Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Κρυογονική: Η νέα μέθοδος που ανασταίνει νεκρούς και διχάζει

Κρυογονική: Η νέα μέθοδος που ανασταίνει νεκρούς και διχάζει

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γενετικής, Κωνσταντίνο Τριανταφυλλίδη προκύπτουν πολλά ηθικά και βιολογικά ζητήματα με τη νέα μέθοδο κρυογονικής

Πώς θα σας φαινόταν να μπορούσατε να επαναφέρετε στη ζωή όσους έχετε χάσει από κοντά σας ή ακόμη και εσάς τους ίδιους όταν έρθει η ώρα να εγκαταλείψετε αυτόν εδώ τον κόσμο;

Όσο μακάβριο και να ακούγεται, άλλο τόσο εφικτό είναι, χάρη στη δύναμη της επιστήμης και συγκεκριμένα της κρυογονικής.

Σχετικά με το θέμα μίλησε και ο καθηγητής Γενετικής, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης.

«Πεντακόσιοι άνθρωποι, ήδη, μπορούν να θέσουν τον εαυτό τους σε βαθιά κατάψυξη αφού έχουν πεθάνει, ούτως ώστε έπειτα από 40-50 χρόνια όταν η ιατρική επιστήμη προχωρήσει πάρα πολύ θα τους αναβιώσει», δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Η ‘ανάσταση νεκρών’ δεν αφορά μόνο τους ανθρώπους αλλά και τα ζώα»

«Είναι μια μεθοδολογία η οποία βάζει τον νεκρό σε βαθιά κατάψυξη, μείον 196 βαθμούς Κελσίου, και έπειτα από 50-70 χρόνια ελπίζει ότι θα μπορεί να τους αναβιώσει για να ζήσουν μία νέα ζωή», πρόσθεσε.

Ηθικά και βιολογικά προβλήματα

Ο καθηγητής επεσήμανε πως παρ’ όλα αυτά τίθενται ηθικά και βιολογικά προβλήματα. Αποκάλυψε πως η εν λόγω μεθοδολογία εφαρμόστηκε το 1967, αλλά μέχρι στιγμής ο νεκρός δεν έχει αναστηθεί.

«Είναι πολύ εντυπωσιακό ότι η ‘ανάσταση νεκρών’ δεν αφορά μόνο ανθρώπους αλλά και ζώα. Υπάρχει εργαστήριο κρυογονικής στην Αριζόνα, όπου έχουν ήδη καταψυχθεί 85 ζώα – σκυλιά,γάτες, μία χελώνα, τσιντσιλά και ένας πίθηκος. Κάποια απ’ αυτά έχουν επανέλθει στη ζωή με την προϋπόθεση ότι είχαν καταψυχθεί μέχρι τους -1 με -2 βαθμούς», είπε ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Μιλώντας για τα προβλήματα που προκύπτουν, ο καθηγητής εξήγησε πως για αρχή ανατρέπεται η έννοια του θανάτου. Δεύτερον νέα έρευνα αποκάλυψε πως η διαδικασία κατάψυξης —σπέρματος, ωαρίων, εμβρύου— αλλάζει την επιγενετική διαδικασία, δηλαδή αλλάζει τις χημικές ενώσεις που υπάρχουν στο εκάστοτε DNA.

«Ακόμη και εάν μπορέσει να γίνει αναζωογόνηση ενός ατόμου, μετά από τόσα χρόνια, όλοι οι συγγενείς του θα έχουν πεθάνει», τόνισε ο κ. Τριανταφυλλίδης, επισημαίνοντας τα ηθικά ζητήματα.

Στη συνέχεια τόνισε πως το άτομο θα επανέλθει σε μία νέα, εντελώς διαφορετική πραγματικότητα, απ’ αυτήν που άφησε.

Ποιο θα είναι το κριτήριο;

Ο καθηγητής ερωτώμενος για το ποιος θα αποφασίζει για μια τέτοια ενέργεια, είπε πως για εκείνον όταν ανακύπτουν τέτοια ζητήματα θα ήταν σωστό να συμμετέχει και ο απλός λαός πέραν των επιστημόνων.

Το δε κόστος της κατάψυξης ανέρχεται, σύμφωνα με τον ίδιο, στα 170.000 ευρώ.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Ελπίζουμε κάποιο από τα παιδιά ή και όλα να είναι μέλη του Ολυμπιακού»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, μίλησε μετά τη φιλική νίκη του Ολυμπιακού επί της Μέχελεν (2-0) και στάθηκε, μεταξύ άλλων, στην παρουσία των «μικρών» της Κ19 στην προετοιμασία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 21 Ιουλίου 2024