Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Το BBC ρώτησε την αρχηγό του Μαρόκου πόσες παίκτριες από την ομάδα είναι ομοφυλόφιλες - Τώρα ζητά συγγνώμη

Το BBC ρώτησε την αρχηγό του Μαρόκου πόσες παίκτριες από την ομάδα είναι ομοφυλόφιλες – Τώρα ζητά συγγνώμη

Η εν λόγω ερώτηση προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις

Να ζητήσει συγγνώμη αναγκάστηκε το BBC, λίγες ώρες αφότου ένας από τους δημοσιογράφους του ρώτησε την αρχηγό της εθνικής ομάδας γυναικών του Μαρόκου αν κάποιες παίκτριες από την ομάδα στο εν εξελίξει Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών είναι ομοφυλόφιλες.

Το Μαρόκο, μια χώρα με μουσουλμανική πλειοψηφία, είναι το πρώτο αραβικό έθνος που προκρίνεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο και οι επικριτές ισχυρίζονται ότι η ερώτηση που τέθηκε στην Γκιζλάν Τσέμπακ σε συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα έθεσε ενδεχομένως σε κίνδυνο την ασφάλεια της ομάδας.

Η σεξουαλική δραστηριότητα μεταξύ ανδρών ή γυναικών του ιδίου φύλου ποινικοποιείται στη βορειοαφρικανική χώρα, με μέγιστη ποινή φυλάκισης τριών ετών και πρόστιμο.

Αυτό ώθησε έναν δημοσιογράφο του BBC World Service να ρωτήσει την Chebbak πριν από τον εναρκτήριο αγώνα της ομάδας της με τη Γερμανία: «Στο Μαρόκο, είναι παράνομο να έχεις μια ομοφυλοφιλική σχέση. Έχετε γκέι παίκτρες στην ομάδα σας και πώς είναι η ζωή τους στο Μαρόκο;».

Ένας αξιωματούχος της FΙFA, ο οποίος συντόνιζε τη συνέντευξη Τύπου παρενέβη, λέγοντας: «Συγγνώμη, αυτή είναι μια πολύ πολιτική ερώτηση, οπότε θα μείνουμε μόνο στις ερωτήσεις που αφορούν το ποδόσφαιρο».

Αλλά ο δημοσιογράφος συνέχισε, επιμένοντας: «Δεν είναι πολιτικό, αφορά τους ανθρώπους. Παρακαλώ επιτρέψτε της να απαντήσει». Σε αυτό το σημείο, η Chebbak χαμογέλασε και κούνησε το κεφάλι της.

Συγγνώμη από το BBC

Μετά την έκταση που πήρε το εν λόγω θέμα, το BBC αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη για το περιστατικό, με εκπρόσωπο του BBC να δηλώνει στο CNN: «Αναγνωρίζουμε ότι η ερώτηση ήταν ακατάλληλη. Δεν είχαμε καμία πρόθεση να προκαλέσουμε βλάβη ή δυσφορία».

Το Μαρόκο δεν είναι μόνο το πρώτο αραβικό έθνος που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, αλλά αν η αμυντικός Nouhaila Benzina πάρει χρόνο συμμετοχής στο τουρνουά, θα γίνει η πρώτη παίκτρια που θα φοράει χιτζάμπ στην παγκόσμια διοργάνωση.

Η Τσέμπακ δήλωσε απαντώντας σε άλλη ερώτηση: «Είναι τιμή μας να είμαστε η πρώτη αραβική χώρα που θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών. Αισθανόμαστε ότι πρέπει να αναλάβουμε μια μεγάλη ευθύνη για να δείξουμε μια καλή εικόνα και να δείξουμε τα επιτεύγματα που έχει κάνει η μαροκινή ποδοσφαιρική ομάδα όσον αφορά την πρόοδο με την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Sports in

Αυτή είναι η νέα Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ

Διαβάστε ποια είναι η σύσταση της νέας εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ, μετά τις σημερινές εκλογές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024