Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Οι Χούθι λένε πως έπληξαν το Τελ Αβίβ - Ενας νεκρός και 7 τραυματίες σε «επίθεση με drone»

Ισραήλ: Οι Χούθι λένε πως έπληξαν το Τελ Αβίβ – Ενας νεκρός και 7 τραυματίες σε «επίθεση με drone»

Οι ισλαμιστές αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν πώς έπληξαν το Τελ Αβίβ, σε στρατιωτική επιχείρησή τους, την οποία χαρακτήρισαν ως «πετυχημένη».

Ο εκπρόσωπος των Χούθι για στρατιωτικά ζητήματα, Γιαχία Σάρια, ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο X ότι πρόκειται να προβούν σε «σημαντική δήλωση των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης τις επόμενες ώρες για πετυχημένη στρατιωτική επιχείρηση στην κατεχόμενη Παλαιστίνη (εννοούν το Ισραήλ)».

Ο στρατός του Ισραήλ ανέφερε πως η έκρηξη στο κέντρο του Τελ Αβίβ οφειλόταν σε επίθεση με drone

Λίγα λεπτά αργότερα επανήλθαν, προσθέτοντας ότι «η συγκεκριμένη επιχείρηση, οι λεπτομέρειες της οποίας θα ανακοινωθούν, είχε στόχο το Τελ Αβίβ».

Στο μεταξύ, φωτογραφίες που ανέβηκαν στο X δείχνουν συντρίμμια από μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε κεντρικό σημείο της πόλης, ενώ για έκρηξη από άγνωστη αιτία έκαναν αρχικά λόγο τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Κάτοικος του κέντρου του Τελ Αβίβ δήλωσε πως τον ξύπνησε ισχυρή έκρηξη: «Ολα σείστηκαν», είπε.

Κατά τις «πρώτες ενδείξεις» οφειλόταν σε επίθεση με drone που εξαπολύθηκε περί τις 03:15 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι δύο ελαφρά, δήλωσε λίγη ώρα αργότερα για το συμβάν ο Ζάκι Χέλερ, εκπρόσωπος του Ερυθρού Αστρου του Δαυίδ (Magen David Adom), του ισραηλινού αντίστοιχου του Ερυθρού Σταυρού.

Προηγούμενος απολογισμός, που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, έκανε λόγο για επτά τραυματίες. Ωστόσο ο κ. Χέλερ διευκρίνισε πως οι περισσότεροι ήταν άνθρωποι που υπέστησαν σοκ.

Ο Ντιν Ελσντουν, εκπρόσωπος της αστυνομίας, ενημέρωσε ότι το πτώμα του θύματος φέρει εμφανή τραύματα από συντρίμμια και βρέθηκε μέσα σε ακίνητο που χτυπήθηκε όταν έγινε η έκρηξη.

«Πτώση αεροπορικού στόχου»

Ο ισραηλινός στρατός γνωστοποίησε πως σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσε, στο πλαίσιο «προκαταρκτικής έρευνας», επρόκειτο για επίθεση με drone.

Η έκρηξη οφειλόταν σε «πτώση αεροπορικού στόχου», ανέφερε, διευκρινίζοντας πως δεν ενεργοποίησε καμιά σειρήνα της αεράμυνας.

Υποσχέθηκε ότι θα διενεργήσει έρευνα «σε βάθος», προσθέτοντας ότι η πολεμική αεροπορία «αύξησε τις περιπολίες της για την προστασία του ισραηλινού εναέριου χώρου».

«Να μην πλησιάσουν»

«Δυνάμεις μας έφθασαν επιτόπου και κάνουν έρευνα στην περιοχή για τον εντοπισμό ύποπτων αντικειμένων (…) Παρέχεται περίθαλψη σε επτά ανθρώπους που τραυματίστηκαν ελαφρά», είχε ανακοινώσει νωρίτερα η ισραηλινή αστυνομία.

Και κάλεσε τους πολίτες να υπακούσουν στις «οδηγίες» των αρχών ασφαλείας και «να μην πλησιάσουν ούτε να αγγίξουν συντρίμμια (…) που θα μπορούσαν να περιέχουν εκρηκτικές ύλες».

Sports in

Τάισον: «Χαρούμενος που πήρα ακόμη ένα βραβείο, ανυπομονώ για τη νέα σεζόν» (pic)

Ο Τάισον αναφέρθηκε στο βραβείο του καλύτερου πασέρ του πρωταθλήματος, αλλά και στη νέα χρονιά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024