Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Αποκάλυψη - Η Hello Kitty δεν είναι γάτα, είναι μια λευκή κοπέλα της μεσαίας τάξης του Λονδίνου

Αποκάλυψη – Η Hello Kitty δεν είναι γάτα, είναι μια λευκή κοπέλα της μεσαίας τάξης του Λονδίνου

Η είδηση προκάλεσε οργή μεταξύ των Λονδρέζων με ταξική συνείδηση, οι οποίοι πίστευαν ότι η Μις Κίτι είναι ένα κοινό αιλουροειδές.

Με μια αποκάλυψη που έχει προκαλέσει σοκ στην κοινότητα των ζώων κινουμένων σχεδίων, η μητρική εταιρεία της Hello Kitty, η Sanrio, μόλις ανακοίνωσε ότι η παγκοσμίως γνωστή γάτα δεν είναι, στην πραγματικότητα, γάτα.

Η διευθύντρια της εταιρείας για τη λιανική επιχειρηματική ανάπτυξη, Jill Cook, έκανε τη συγκεχυμένη αποκάλυψη στην πρωινή εκπομπή Today του NBC, κατά τη διάρκεια του εορτασμού της 50ης επετείου της ιαπωνικής δημιουργίας.

Αφού η χαρούμενη παρουσιάστρια της εκπομπής έκανε τη φαινομενικά προφανή ερώτηση αν η Hello Kitty είναι γάτα ή όχι, η Cook τη φρέναρε αμέσως. «Η Hello Kitty λοιπόν δεν είναι γάτα», είπε. «Στην πραγματικότητα είναι ένα κοριτσάκι που γεννήθηκε και μεγάλωσε στα προάστια του Λονδίνου». Στη συνέχεια, η Cook περιέγραψε την πυρηνική οικογενειακή δομή της Miss Kitty, που αποτελείται από «μια μαμά και έναν μπαμπά και τη δίδυμη αδελφή Mimmy».

Δείτε το βίντεο 

Μια εύπορη μεσοαστή

Εικόνες παράλληλα με την έκθεση έδειχναν μια αεροφωτογραφία του σπιτιού της Miss Kitty, ένα μεγάλο ροζ κτίριο σε μια περιοχή του Λονδίνου που φαίνεται να είναι εύπορη. H Cook αρνήθηκε να σχολιάσει τις λεπτομέρειες της τοποθεσίας της Miss Kitty, προφανώς λόγω ανησυχιών ασφαλείας.

Οι ενδείξεις, ωστόσο, υποδηλώνουν μια καταπράσινη συνοικία στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, πιθανότατα το Merton ή το Kingston-upon Thames. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Miss Kitty γεμίζει τον χρόνο της με περιττές δραστηριότητες αναψυχής, όπως το «ψήσιμο μπισκότων», είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι η οικογένεια Kitty απολαμβάνει έναν εύπορο, μεσοαστικό τρόπο ζωής, απρόσιτο για τον μέσο Λονδρέζο.

Οι εξατομικευμένες ευχές από τον βασιλιά της Αγγλίας είναι κάτι απολύτως λογικό όταν έχεις προνομιακή ανατροφή

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sanrio (@sanrio)

Της ευχήθηκε ο Κάρολος

Για πολλούς, οι αστικές τάσεις της Hello Kitty δεν αποτελούν έκπληξη. Χρησιμοποιεί συχνά τον ελεύθερο χρόνο της για να κάνει εξωφρενικά ταξίδια σε μακρινά μέρη, όπως η ζούγκλα, και έχει μια σειρά από επικερδείς συνεργασίες μάρκετινγκ με εταιρείες όπως η Cambridge Satchel Company και η Grind Coffee.

Η Cook σημειώνει επίσης ότι η οικογένεια της Miss Kitty έχει δώσει στο παιδί τους «τη δική της κατοικίδια γάτα Charmy Kitty», και όλοι γνωρίζουν ότι το να έχουν τα παιδιά τα δικά τους κατοικίδια είναι μια δραστηριότητα της μεσαίας τάξης.

Αν αυτό δεν ήταν αρκετό για να επιβεβαιώσει τις υποψίες, σε ένα επίσημο συμπόσιο στο παλάτι του Μπάκιγχαμ με τον αυτοκράτορα της Ιαπωνίας Naruhito, ο βασιλιάς Κάρολος είπε τα εξής: «Ίσως θα μου επιτρέψετε να σημειώσω ένα συγκεκριμένο άτομο που κλείνει φέτος τα 50 του χρόνια. Μεγαλωμένη σε ένα προάστιο του Λονδίνου μαζί με τη δίδυμη αδελφή της, μια αυτοδημιούργητη επιχειρηματία αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων […] Δεν μπορώ παρά να ευχηθώ χρόνια πολλά στη Hello Kitty».

Η Miss Kitty θα ήταν επίσης καλό να θυμάται ότι δεν υπάρχει ηθικός δισεκατομμυριούχος

Όλα λάθος 

Οι εξατομικευμένες ευχές από τον βασιλιά της Αγγλίας είναι κάτι απολύτως λογικό όταν έχεις προνομιακή ανατροφή. Η Miss Kitty θα ήταν επίσης καλό να θυμάται ότι δεν υπάρχει ηθικός δισεκατομμυριούχος.

«Αλλά – τελικά – το γεγονός ότι μια αυτοαποκαλούμενη «Kitty» δεν είναι καθόλου γάτα μιλάει για τις συστημικές, από πάνω προς τα κάτω αποτυχίες μέσα από τη μηχανή της εταιρίας Sanrio. Στο μέλλον, οι υπεύθυνοι της εταιρείας πρέπει να αποκαλύψουν τα είδη και τις κοινωνικές τάσεις όλων των χαρακτήρων κινουμένων σχεδίων της, ως επείγον ζήτημα δημόσιας εμπιστοσύνης» σχολιάζει σχετικό άρθρο στο Dazzed Magazine.

*Με στοιχεία από dazeddigital.com

Sports in

Mεντιλίμπαρ: Πιστεύει στα νιάτα και το δείχνει

Ο προπονητής του Ολυμπιακού έδειξε εμπιστοσύνη στα παιδιά από την ακαδημία του συλλόγου, στο πρώτο φιλικό της προετοιμασίας των πειραιωτών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024