Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: «Πυρά» κατά της Βούλτεψη - Το σχόλιο για «τις μπανιέρες στη Μαδρίτη» που ξεσήκωσε αντιδράσεις

ΣΥΡΙΖΑ: «Πυρά» κατά της Βούλτεψη – Το σχόλιο για «τις μπανιέρες στη Μαδρίτη» που ξεσήκωσε αντιδράσεις

«Έχει βάλει στόχο να σπάσει κάθε ρεκόρ γραφικότητας», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, μετά τις δηλώσεις της Σοφίας Βούλτεψη για την ακρίβεια και την στεγαστική κρίση.

Τη δηκτική αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουν προκαλέσει τα σχόλια της Σοφίας Βούλτεψη σε τηλεοπτική εκπομπή.

Η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, μιλώντας στο Action 24, αναφέρθηκε στην έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας σχετικά με τα ζητήματα της ακρίβειας και της στεγαστικής κρίσης που ταλανίζουν τη χώρα μας και ουσιαστικά διαφώνησε με τα δεδομένα που παρουσιάστηκαν, καθώς αφορούν «συγκεκριμένες χρονικές περιόδους».

«Δεν ζούμε σε ένα γαλατικό χωριό, ταξιδεύουμε κι εμείς στο εξωτερικό», τόνισε η κα Βούλτεψη.

Στη συνέχεια, επιχειρώντας να πείσει ότι η Ελλάδα δεν είναι από τις ακριβότερες χώρες στην ευρωζώνη υποστήριξε ότι το πρόβλημα είναι πως η χώρα μας εισάγει περισσότερα από όσα εξάγει.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «το κόστος ζωής δεν οφείλεται μόνο στα προϊόντα αλλά και στα ενοίκια. Στη Μαδρίτη θέλεις 600 ευρώ για ένα δωμάτιο χωρίς μπάνιο. Στις μπανιέρες κοιμούνται στη Μαδρίτη. Χρησιμοποιούνε και τις μπανιέρες για να κοιμηθούν εκεί. Αυτά τώρα επειδή ήμουν εκεί».

Και πρόσθεσε: «Το κόστος ζωής είναι συνισταμένη πολλών πραγματων, υπηρεσιών και παροχών. Επειδή πάμε κι εμείς στο εξωτερικό, δεν πληρώνουμε φτηνότερα ούτε στα εστιατόρια, ούτε στα μπακάλικα. Δεν είναι αλήθεια ότι έξω είναι φτηνά κι εδώ είναι ακριβά… Υπάρχουν χώρες που τα εισιτήρια στα ΜΜΜ έχουν τετραπλάσια τιμή».

Δείτε τις δηλώσεις της

«Στόχος της να σπάσει κάθε ρεκόρ γραφικότητας»

Τα παραπάνω σχόλια της κα Βούλτεψη προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι η υφυπουργός «έχει βάλει στόχο να σπάσει κάθε ρεκόρ γραφικότητας».

Όπως αναφέρει, «μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, η υφυπουργός Μετανάστευσης αμφισβήτησε την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία τεκμηριώνει πως η Ελλάδα είναι από τις ακριβότερες χώρες της Ευρωζώνης σε μια σειρά βασικά προϊόντα».

«Να πούμε πως μας προκαλούν έκπληξη οι τοποθετήσεις της, θα ήταν ψέματα»

«Τα… επιχειρήματα που χρησιμοποίησε προς τούτο ήταν ότι και η ίδια ταξιδεύει στο εξωτερικό και βλέπει τις τιμές», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, τονίζοντας ότι «το ακόμη πιο ατράνταχτο επιχείρημα της υφυπουργού του κ. Μητσοτάκη, επίσης προϊόν της επιτόπιας παρατήρησης που διεξάγει συστηματικά καθώς ταξιδεύει, ήταν ότι στην Ισπανία κοιμούνται στις μπανιέρες λόγω των ακριβών ενοικίων, ενώ στην Ελλάδα είναι… πάμφθηνα».

«Να πούμε πως μας προκαλούν έκπληξη οι τοποθετήσεις της, θα ήταν ψέματα. Η ίδια άλλωστε, όταν ρωτήθηκε χθες στον τηλεοπτικό ΣΚΑΙ για την ακρίβεια, την απέδωσε στα… οκτώ πραξικοπήματα που έχουν γίνει στις χώρες της Αφρικής! Η θεωρία του χάους φαίνεται πως έχει γίνει της μόδας στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Sports in

Ο Λαμίν Γιαμάλ απολαμβάνει τις διακοπές του στην Ελλάδα (pic)

Ο Λαμίν Γιαμάλ, μετά την κατάκτηση του Euro 2024 με την Ισπανία, επέλεξε την Ελλάδα για τις διακοπές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024