Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Φορολογικές δηλώσεις: Ξεπέρασαν τα 6 εκατ. - Ανοιχτό το ενδεχόμενο ολιγοήμερης παράτασης

Φορολογικές δηλώσεις: Ξεπέρασαν τα 6 εκατ. – Ανοιχτό το ενδεχόμενο ολιγοήμερης παράτασης

Χωρίς προβλήματα τώρα η υποβολή για τις φορολογικές δηλώσεις – Πότε αναμένεται η απόφαση για ολιγοήμερη παράταση

Τον πήχη των 6 εκατομμυρίων πέρασαν οι φορολογικές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι αυτή τη στιγμή με το σύστημα της ΑΑΔΕ να έχει δεχτεί από το πρωί 72.000 δηλώσεις φυσικών προσώπων και 7.500 δηλώσεις νομικών προσώπων.

Το μεσημέρι για περίπου 40 λεπτά το σύστημα εμφάνισε προβλήματα τα οποία σύμφωνα με πηγές της ΑΑΔΕ έχουν πλέον αποκατασταθεί και οι αρμόδιες υπηρεσίες παρακολουθούν διαρκώς την ανταπόκριση του συστήματος.

Με το ρυθμό που υποβάλλονται σήμερα οι φορολογικές δηλώσεις εκτιμάται ότι έως το τέλος της ημέρας θα έχουν υποβληθεί περίπου 150.000 δηλώσεις φυσικών προσώπων και αυτές που δεν θα έχουν υποβληθεί θα είναι περίπου 500.000.

Αύριο το πρωί οι αποφάσεις για τις φορολογικές δηλώσεις

Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και η ΑΑΔΕ θα επανεξετάσουν το πρωί της Παρασκευής την κατάσταση προκειμένου να αποφασιστεί αν θα δοθεί ολιγοήμερη παράταση έως τις 31 Ιουλίου, στην προθεσμία η οποία κανονικά εκπνέει αύριο τα μεσάνυχτα.

Σε κάθε περίπτωση, η πρώτη δόση του φόρο εισοδήματος για τους φορολογούμενους που έχουν χρεωστικό εκκαθαριστικό θα πρέπει να εξοφληθεί έως τις 31 Ιουλίου.

Όσοι εξοφλήσουν εφάπαξ το φόρο μέχρι την ίδια ημερομηνία θα κερδίσουν έκπτωση φόρου 3%. Επίσης οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το φόρο σε 12 άτοκες δόσεις με πιστωτική κάρτα κερδίζοντας και την έκπτωση 3% ή να εντάξουν την οφειλή τους στην πάγια ρύθμιση των 24 έντοκων δόσεων.

Η ακτινογραφία των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής δείχνει τα εξής:

  • Ένας στους τρεις φορολογούμενους πληρώνει επιπλέον φόρο για τα εισοδήματα που απέκτησε το 2023. Ο φόρος που έχει βεβαιωθεί υπερβαίνει τα 3,31 δις. ευρώ με το μέσο φόρο να έχει σκαρφαλώσει στα 1.713 ευρώ.
  • Δυο στους δέκα φορολογούμενους έχουν λάβει πιστωτικό εκκαθαριστικό με το συνολικό ποσό επιστροφής φόρου να ανέρχεται στα 381,15 εκατ. ευρώ ή 331,5 ευρώ κατά μέσο όρο.
  • Σχεδόν το 46% των δηλώσεων που υποβλήθηκαν ήταν μηδενικές με τους φορολογούμενους να μην πληρώνουν ούτε ένα ευρώ φόρο για τα περυσινά εισοδήματα.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Το Παρίσι είναι έτοιμο να μαγέψει» - Πρόβες μέχρι τα ξημερώματα

Από την… παρέλαση στον Σηκουάνα και τον «χορό» των λέιζερ στον Πύργο του Αϊφελ μέχρι και την Σελίν Ντιόν, οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι είναι έτοιμοι να μαγέψουν τον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024