπε ότι το 83% των φόρων επιβλήθηκαν την περίοδο Σαμαρά.

«Μου την είχαν στημένη στις Βρυξέλλες»

Αναφερόμενος στην περίφημη πολύωρη διαπραγμάτευση το καλοκαίρι του 2015, στις Βρυξέλλες, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε πως… του την είχαν στημένη και αναφερόμενος στον Γιάνη Βαρουφάκη είπε ότι «και ο Μέσι της πολιτικής να ήταν τότε δεν θα μπορούσε να καταφέρει τίποτα γιατί οι εταίροι είχαν αποφασίσει να μας πετάξουν από το ευρώ».

«Και καλύτερα προετοιμασμένοι να είμαστε δεν θα άλλαζε κάτι, αφού είχαν πάρει την καταστροφική -και γι’ αυτούς- απόφαση για Grexit» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε πως «το μόνο που μπορείτε να μας χρεώσετε είναι ότι είχαμε δημιουργήσει προσδοκίες ότι θα βγαίναμε πιο γρήγορα από την κρίση. Είναι άλλο να με κατηγορούν για ψεύτη και άλλο να έχω τιμήσει την εντολή του ελληνικού λαού στο ακέραιο».

Ανοικτό το παιχνίδι – Ζητά μια… πρώτη ευκαιρία

Μιλώντας για τις εκλογές της Κυριακής, ο πρωθυπουργός τόνισε πως οι πολίτες «δεν μας γύρισαν την πλάτη, η κάλπη την Κυριακή θα είναι άδεια, το παιχνίδι είναι ανοικτό».

Είχα το δύσκολο προνόμιο να είμαι πρωθυπουργός στην εποχή των μνημονίων και τα κατάφερα, ανέφερε, συμπληρώνοντας: Ζητάω από τον ελληνικό λαό όχι μια δεύτερη ευκαιρία, αλλά μια πρώτη ευκαιρία να κριθώ με τα χέρια λυμένα.

Αμετανόητος για το Μάτι

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε αμετανόητος για ακόμη μια φορά για την τραγωδία στο Μάτι.

Ο πρωθυπουργός απέφυγε να απαντήσει γιατί δεν απέδωσε ευθύνες σε όσους δεν του είπαν ότι ήταν σε ζωντανή σύνδεση το βράδυ της τραγωδίας στο Μάτι και επιτέθηκε σε ΜΜΕ και αντιπολίτευση τα οποία, όπως υποστήριξε, επιχείρησαν τυμβωρυχία.

«Αυτό είναι το θέμα; Η επικοινωνιακή διαχείριση;» διερωτήθηκε και τόνισε πως ήταν αθλιότητα όλο εκείνο που έγινε τις επόμενες ημέρες. Εγινε τυμβωρυχία, είπε οργισμένος, προσθέτοντας ότι ένα χρόνο μετά τα ΜΜΕ και η αντιπολίτευση δεν ασχολούνται πώς θα ξανασταθούν αυτοί οι άνθρωποι στα πόδια τους.

«Ό,τι χρειαζόταν τότε το κάναμε αλλά παίζεται παιχνίδι, όπως και με το Μακεδονικό που δίχασαν τον ελληνικό λαό, ενώ ο Καραμανλής υπέγραφε σκέτο Μακεδονία» είπε ο πρωθυπουργός, θέλοντας άρον – άρον να αλλάξει θέμα και να αποφύγει για ακόμη μια φορά να δώσει σαφείς απαντήσεις.

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1

Η ΝΔ έχει καταφέρει να πει πολλά χωρίς να δεσμευτεί, αφού έχει αποφύγει την προγραμματική αντιπαράθεση. Τα στελέχη της αποκαλύπτουν σκελετούς όπως είναι η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, το 1 προς 5 στο δημόσιο. Είναι οι μεταρρυθμίσεις που ήθελε το ΔΝΤ και που εμείς αποτρέψαμε.Τρεις πολιτικές οικογένειες κυβερνούσαν για χρόνια τη χώρα και την οδήγησαν στον γκρεμό. Τώρα που την ανασύραμε από τον γκρεμό, μας κουνάνε το δάχτυλο και μας λένε ότι η Ελλάδα τους ανήκει. Το διακύβευμα των είναι: Θα επιστρέψουμε στο παρελθόν ή θα προχωρήσουμε μαζί;Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη. #ΤωραΣΥΡΙΖΑ #ΠροοδευτικηΣυμμαχια #εκλογες #εκλογες2019

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2019

Sports in

Αντετοκούνμπο: «Έλα έτοιμος έτσι ώστε να μην χρειαστεί να προετοιμαστείς» (vid)

Η ανάρτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο ενόψει και του φιλικού της Ελλάδας με τη Σερβία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024