Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Μάντζος: Η Άγκυρα θέλει να επιβάλει επί του πεδίου το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο - Η κυβέρνηση τι κάνει;

Μάντζος: Η Άγκυρα θέλει να επιβάλει επί του πεδίου το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο – Η κυβέρνηση τι κάνει;

Ο Δημήτρης Μάντζος καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει ποια θα είναι τα επόμενα βήματα στο διάλογο με την Τουρκία, όταν η Διακήρυξη των Αθηνών παραβιάζεται πλέον καθημερινά

«Η πρόκληση έντασης στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κρήτης, Κάσου και Καρπάθου, εξαιτίας της εκεί παρουσίας πέντε τουρκικών πολεμικών πλοίων, με αφορμή τη διενέργεια εργασιών πόντισης καλωδίων από το ιταλικό πλοίο Ievoli Relume, αποτελεί την τελευταία, χρονικά, απόπειρα της Άγκυρας να επιβάλει επί του πεδίου το παράνομο, άκυρο και ανυπόστατο τουρκολιβυκό μνημόνιο του 2019», σημειώνει ο Δημήτρης Μάντζος, υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, αναφορικά με την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Και τονίζει το «δεδομένο ότι οι εργασίες διενεργήθηκαν εντός του εύρους των χωρικών υδάτων και, σε κάθε περίπτωση, εντός της ελληνικής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης, όπως αυτή έχει επισήμως οριοθετηθεί μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, και πάντα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και το δικαιο της θάλασσας».

«Ποια τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης στο διάλογο με την Τουρκία;»

Ο Δημήτρης Μάντζος υπογραμμίζει πως «η σημερινή ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με την οποία απευθύνονται ευχαριστίες σε Ελλάδα και Ιταλία που σεβάστηκαν τις θαλάσσιες ζώνες, οι οποίες δήθεν ανήκουν στη δικαιοδοσία της Τουρκίας, καθιστά πλέον επείγουσα και επιτακτική την ανάγκη παροχής απαντήσεων από την κυβέρνηση σε συγκεκριμένα κρίσιμα ερωτήματα».

Και καλεί το Μαξίμου να απαντήσει στα εξής:

– «Σε ποιες ενέργειες προέβησαν ο πρωθυπουργός και τα αρμόδια υπουργεία για την αντιμετώπιση της πρόκλησης και τη μελλοντική αποφυγή δημιουργίας τετελεσμένων σε βάρος της χώρας;

– Πώς κοινοποιήθηκαν τα γεγονότα αυτά σε διεθνείς οργανισμούς, ιδίως στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ;

– Ποια τα επόμενα βήματα της ελληνικής κυβέρνησης στον διάλογο με την Τουρκία, όταν η Διακήρυξη των Αθηνών παραβιάζεται πλέον καθημερινά, όχι μόνο με εμπρηστική ρητορική αλλά και με παραβιάσεις των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων;».

Τέλος, επισημαίνει ότι, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, «σε χρόνο άμεσο μετά την εκδήλωση της νέας τουρκικής πρόκλησης», οι ευρωβουλευτές του κόμματος απέστειλαν επιστολή στον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ, με την οποία ζητήθηκε η αποδοκιμασία των ενεργειών της Άγκυρας και η προστασία της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας ως κράτους-μέλους της ΕΕ.

Sports in

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Το Παρίσι είναι έτοιμο να μαγέψει» - Πρόβες μέχρι τα ξημερώματα

Από την… παρέλαση στον Σηκουάνα και τον «χορό» των λέιζερ στον Πύργο του Αϊφελ μέχρι και την Σελίν Ντιόν, οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι είναι έτοιμοι να μαγέψουν τον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024