Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση με συμβασιούχους πυροσβέστες - «Ήρωες για την κυβέρνηση, αλλά άλυτα τα προβλήματά τους»

ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση με συμβασιούχους πυροσβέστες – «Ήρωες για την κυβέρνηση, αλλά άλυτα τα προβλήματά τους»

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με συμβασιούχους πυροσβέστες για να τους εκφράσει τη στήριξη του κόμματος στα αιτήματά τους

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών (ΠΟΠΥΣΥΠ).

Οι συμβασιούχοι πυροσβέστες ζητούν την άμεση κάλυψη των 3.600 οργανικών κενών στο Πυροσβεστικό Σώμα

Σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Ήρωες οι πυροσβέστες για την κυβέρνηση, αλλά χωρίς μέριμνα για τα άλυτα εργασιακά και ασφαλιστικά προβλήματά τους!»

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι με αφορμή τη σημερινή συγκέντρωση ένστολης διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών (ΠΟΠΥΣΥΠ), συναντήθηκαν την Πέμπτη 18 Ιουλίου με αντιπροσωπεία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποτελούμενη από τον πρόεδρο της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλο, τον Τομεάρχη Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Συμεών Κεδίκογλου και τη γραμματέα της ΚΟ, Θεοδώρα Τζάκρη.

Εκ μέρους της ΠΟΠΥΣΥΠ, συμμετείχαν ο πρόεδρός της, Αλέξανδρος Φαραντάκης, ο αναπ. γραμματέας, Θανάσης Κορμπύλας, και το μέλος, Ευάγγελος Τσουκαλάς.

Πυροσβέστες επιχειρούν σε φωτιά σε οικία στα Ίσθμια.

Τα προβλήματα των πυροσβεστών

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας αναφέρθηκαν αναλυτικά στα σοβαρά εργασιακά και ασφαλιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες. Συγκεκριμένα, ζητούν την άμεση κάλυψη των 3.600 οργανικών κενών στο Πυροσβεστικό Σώμα από τους συμβασιούχους πυροσβέστες, καθώς και την άμεση μονιμοποίηση των 430 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης. Επιπλέον, ζητούν τη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο μόνιμο προσωπικό, αλλά και τη χρηματική αποζημίωση των ωρών υπερεργασίας, και όχι την «αποζημίωσή» τους σε ρεπό, που εξάλλου δεν δίνονται σχεδόν ποτέ.

Τέλος, τόνισαν την ανάγκη να τερματιστεί η απαράδεκτη πρακτική σε βάρος των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης και των συμβασιούχων, οι οποίοι σε περίπτωση που τραυματισθούν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος χάνουν τα ημερομίσθια για τις ημέρες που τίθενται αναγκαστικά σε καθεστώς υπηρεσίας γραφείου!

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, δεσμεύτηκαν ότι θα στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των πυροσβεστών με σειρά άμεσων κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων προς την κυβέρνηση.

«Γιατί η αναγνώριση των πολύτιμων υπηρεσιών που προσφέρουν οι πυροσβέστες δεν πρέπει να μένει στα λόγια, αλλά πρέπει να αισθάνονται ότι η Πολιτεία βρίσκεται δίπλα τους!», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Sports in

Διαλύεται η «Ρεάλ» του παγκοσμίου πόλο

Αποχωρεί ο βασικός επενδυτής από την Προ Ρέκο που μπαίνει σε καθεστώς εκκαθάρισης και βλέπει τους σταρ της να αποχωρούν – Στη Γιουγκ ο Κάκκαρης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024