Τρίτη 23 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Μάντζος: Να μην αφήσουμε αναπάντητη και αυτή την τουρκική πρόκληση - Η κυβέρνηση να ενημερώσει τους αρχηγούς

Μάντζος: Να μην αφήσουμε αναπάντητη και αυτή την τουρκική πρόκληση – Η κυβέρνηση να ενημερώσει τους αρχηγούς

Η στρατιωτική απάντηση της χώρας μας «ήταν αναγκαία, αλλά δεν αρκεί», τονίζει ο Δημήτρης Μάντζος

Η παρουσία τουρκικών πολεμικών πλοίων στα στενά Κάσου – Καρπάθου αποτελεί «μια ακόμη προκλητική ενέργεια από την πλευρά της Τουρκίας, που στοχεύει στην κλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο», τονίζει ο Δημήτρης Μάντζος, υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Και σημειώνει πως «η επιλογή της Άγκυρας να αναπτύξει πέντε πολεμικά πλοία στην περιοχή, λίγα μόλις μίλια από τα όρια των ελληνικών χωρικών υδάτων, δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τις προθέσεις της και την προσπάθειά της να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

«Διπλωματικές ενέργειες για να κινητοποιηθεί διεθνής κοινότητα»

«Μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά την τουρκική φιέστα για τη συμπλήρωση πενήντα ετών από την παράνομη εισβολή στην Κύπρο, η Άγκυρα παραβιάζει ευθέως το γράμμα και το πνεύμα της Διακήρυξης των Αθηνών, υπονομεύοντας όλα τα βήματα για την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων», υπογραμμίζει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνει πως η στρατιωτική απάντηση της χώρας μας «ήταν αναγκαία, αλλά δεν αρκεί», ενώ υποστηρίζει πως «η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς και να προχωρήσει άμεσα σε διπλωματικές ενέργειες για να κινητοποιήσει τη διεθνή κοινότητα, και ιδιαιτέρως τους Ευρωπαίους εταίρους μας και τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, για την επικίνδυνες αυτές ενέργειες από την πλευρά της Τουρκίας».

«Δεν πρέπει να αφήσουμε αναπάντητη και αυτή την πρόκληση, που προσβάλλει όχι μόνο τα εθνικά μας δίκαια βάσει του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας, αλλά και τη σταθερότητα και ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή», τονίζει καταληκτικά ο Δημήτρης Μάντζος.

Sports in

Basket League: Πρεμιέρα στις 5 Οκτωβρίου – 27/10 στο ΣΕΦ το πρώτο ντέρμπι των «αιωνίων»

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε το πρόγραμμα της Stoiximan Basket League – Oι ημερομηνίες των δύο ντέρμπι «αιωνίων» για το ελληνικό πρωτάθλημα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024