Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Αποστολάκη: Οι κυβερνητικές ρυθμίσεις διευκολύνουν την παρανομία και τη συγκάλυψη στο «πόθεν έσχες»

Αποστολάκη: Οι κυβερνητικές ρυθμίσεις διευκολύνουν την παρανομία και τη συγκάλυψη στο «πόθεν έσχες»

Η ρύθμιση αυτή καθιστά ανενεργή την οποιαδήποτε απόπειρα ελέγχου και κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στο πολιτικό σύστημα, τόνισε η Μιλένα Αποστολάκη

«Επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση νομοθετεί με τρόπο αδιαφανή, προφανώς με γνώμονα την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων, θέτοντας το δημόσιο συμφέρον στο περιθώριο», δήλωσε η Μιλένα Αποστολάκη, υπεύθυνης Κ.Τ.Ε. Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, για τη συνεδρίαση ακρόασης των εξωκοινοβουλευτικών φορέων επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με θέμα, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση του συστήματος ελέγχου των δηλώσεων «πόθεν έσχες».

Συγκεκριμένα, όπως σημείωσε η κυρία Αποστολάκη, «με τις διατάξεις του σχεδίου νόμου επιχειρείται αφενός με το άρθρο 8 η υποχρέωση υποβολής Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης για ένα ακόμη έτος μετά την απώλεια της ιδιότητας, από δύο έτη που είναι έως σήμερα», ενώ υπογράμμισε πως «η πιο κραυγαλέα διάταξη  εντοπίζεται στο άρθρο 13, σύμφωνα με το οποίο ‘τα δεδομένα που καταχωρίζονται από τους υπόχρεους στις Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης και Δηλώσεων Οικονομικών Στοιχείων διατηρούνται για χρονικό διάστημα πέντε ετών από τη λήξη του έτους υποβολής της δήλωσης’».

«Η ρύθμιση αυτή διευκολύνει την παρανομία και τη συγκάλυψη»

«Οι αντιρρήσεις που εξαρχής προβάλαμε επ’ αυτού επιβεβαιώθηκαν στο ακέραιο από τον εκπρόσωπο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, κ. Ζαβάκο, ο οποίος στην τοποθέτησή του είπε πως ‘δεν νοείται να λήγει ο χρόνος διατήρησης των δεδομένων στην πενταετία, αλλά έως τη συμπλήρωση του χρόνου παραγραφής του κακουργήματος της παρ. 2 του άρθρου 39’», ανέφερε η Μιλένα Αποστολάκη, τονίζοντας πως «πρόσθεσε ότι ‘οι πιο μεγάλες υποθέσεις που έχουν απασχολήσει την Αρχή και τη Δικαιοσύνη, στηρίζονται σε δεδομένα που προκύπτουν αρκετά μετά την παρέλευση της πενταετίας, ειδικά αν τα δεδομένα αυτά προκύπτουν από τράπεζες του εξωτερικού, ενώ συχνά οι εισαγγελικές αρχές ζητούν οικονομικά δεδομένα που εκτείνονται στην εικοσαετία’».

Η υπεύθυνη Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ επισήμανε καταληκτικά πως «είναι προφανές ότι η ρύθμιση αυτή καθιστά ανενεργή την οποιαδήποτε απόπειρα ελέγχου, διευκολύνει την παρανομία και τη συγκάλυψη και κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στο πολιτικό σύστημα».

Sports in

Οι εντυπωσιακές ενέργειες των «μικρών» και τα… χορευτικά του Τσικίνιο στην Ολλανδία (vid)

Δείτε φάσεις και γκολ από τη χθεσινή (25/7) προπόνηση του Ολυμπιακού στην Ολλανδία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024