Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Σπύρος Πολέμης: Πέθανε ο εφοπλιστής

Σπύρος Πολέμης: Πέθανε ο εφοπλιστής

Ο Σπύρος Μ. Πολέμης, επικεφαλής της Seacrest Shipping με έδρα το Λονδίνο, γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1937

Ο Σπύρος Μ. Πολέμης, επικεφαλής της Seacrest Shipping με έδρα το Λονδίνο, πέθανε στις 21 Ιουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου (AYC), του οποίου ήταν ιδρυτικό μέλος και επίτιμος πρόεδρος.

Στην ανακοίνωση του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου αναφέρεται ότι «με μεγάλη θλίψη σας ανακοινώνουμε την είδηση του θανάτου του επιτίμου προέδρου, ιδρυτικού μέλους επί μακρόν προέδρου του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου και πρώην προέδρου του Παγκοσμίου Ναυτικού Επιμελητηρίου (International Chamber of Shipping) Σπύρου Μιχ. Πολέμη εχθές Κυριακή 21 Ιουλίου 2024».

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση τον αποχαιρετούν, η Καμάρα που λάτρευε, η Άνδρος που υπεραγαπούσε, η διεθνής εφοπλιστική οικογένεια που χάνει ένα ενεργό μέλος της καθώς ο εκλιπών ήταν ένας ισχυρός εκπρόσωπος της ναυτιλιακής κοινότητας του Λονδίνου, της Αθήνας, της Νέας Υόρκης. Μεγάλη είναι η απώλεια πρωτίστως για την οικογένεια του Σπύρου Πολέμη, αλλά και για όσους συνεργάστηκαν και πορεύτηκαν μαζί του στη ζωή και στην επαγγελματική δημιουργία», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Ο Σπύρος Πολέμης ξεχώριζε για το ήθος, την σοβαρότητα, την ευγένεια και τον ακέραιο χαρακτήρα του. Άνθρωπος συνεργάσιμος, μεστός στα λόγια και ενεργός στις πράξεις, με πνευματικές ανησυχίες κι αναζητήσεις, δεν λύγισε στις φουρτούνες της ζωής και αγωνίστηκε μέχρι τέλους», καταλήγει στην ανακοίνωση του ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου.

Ο Σπύρος Μ. Πολέμης, επικεφαλής της Seacrest Shipping με έδρα το Λονδίνο, γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1937, και διαδραμάτισε σημαίνοντα ρόλο και στα τρία ναυτιλιακά κέντρα που άκμασε η ελληνική ναυτιλία καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του – Νέα Υόρκη, Λονδίνο και Αθήνα. Διετέλεσε στο παρελθόν πρόεδρος του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ICS) και της ένωσης πλοιοκτητών χύδην ξηρού φορτίου Intercargo.

Sports in

Και θα στο ξεπληρώσει η ιστορία…

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί μένει στο λιμάνι του και βάζει πλώρη για νέα θρυλικά κατορθώματα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024