Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Η μαγεία των νησιών μας, ένα κλικ μακριά

Η μαγεία των νησιών μας, ένα κλικ μακριά

Είτε ανυπομονείς να χαθείς στα instagramικά καλντερίμια των Κυκλάδων, είτε σε κάποιο κοσμοπολίτικο προορισμό των Δωδεκανήσων, το σίγουρο είναι ότι βρίσκεσαι στο σωστό μέρος.

Οι περισσότεροι εξ ημών, στη σκέψη και μόνο του καλοκαιριού, ταξιδεύουμε νοερά στα ελληνικά νησιά. Είναι αυτά που σηματοδοτούν τη θερινή απόδραση από την καθημερινότητα, τη μεγάλη έξοδο από την κούραση στην ξεκούραση. Είναι το μπλε, το λευκό, οι παραλίες και τα ταβερνάκια με τους φίλους, με μουσική τα γέλια χωρίς σταματημό. Αν το καλοκαίρι ήταν ένας ουρανός, θα είχε για αστέρια τα νησιά μας, αυτά που μας υπόσχονται πως οι καλοκαιρινές διακοπές που ονειρευόμαστε όλο τον χειμώνα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Οπότε, πάμε να ζήσουμε το όνειρο; Έτσι και αλλιώς, δεν έχει σημασία αν φέτος θα σαπλάρεις για μία Κυκλάδα ή για ένα αρχοντονήσι κάπου στα Δωδεκάνησα. Διότι, αυτό που έχει πραγματικά σημασία είναι να απολαύσεις το ταξίδι μέχρι τον προορισμό σου, με άνεση.

Βλέπεις, το ταξίδι είναι αυτό που σε προετοιμάζει, σε βάζει στο κατάλληλο mood για ό,τι πρόκειται να ακολουθήσει μόλις φτάσεις στο νησί. Ακριβώς για αυτό, εμείς σου προτείνουμε να ταξιδέψεις με τα πλοία που φέρουν το μπλε αστέρι. Είπαμε: καλοκαίρι χωρίς νησιά, ουρανός χωρίς αστέρια και η Blue Star Ferries, η οποία διαθέτει 11 πλοία στον στόλο της, το γνωρίζει καλά. Οπότε, ζήσε το καλοκαίρι που πραγματικά θέλεις και ονειρεύεσαι, σε έναν προορισμό του Αιγαίου. Η ζωή, άλλωστε, δεν είναι τα υλικά πράγματα, αλλά οι αναμνήσεις και οι ιστορίες που θα έχουμε να μοιραστούμε στο τέλος. Σκέψου, λοιπόν, τα καλντερίμια, τις θάλασσες με τα γαλαζοπράσινα νερά, τις ταβέρνες με τα τοπικά καλούδια που θα κάνουν τον ουρανίσκο σου ευτυχισμένο και συνέχισε να διαβάζεις το κείμενο που ακολουθεί, διότι θα σου αποκαλύψουμε πώς θα ζήσεις όσα ονειρεύεσαι.

Απολαμβάνοντας ένα άνετο και… γευστικό ταξίδι, χωρίς να σου λείψει τίποτα

Όπως προανέφερα, οι καλοκαιρινές σου διακοπές ξεκινούν τη στιγμή που επιβιβάζεσαι στο πλοίο και τα Blue Star Ferries έχουν φροντίσει να περάσεις όμορφα από την πρώτη στιγμή. Για παράδειγμα, στα μπαρ θα βρεις μία μεγάλη ποικιλία από γευστικά σνακ, δροσερούς χυμούς, λαχταριστά γλυκά, καφέ ή ποτό, ενώ τα εστιατόρια Α la Carte σου προσφέρουν εμπνευσμένες δημιουργίες, μία προσεκτικά επιλεγμένη πλούσια λίστα κρασιών Ελλήνων και ξένων παραγωγών, καθώς και άψογο service. Παράλληλα, υπάρχουν και Self Service εστιατόρια, με μεγάλη ποικιλία πιάτων με πεντανόστιμες και απολαυστικές γεύσεις.

Βέβαια, αν είσαι ένας ορκισμένος foodie και θες να συνδιάσεις το ταξίδι σου με μία πιο ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία, να ξέρεις πως στα πλοία Blue Star Naxos και Blue Star Paros θα βρεις τα Bonheur bars, τα οποία αποτελούν ένα premium concept για snack και καφέ, συνδυάζοντας παράλληλα στοιχεία από την κουλτούρα του κρασιού. Ακόμα, για τους Shopoholics ή για εσένα που ξέχασες κάτι στο σπίτι, θα βρεις στα καταστήματα καλλυντικά, είδη ταξιδιού, ένδυσης και κοσμήματα. Μάλιστα, να σημειωθεί πως στα πλοία υπάρχουν και ATM για να κάνεις εύκολα και γρήγορα ανάληψη χρημάτων

Κάνοντας το ταξίδι με την οικογένεια μία fun εμπειρία για μικρούς και μεγάλους

Κακά τα ψέματα. Αν ταξιδεύεις συχνά παρέα με τα μικρά σου, τότε ξέρεις καλά πως ένα οικογενειακό ταξίδι επιφυλάσσει ευτράπελα και παραπονάκια, ειδικά αν τα παιδιά δεν αισθάνονται άνετα. Ωστόσο, επειδή η Blue Star έχει μεριμνήσει για αυτό και θέλει μικροί και μεγάλοι να νιώθουμε σαν στο σπίτι μας, θυμήσου κατά την επιβίβασή σου να ενημερωθείς από την ρεσεψιόν, σχετικά με τη διαθεσιμότητα των καμπινών με τον παιδικό ήρωα Bluestarino (αφορά σε 4κλινη εξωτερική καμπίνα), ο οποίος είναι η καλύτερη εν πλω παρέα για τα παιδιά.

Επιπλέον, στη ρεσεψιόν θα βρεις μπλοκ ζωγραφικής και ξυλομπογιές, με τα οποία τα παιδιά θα περάσουν ένα δημιουργικό ταξίδι, παρέα με τον μικρό τους ήρωα. Ευχάριστο ταξίδι, βέβαια, θα έχουν και τα μεγαλύτερα «παιδιά» με την on-board infotainment πλατφόρμα, @sea, η οποία είναι διαθέσιμη για όλους τους επιβάτες, μόλις συνδεθούν στο wifi του πλοίου, ενώ παρέχει ενημερωτικό και ψυχαγωγικό υλικό, όπως χρήσιμες πληροφορίες για το ταξίδι, podcast, μουσική, κ.α..

Extra tip: Και επειδή το καλοκαίρι δεν μένει κανείς στο σπίτι, μπορείς να πάρεις μαζί σου στο ταξίδι και το αγαπημένο σου τετράποδο, αρκεί να ενεργοποιήσεις την επιλογή κράτησης θέσης για το κατοικίδιό σου, κατά τη διαδικασία του online booking. Η καμπίνα PET διατείθεται χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Κλείνοντας, μην ξεχνάς πως ένα ταξίδι, ακόμη και σε έναν αγαπημένο προορισμό του Αιγαίου, τον οποίο έχεις επισκεφθεί ξανά στο παρελθόν, διευρύνει τους ορίζοντές σου ή καλύτερα, μπορεί να γίνει αφορμή για να προγραμματίσεις και ένα επόμενο ταξίδι. Αυτό προυποθέτει, βέβαια, πως είσαι μέλος στο πρόγραμμα επιβράβευσης Seasmiles και έχεις εκδώσει την κάρτα σου μέσω του https://seasmiles.com/el/ ή και εν πλω. Έτσι, μαζεύοντας seasmiles, έχεις τη δυνατότητα να τα εξαργυρώσεις για την έκδοση δωρεάν ή με έκπτωση εισιτηρίων, έχεις πρόσβαση σε προνόμια, προσφορές και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που αναβαθμίζουν κάθε ταξιδιωτική εμπειρία με τη Blue Star Ferries.

Καλό σου ταξίδι στα στολίδια της ελληνικής θάλασσας. Καλό καλοκαίρι!

 

Sports in

Και θα στο ξεπληρώσει η ιστορία…

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί μένει στο λιμάνι του και βάζει πλώρη για νέα θρυλικά κατορθώματα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024