Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Έβρος: Πυροβολισμούς και στη Frontex από την τουρκική πλευρά κατήγγειλε ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων

Έβρος: Πυροβολισμούς και στη Frontex από την τουρκική πλευρά κατήγγειλε ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων

«Δεν ξέρω αν κάποια κάμερα μπόρεσε να εντοπίσει από τι προήλθε αυτός ο πυροβολισμός», ανέφερε για τον περιστατικό του Σαββάτου στον Έβρο ο Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς

Σε καταγγελίες για τα όσα συμβαίνουν στα σύνορα Ελλάδος και Τουρκίας, στον Έβρο, προχώρησε ο πρόεδρος της Ένωσης Συνοριοφυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς.

Όπως κατήγγειλε ο Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς στο MEGA, με αφορμή το περιστατικό που συνέβη το βράδυ του Σαββάτου με τον τραυματισμό ενός Έλληνα συνοριοφύλακα στον Έβρο, ανάλογα περιστατικά έχουν πραγματοποιηθεί «πάρα πολλά» το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

«Δεν ξέρω αν κάποια κάμερα μπόρεσε να εντοπίσει από τι προήλθε αυτός ο πυροβολισμός»

«Είχαμε πυροβολισμούς ακόμα και σε συναδέλφους της Frontex. Μην ξεχνάμε την απόπειρα μαζικής εισβολής το 2020, εκεί που οι προκλήσεις και οι εντάσεις από τη γείτονα χώρα ήταν σχεδόν καθημερινές. Δυστυχώς είχαμε αυτό το περιστατικό το οποίο μας ανησύχησε. Προσπαθούμε να κρατήσουμε τα σύνορά μας παρά τα προβλήματα και παρά όλες τις προκλήσεις που έχουμε από τη γείτονα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς επισήμανε πως «έχουμε περιπτώσεις πυροβολισμών από τα εγκληματικά κυκλώματα των διακινητών, έχουμε πυροβολισμούς από την τούρκικη συνοριοφυλακή σε συναδέλφους της Frontex. Δεν ξέρω αν κάποια κάμερα μπόρεσε να εντοπίσει από τι προήλθε αυτός ο πυροβολισμός. Σίγουρα αν αφαιρεθεί και η σφαίρα κάποια στιγμή, η διάμετρός της θα μας δείξει πάρα πολλά πράγματα»

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

Αποσωληνώθηκε ο συνοριοφύλακας που πυροβολήθηκε από την τουρκική πλευρά

Σε σταθερή κατάσταση του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, νοσηλεύεται ο 56χρονος συνοριοφύλακας ο οποίος τραυματίστηκε από πυρά προερχόμενα από την τουρκική πλευρά κι ενώ εκτελούσε περιπολία σε παρέβρια περιοχή του Σουφλίου, στον Έβρο.

Αναφορικά με τον τραυματισμό σε σχετική ανακοίνωση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σημειώνεται πως το περιστατικό –το οποίο ερευνάται από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές- σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου περίπου στις 18:30 σε παρέβρια περιοχή του Σουφλίου Έβρου, όπου Έλληνες συνοριοφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας, δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστα άτομα ευρισκόμενα στην τουρκική πλευρά.

Sports in

LIVE η κλήρωση Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ στον 3ο προκριματικό του Europa League

LIVE: Η κλήρωση του 3ου προκριματικού γύρου του Europa League με τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024