Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Περίοδος: Κάθε πότε να αλλάζετε ταμπόν στη θάλασσα

Περίοδος: Κάθε πότε να αλλάζετε ταμπόν στη θάλασσα

Η έμμηνος ρύση είναι αναπόφευκτη και τα ταμπόν γίνονται ο αφανής ήρωας του καλοκαιριού - Θέλουν όμως και προσοχή!

Τα ταμπόν είναι ο αφανής ήρωας των καλοκαιρινών μας διακοπών. Μας διασφαλίζουν πως ακόμη και αν είμαστε στην περίοδο μας, δεν θα χρειαστεί να μείνουμε μακριά από την αγαπημένη μας καλοκαιρινή δραστηριότητα.

Ωστόσο, αυτό που κάνει τα ταμπόν τόσο πρακτικά, δηλαδή η απορροφητικότητα τους είναι που έχει και μερικά ρίσκα για την υγεία μας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να χρησιμοποιούμε τα ταμπόν με ασφάλεια, καθώς πολλές φορές με τη χρήση του ταμπόν εισχωρεί νερό στον κόλπο, το οποίο θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα.

Γιατί είναι σημαντικό να αλλάζετε ταμπόν μετά τη θάλασσα

Όταν το ταμπόν είναι μέσα στον κόλπο, είτε είστε μέσα στο νερό είτε όχι, είναι το ιδανικό περιβάλλον για να πολλαπλασιαστούν μικροοργανισμοί όπως βακτήρια, καθώς γίνεται υγρό, λόγω του αίματος που απορροφά και είναι και ζεστό, από τη θερμοκρασία του σώματος. Οι καταστάσεις αυτές φυσικά δεν είναι επικίνδυνες αν αλλάζετε το ταμπόν σας ανά τέσσερις με οκτώ ώρες. Αν ωστόσο τo αφήνετε μέσα σας για παραπάνω ώρες υπάρχει κίνδυνος να έχετε ενοχλήσεις, κάποια μόλυνση ή ακόμη και το σπάνιο αλλά σοβαρό σύνδρομο τοξικού σοκ, όπου τα βακτήρια απελευθερώνουν τοξίνες στο αίμα σας.

Κάνοντας μπάνιο, ακόμη και μια σύντομη βουτιά στη θάλασσα ή την πισίνα, η υγρασία στον κόλπο και το ταμπόν, γίνεται πιο έντονη. Το νερό που απορροφάται ακόμη και από το σχοινάκι του ταμπόν δημιουργεί ένα περιβάλλον ιδανικό για τα βακτήρια, κάνοντας έτσι τις πιθανότητες μόλυνσης περισσότερες. Για αυτό και είναι σημαντικό να αλλάξετε το ταμπόν σας μέσα σε μια ώρα από τη στιγμή που θα βραχείτε.

Το νερό της θάλασσας ή της πισίνας που απορροφάται από το ταμπόν, μπορεί να περιέχει μερικούς ακόμη τύπους βακτηρίων αλλά και αλάτι ή χλώριο, ανάλογα με το νερό στο οποίο κολυμπήσατε. Δεδομένου το ότι ο κόλπος είναι επίσης απορροφητικός, μπορεί να απορροφήσει μερικά από αυτά τα βακτήρια, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς ή ενοχλήσεις.

Επίσης είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το ταμπόν από τη στιγμή που θα βραχεί, θα απορροφήσει νερό, κάνοντας το αυτόματα λιγότερο αποτελεσματικό στην απορρόφηση του αίματος.

Ωστόσο δεν θα πρέπει να μείνετε μακριά από τη θάλασσα όταν είστε στην περίοδο σας, και μάλιστα θα σας ωφελούσε πολύ να κολυμπήσετε, καθώς το κολύμπι αποτελεί μια μορφή άσκησης η οποία θα μπορούσε να σας απαλύνει από τις κράμπες και τους πόνους περιόδου.

Αν παρατηρήσετε ότι η ροή σας μετά από το κολύμπι είναι μειωμένη, να ξέρετε ότι είναι απολύτως φυσιολογικό. Το νερό στη θάλασσα αρκετές φορές είναι κρύο και έτσι μπορεί να σταματήσει τη ροή του αίματος για ένα μικρό χρονικό διάστημα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν σταματάει την περίοδο.

Πηγή: Vita

Sports in

Οι πανηγυρισμοί των διεθνών για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου (vids, pics)

Η Εθνική Νέων Ανδρών έφτασε μέχρι την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Eurobasket U20 και οι παίκτες του Κώστα Παπαδόπουλου το πανηγύρισαν με την ψυχή τους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 21 Ιουλίου 2024