![Ποιο είναι το κόλπο για να μην μαυρίζουν οι μπανάνες](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2019/10/ImgSrc-2019-10-19T095405.507.jpg)
Ποιο είναι το κόλπο για να μην μαυρίζουν οι μπανάνες
Πως μπορούν να διατηρηθούν οι μπανάνες στον πάγκο της κουζίνας κίτρινες και να μην γίνουν μαύρες;Οι μπανάνες περιέχουν τρία φυσικά σάκχαρα (σακχαρόζη, φρουκτόζη και γλυκόζη) σε συνδυασμό με ίνες.
Spotlight
-
Απίστευτη καταγγελία τουριστών: Οδηγός ταξί ζήτησε 100 ευρώ για διαδρομή 20 λεπτών και μετά τους ξυλοκόπησε
-
Πανικός σε παραλία - Καρχαρίας βγήκε στα ρηχά και σκόρπισε τον τρόμο
-
«Καμίνι» η χώρα για δωδέκατη μέρα - «Ακραία» θερμική καταπόνηση σε δύο περιοχές
-
Φρίκη: Στραγγάλισε κι έκαψε την «αγάπη της ζωής του» - Τραγικό τέλος για 21χρονη influencer
Πως μπορούν να διατηρηθούν οι μπανάνες στον πάγκο της κουζίνας κίτρινες και να μην γίνουν μαύρες;Οι μπανάνες περιέχουν τρία φυσικά σάκχαρα (σακχαρόζη, φρουκτόζη και γλυκόζη) σε συνδυασμό με ίνες.
Μια μπανάνα δίνει μια άμεση, διαρκή και ουσιαστική ώθηση ενέργειας. Για τον λόγο αυτό είναι το νούμερο ένα φρούτο στη διατροφή των κορυφαίων αθλητών στον κόσμο.
Το μόνο πρόβλημα με τις μπανάνες είναι ότι μετά από λίγες μόνο μέρες μαυρίζουν.
Βέβαια οι πολύ ώριμες μπανάνες, δηλαδή εκείνες που έχουν πολλές μαύρες πιτσίλες πάνω τους, είναι πολύ καλύτερες για την υγεία μας από τις κίτρινες ή τις ελαφρώς πράσινες. Ο λόγος είναι ότι τότε είναι πιο εύκολες στην πέψη τους από τον οργανισμό, ενώ έχει αποδειχθεί πως μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις