Social media: Θεωρείται το να κάνουμε like σε φωτογραφίες άλλων απιστία;
Τι να κάνετε αν η συμπεριφορά του συντρόφου σας στα social media σας κάνει να νιώθετε άβολα.
Είναι το να κάνουμε like σε φωτογραφίες άλλων στα social media απιστία;
Ο ορισμός της προδοσίας ή της απιστίας μπορεί να είναι διαφορετικός για τον καθένα μας.
Ωστόσο δεν περιλαμβάνουν όλες οι περιπτώσεις απιστίας σωματική επαφή. Η συναισθηματική ή ψηφιακή απιστία εξακολουθεί να θεωρείται απιστία για πολλούς ανθρώπους.
Απιστία είναι οτιδήποτε σπάει τα όρια και την εμπιστοσύνη στη σχέση σας. Και εμπιστοσύνη σημαίνει να μπορείτε να βασιστείτε στο γεγονός ότι ο σύντροφός σας θα λάβει υπόψη του τις ανάγκες σας.
Αν έχετε εκφράσει τη δυσαρέσκειά σας για το ότι ο σύντροφός σας κάνει like σε φωτογραφίες άλλων γυναικών κι εκείνος συνεχίζει να το κάνει, παρόλο που ξέρει ότι σας κάνει να αισθάνεσθε άβολα, μπορεί να μην είναι και τόσο αξιόπιστος αυτή τη στιγμή.
Στην ουσία, βάζει την επιθυμία του να αλληλεπιδράσει με άλλους ανθρώπους πάνω από τη δική σας ανάγκη να αισθάνεστε ασφαλείς στη σχέση σας.
Όλοι έχουμε διαφορετικές ανασφάλειες, ανάγκες και προσδοκίες σε μια σχέση
Ίσως υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που μπορεί να είναι εντάξει με αυτό που κάνει ο σύντροφός σας. Εσείς δεν είστε. Και αυτό είναι εντάξει.
Μην αφήσετε κάποιον σας πείσει ότι αυτό οφείλεται στις δικές σας ανασφάλειες ή ότι οι ανησυχίες σας δεν είναι βάσιμες.
Για να έχουμε μια υγιή σχέση, πρέπει να μπορούμε να συμβιβαζόμαστε και να προσαρμόζουμε τις πράξεις μας ανάλογα με τις μοναδικές ανάγκες του συντρόφου μας.
Ο σύντροφός σας δεν φαίνεται να είναι πρόθυμος να το κάνει αυτό.
Σίγουρα υπάρχουν κάποια πράγματα στα οποία θα πρέπει κι εσείς να συμβιβαστείτε. Αλλά αυτό δεν πρέπει να είναι ένα από αυτά τα πράγματα, καθώς έτσι θυσιάζετε κάποιες από τις βασικές ανάγκες σε μια σχέση – να νιώθετε, δηλαδή, ότι σας εκτιμούν, ότι σας σέβονται και ότι σας αγαπούν.
Σας αξίζει να αισθάνεσθε ότι είστε ξεχωριστοί και αγαπητοί
Το αν αυτό θεωρείται ή όχι απιστία, έχει λίγη σημασία. Ο σύντροφός σας κάνει κάτι που σας στενοχωρεί και αντί να ακούσει τις ανησυχίες σας, σας απορρίπτει.
Δεν είστε υποχρεωμένοι να αποδεχτείτε τη συμπεριφορά του αν δεν σας ικανοποιεί.
Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι μια ειλικρινή συζήτηση χωρίς νεύρα και φωνές. Εξηγήστε του με ηρεμία ότι η συμπεριφορά του σας ενοχλεί και θα θέλατε να τη σταματήσει.
Αν είναι πρόθυμος να σας ακούσει, να σας καταλάβει και να λάβει μέτρα για να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο ασφαλής στη σχέση σας, τότε υπάρχει ελπίδα ότι οι δυο σας θα μπορούσατε να είστε ευτυχισμένοι μαζί.
Αν συνεχίσει να απορρίπτει τις ανησυχίες σας, πιθανότατα θα το κάνει και με άλλα θέματα που είναι σημαντικά για εσάς στο μέλλον και στο τέλος θα βρεθείτε να ανέχεστε συνεχώς συμπεριφορές που σας πληγώνουν.
Πηγή Vita.gr
- Ελβετία: «Εξομολόγηση» στο… avatar του Ιησού με βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης
- Εθνική ομάδα: Με πέντε ώρες καθυστέρηση έφυγε από το Λονδίνο
- «Μην υποτιμάτε τις απειλές της Ρωσίας», προειδοποιεί ο Όρμπαν
- Κόνορ ΜακΓκρέγκορ: Ένοχος για βιασμό ο σούπερ σταρ του MMA – Θα πληρώσει 250.000 δολάρια
- Έκλεβαν καταστήματα με ρούχα και σούπερ μάρκετ στο κέντρο της Αθήνας – Συνελήφθησαν δύο νεαρές
- Σε Αθήνα και Άγκυρα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε